Now Reading
Geef kleur aan je lippen!

Geef kleur aan je lippen!

Lippenstift is mooi en het voegt  direct een extra dosis glamour aan je uiterlijk toe. Maar het aanbrengen kan nog best lastig zijn! Schroom niet om te experimenteren voor de spiegel want je weet het: oefening baart kunst!

Net zoals je je huid moet verzorgen met dagcrème  voor je make-up aanbrengt, moet je ook je lippen verzorgen voor je je lippen inkleurt. Als je droge en schrale lippen hebt, zal je lippenstift dit alleen maar accentueren. Gebruik van tevoren een verzorgende lippenbalsem en laat deze een paar minuten intrekken (ondertussen kan je bijvoorbeeld je haar stylen). Als je velletjes of ruwe lippen hebt, en dat gebeurt al vrij snel met dit koude weer, kan je ook je lippen even scrubben. Een lip-scrubje is zo gemaakt door een klein beetje honing met suiker te mengen en hiermee zachtjes over je lippen te wrijven (niet vergeten af te spoelen als je klaar bent!).

Als je lippen soepel en zacht zijn, kan je beginnen met het echte werk. Je lipstick moet natuurlijk wel de hele dag (of nacht) blijven zitten. Door je lippen helemaal in te kleuren met een lippotlood in dezelfde tint als je lippenstift , voeg je een extra laagje kleur toe en zal je lippenstift langer mooi blijven. Het aanbrengen van je lippenstift kan op verschillende manieren. Sommige vrouwen gebruiken liever een lippenkwastje, anderen stiften gewoon met de tube lippenstift zelf. Hap na het aanbrengen je lippen op een tissue af, poeder het af met een transparante gezichtspoeder en breng hierna nog een laagje lippenstift aan. Het afhappen en afpoederen zorgt ervoor dat je lippenstift langer blijft zitten.

Nog wat extra tips!

– Soms geeft je lippenstift af op je tanden. Dit is gemakkelijk te voorkomen door je wijsvinger in je mond te doen, je lippen om je vinger te tuiten en je vinger weer uit je mond te trekken. De lippenstift die nu op je vinger zit, had anders af kunnen geven op je tanden. Let wel: dit ziet er een beetje raar uit, dus doe dit niet in het openbaar! Neem ook voor de zekerheid altijd je lippenstift en een kwastje mee in je tas, zodat je het kan bijwerken.

– Is je lippenstift afgebroken? Geen nood! Pak het afgebroken stuk met een tissue op en verwarm voorzichtig de afgebroken kant met een lucifer of aansteker (wel heen en weer blijven bewegen). Zodra het een beetje gesmolten is, kan je het voorzichtig terug in de tube duwen. Druk het een beetje aan, draai de tube naar beneden en zet het zonder dop recht op in de koelkast. Laat het ongeveer een uur afkoelen en je lippenstift zal weer zo goed als nieuw zijn!

– Soms vind je bepaalde kleuren niet meer mooi, en zo ook met lippenstift. Maar gooi deze kleuren niet weg! Je kan zelf je eigen kleurtjes maken. Als je de kleur te donker vindt, kan je hem oplichten door het te mixen met een lippenbalsem, vaseline, lipgloss of een lichtere lippenstift. Dit mixen kan je direct op je lippen doen, of in een klein bakje. Ook zou je twee verschillende kleuren lippenstift kunnen mixen om een hele nieuwe kleur te maken. Mix bijvoorbeeld  een donkere, wijn-kleurige lipstick (een van de trends van het moment) met een rode lippenstift; dit geeft een donkerrode kleur met veel diepte.

Wat is je reactie als je dit artikel leest
Excited
0
Happy
1
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

COPYRIGHT 2019 Beauty.nl - Privacy policy - Adverteren

 

Scroll To Top