Now Reading
Waarom je als man duurzame mode zou moeten dragen

Waarom je als man duurzame mode zou moeten dragen

Bij veel mannen is het imago dat ze hebben belangrijk. Dit straal je uit door een bepaalde levensstijl en creëer je bijvoorbeeld met een opvallende auto, een mooie woning en een verzorg uiterlijk. De laatste jaren is ook duurzaamheid een steeds belangrijker onderdeel geworden van de typisch mannelijke levensstijl. Niet alleen een coole maar ook een zuinige auto, niet alleen een mooie woning maar ook een die energiezuinig is. Bij een verzorgd uiterlijk speelt niet alleen gezonde voeding een rol, maar ook of deze duurzaam is. En wat dacht je van kleding? Niet alleen belangrijk dat je hiermee echt je eigen stijl uitdraagt, maar kleding speelt ook een steeds grotere rol bij een bewuste levensstijl. Denk hierbij aan nieuwe stoffen zoals Bamboe T-shirts. Dit zijn Tshirts die voor een deel van bamboe zijn gemaakt. Bamboe heeft unieke eigenschappen die het shirt ademt en koel houden.

Mode als onderdeel van een bewuste levensstijl
Het besef dat het gedrag van ons mensen van invloed is op het milieu op aarde wordt steeds groter. Veel mensen proberen daarom stappen te zetten op het gebied van duurzaamheid als het gaat om voedsel, vervoer en energieverbruik thuis. Waar helaas minder aandacht voor is? Kleding. Hoewel er meer aandacht komt voor arbeidsomstandigheden in kledingfabrieken, zijn nog niet veel mensen bezig met de duurzaamheid van kleding.

Kleding gemaakt van natuurlijke materialen is erg populair bij heren, omdat het draagcomfort hiervan fijn is en het een stoere uitstraling heeft. Comfortabel katoenen ondergoed, een robuuste spijkerbroek en een grof geweven wollen trui. Maar weet jij eigenlijk wel hoe textielsoorten gemaakt worden? Het fabriceren van bijvoorbeeld een kilo katoen (een spijkerbroek ongeveer) kost al gauw 10.000 tot 20.000 liter water, en bij de teelt worden veel chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt.

Bamboetextiel: duurzaam en comfortabel
Er zijn verschillende duurzame alternatieven voor katoen, maar een die wel het snelst aan populariteit wint is bamboe. Kunstmatige bewatering is bij deze planten niet nodig, wat aanzienlijk scheelt met bijvoorbeeld katoen dat voor een groot deel in te droge gebieden wordt geteeld. Bamboe is een zeer snelgroeiende plant die na het kappen vanzelf weer aangroeit en die geteeld kan worden op allerlei grondsoorten.

Moet je bij bamboe gelijk aan de ruwe en prikkelende plant denken? Voor de kleding is het materiaal zo bewerkt dat je een heerlijk zacht textiel krijgt. Wist je trouwens dat mannen over het algemeen een hogere lichaamstemperatuur hebben dan vrouwen? Of je nu lekker in de zomer met een biertje in de zon zit, met een work-out in de sportschool of buiten bezig bent of nette, zakelijke kleding voor je werk draagt, een goede ventilatie is dus belangrijk. Kleding van bamboe voor heren houdt je koel op warme dagen of juist (tot wel 3 graden) warmer tijdens koudere jaargetijden. De goede ventilatie zorgt ervoor dat tot wel 70% meer vocht geabsorbeerd dan katoen dat doet, en verdampt dit ook eens snel doordat de stof sneldrogend is. Er is ondergoed, en er zijn sokken en t-shirts van bamboe. Deze houden je de hele dag lekker fris blijven door de anti-transpirerende en antibacteriële eigenschappen.

Wat is je reactie als je dit artikel leest
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

COPYRIGHT 2019 Beauty.nl - Privacy policy - Adverteren

 

Scroll To Top