Category

Beauty Weetjes

Category

Ben jij een echte liefhebber van het dragen van rokken of jurken? Dat is natuurlijk hartstikke leuk! Minder leuk is het als er harde wind is op de fiets en je rok/jurk waait omhoog. Voor de rokken-/jurkenliefhebber die altijd op de fiets naar school/werk gaat, zijn de onderstaande tips wel handig om gênante momenten te voorkomen.

4 Tips

  1. Gebruik een muntje. Het is wellicht iets waar je zelf niet aan zal denken, maar als je een muntje met elastiekje aan de achterkant van de rok of jurk maakt kan deze niet meer omhoog wapperen.
  2. Draag een boxer of een fietslegging. Door het dragen van een fietslegging of boxer vermijd je gênante situaties als je rok/jurk omhoog vliegt. Er valt namelijk weinig te zien voor het publiek zodra het omhoog vliegt, wel zo fijn!
  3. Zet een rokkenzadel op de fiets. Vroeger droegen alle dames alleen maar rokken. Speciaal hiervoor waren de rokkenzadels ontwikkeld. De zadel heeft een minder erge punt, waardoor de rok naar beneden valt. Ideaal dus!
  4. Draag een skort. Een skort is een rok en een broekje in 1. Van de buitenkant is het een rok, maar van binnen zit er ook een broekje. Met dit kledingstuk hoef je je dus totaal geen zorgen te maken of iemand je ondergoed ziet. Een perfecte uitvinding voor wie veel fietst!

Klik hier voor het hele artikel!

Als het om hun persoonlijke verzorging in de zomer gaat, zijn deodorant (85%), zonnebrand (85%) en aftersun (58%) dé onmisbare producten voor de Nederlandse vrouw. Ook in de zomer besteden vrouwen veel aandacht aan hun uiterlijk, maar ze doen dat niet om mannen te verleiden. Bijna driekwart van de vrouwen (74%) ziet een vakantieromance niet zitten. Dit blijkt uit onderzoek dat Etos liet uitvoeren naar beauty in de zomer onder Nederlandse vrouwen bij de start van het zomerseizoen.

Persoonlijke verzorging en beauty gaan bij de vrouw hand in hand in de zomer. De must-havezomerproducten voor de strandtas als deodorant, zonnebrand en aftersun, worden gevolgd door beautyproducten als mascara (52%), nagellak (36%) en oogschaduw (24%). In de koffer van de man mogen deodorant (47%) en scheerzeep/mes (26%) niet ontbreken, zo vindt de Nederlandse vrouw.

Vakantieliefdes en begeerlijke mannelijke BN’ers staan deze zomer niet hoog op het verlanglijstje van vrouwelijk Nederland. Meer dan de helft van de vrouwen wil niet ingesmeerd worden door een van de bekendste en meest begeerde mannen van Nederland. Bij vrouwen die dat wel willen (48%), is acteur Jan Kooiman (11%) favoriet. Op de tweede plaats eindigt acteur en presentator Chris Zegers (9%), gevolgd door presentator en fotomodel Arie Boomsma (7%). Overigens ziet bijna driekwart van de vrouwen (74%) een vakantieromance in de zomer niet zitten. Slechts 17% blijkt ‘in te zijn’ voor een vakantieliefde en 9% weet het niet.

Zonnige momenten brengen vrouwen het liefst door in de tuin (30%), op het strand (20%) of tijdens vakantie (16%). In de vakantie gaan de meeste vrouwen bij voorkeur gekleed als een mondaine vrouw, gehuld in jurk met bloemendessin en instapsandaaltjes (29%). Een kleiner deel (24%) kleedt zich op een zomerse dag als de girl next door: in spijkerbroek en op gympen of geeft de voorkeur aan een sportieve outfit (16%). Maar weinig vrouwen (6%) tonen zich in de zomer als echte diva; met rokje en op hoge hakken en slechts 5% van hen geeft de voorkeur aan de bekende campinglook (in joggingbroek en op badslippers).

De meeste vrouwen (16%) besteden 35 euro of meer aan zomerse beautyproducten. Een bijna even groot percentage (15%) geeft tussen de 15 en 20 euro uit. In totaal wordt er door ruim de helft van de vrouwen 15 euro of meer besteed.

Etos heeft, speciaal voor vrouwen die deze zomer trendy en mooi voor de dag willen komen, een kleurrijk zomerassortiment ontwikkeld. Dit assortiment heeft een zonnig en vrolijk zomerdessin, geïnspireerd op ‘bloemen’; dé trend voor deze zomer. Etos geeft kleur aan deze zomer met must-haves als een strandtas, beautycase, bijoux en zomerse make-up. Het limited edition Etos zomerassortiment bestaat uit ruim 40 producten, waarvan de prijzen variëren van €1.99 tot €9.99 euro (voor alles geldt op=op).

Het onderzoek naar beauty tijdens de zomer is uitgevoerd in opdracht van Etos door Panelwizard onder 515 Nederlandse vrouwen van 20 t/m 49 jaar. De resultaten geven een representatieve afspiegeling van de mening van de Nederlandse vrouw in deze leeftijdsgroep.

Een goede conditie heeft een positief effect op uw lichaam en geest. Wanneer u regelmatig beweegt zult u zich beter voelen en er beter uitzien, en wellicht zult u langer leven.

Lichaamsbeweging heeft zowel lichamelijke als psychologische voordelen:

Lichamelijke voordelen
Hoe mee lichaamsbeweging u heeft, hoe sterker uw spieren zullen worden. De hart heeft de meeste baat bij lichaamsbeweging. Wanneer u met veel inspanning beweegt zal uw hartslag versnellen en zorgt ervoor dat uw hart het bloed sneller door uw lichaams zal pompen. Het hart wordt op deze manier sterker en zal daardoor nog beter gaan pompen. Ook worden de bloeddruk en cholesterolspiegel verlaagt.

Ook andere delen van uw lichaam zullen sterker worden: uw longen zullen door lichaamsbeweging beter gaan werken.

Door lichaamsbeweging worden uw spieren en botten sterker en de gewrichten worden soepeler. Wanneer u ouder wordt heeft dit een positief effect: voor oudere vrouwen is lichaamsbeweging een must. Na de overgang wordt de botmassa minder. Door lichaamsbeweging gaat het botverlies minder hard.

Door regelmatig te bewegen verlaagt u ook de kans op diabetes type 2 omdat uw lichaam suikers efficiënter zal gebruiken. Lichaamsbeweging zou ook beschermen tegen bepaalde typen kanker, zoals borst-, baarmoeder-, en darmkanker.

Door lichaamsbeweging kunt u ook afvallen omdat u calorieën verbrand.

Psychologische voordelen
Door te bewegen produceren uw hersenen endorfinen, een stof waardoor u zich prettiger en gelukkig voelt. Lichaamsbeweging kan hierdoor helpen bij een depressie, stress en spanningen. Uw geestelijke alertheid wordt ook verhoogt door te bewegen.

Fitness is een goede vorm van beweging. Kijk hiervoor in onze webgids!

Slapen doen we graag, en het liefst zoveel mogelijk. Gemiddeld slaapt een mens zo’n 7 à 8 uur per nacht. Een goede slaaphouding is dus erg belangrijk en heeft invloed op de gezondheid.

Meestal wordt de houding waarin we slapen al van jongs af aan aangeleerd. U weet immers zelf het beste wat de meest comfortabele slaaphouding voor u is. Op uw buik, zij of op uw rug.

Bent u kerngezond en heeft u geen last van slaapproblemen? Dan heeft u niks om u druk over te maken. Heeft u wel klachten? Kijk dan eens kritisch naar uw slaaphouding.

Slapen op de rug
Goed voor: bepaalde gewrichtsklachten, rimpels.
Slecht voor: snurkers, mensen met slaapapneu, refluxklachten, ademhalingsmoeilijkheden.

Slapen op de zij
Goed voor: reflux, slaapapneu, ademhalingsklachten, stress.
Slecht voor: rimpels.

Slapen op de buik
Goed voor: snurkers.
Slecht voor: rugklachten, ademhalingsproblemen.

 

Vrijwel alle Nederlanders zijn bekend met de koortslip, 40% heeft er zelf last van. Dit kan effect hebben op het sociale leven; vooral het liefdesleven lijdt eronder, blijkt uit onderzoek van Novartis, uitgevoerd door Panelwizard onder 1000 Nederlanders. 30% schaamt zich voor het hebben van een koortslip. Vooral vrouwen worden onzeker wanneer het virus toeslaat; een goede camouflage maakt hen zelfverzekerder. Novartis lanceert de eerste en enige koortslipcrème die geneest en bovendien camoufleert, Fenistil Penciclovir. 

Vrouw sprint, man laat het op z’n beloop 
Vrijwel alle vrouwen (97%) komen direct in actie bij de eerste tekenen van een koortslip. De mannelijke helft van het land is meer ontspannen en laat een beginnende koortslip vaker op zijn beloop. Als de koortslip toch doorzet, wordt snel actie ondernomen. De grootste groep (60%) brengt meteen een bezoek aan drogist of apotheek, een kwart speurt het internet af naar een remedie en eveneens 25% smeert direct iets op de lippen.

Feit of fabel? Weerstand op peil
Opvallend genoeg weten Nederlanders goed onderscheid te maken tussen feiten en fabels over de koortslip. De grootste groep pleit voor een goede weerstand ter preventie van het virus, ook wordt zo min mogelijk uit het glas van een ander gedronken om besmetting te voorkomen. “Een slechte weerstand, stress en blootstelling aan extreme weesomstandigheden zijn belangrijke ‘triggers’ voor een koortslip. Nederlanders blijken goed op de hoogte! Minder bekend is dat je een koortslipcrème bij de eerste verschijnselen – tinteling of een branderig gevoel – direct moet aanbrengen. Dan is de werking het meest effectief,” aldus Lennart Kessels, Brand Manager van Novartis.

Liefdesleven beïnvloed
De koortslip kan effect hebben op het sociale leven van Nederlanders en lijkt vooral Cupido in de weg te staan. De helft van de Nederlanders zoent niet met iemand bij wie ze iets verdachts rondom de lippen zien en zoenen niet meer met een koortslip, bang anderen te besmetten (53%). Een eerste date stelt maar liefst 18% uit. Mannen zijn minder huiverig anderen te besmetten (45%) dan vrouwen (61%). Eén op de zes mannen blijft zoenen met een koortslip en drinken uit een glas van een ander vormt geen probleem (35%). Toch ontlopen vrouwen én mannen hun eigen partner of degene op wie ze een oogje hebben (10%).

Vrouwen op de gevoelige plaat
Een koortslip wordt door vrouwelijk Nederland ervaren als onaantrekkelijk (48%), evenals de witte kleur van de voorgaande Fenistil Penciclovir koortslipcrème (43%). Het gevolg? Een gevoel van onaantrekkelijkheid (62%) en schaamte (30%). Voor 30% van de vrouwen is een fotomoment met koortslip hoogst ongelukkig, zelfs een kwart ziet haar trouwdag met koortslip als meest slechtste timing. 75% van de vrouwelijke ervaringsdeskundigen verlangt naar een camouflerende koortslipcrème, vooral om zich minder gegeneerd en onzeker te voelen. Cupido krijgt zo weer kans raak te schieten; met een goede camouflage durven vrouwen een ander aan te spreken (35%).

Beautyweetjes gezocht
30% van de vrouwen is op zoek naar beautyweetjes om met een koortslip goed voor de dag te kunnen komen. “Er wordt nu regelmatig gegrepen naar camouflerende make-up om een koortslip te verdoezelen, want een koortslip laten zien is toch een drempel. Gelukkig kan het virus nu ook bestreden worden met een koortslipcrème met een genezende en ook camouflerende werking.” aldus Kessels.

Wilt u meer weten over het uitgezochte onderzoek, klik hier.

Uit Spaans onderzoek is gebleken dat het drinken van één glas wijn per dag niet alleen goed is voor je hart, maar ook voor het tegengaan van overgewicht.

Tussen 1984 en 2010 zijn er 31 eerdere studies verricht door wetenschappers van de universiteit van Navarro. Zij kwamen tot de conclusie dat wanneer je ene zware drinker bent, je wel meer risisco hebt om aan te komen. Wanneer je weinig tot matig alcohol drinkt kan dit leiden tot gewichtsverlies. Ook het risico op diabetes vermindert met 30%.

Wie in staat is zijn nagels te lezen, kan soms ziektes snel op het spoor komen. Afwijkingen zoals als een gele of blauwige gloed of snel afbrokkelende nagels zouden namelijk kunnen duiden op een onderliggende ziekte. Lees snel verder wat jouw nagels over je gezondheid onthullen.

Fragiele nagels die snel breken
Anders dan wel gedacht wordt, wijzen fragiele nagels niet op een kalkgebrek (hetzelfde geldt voor de witte vlekjes die we soms op onze nagels zien). Vaak genoeg is de oorzaak van fragiele nagels heel eenvoudig: huishoudelijk werk, borden afwassen, de aanraking met zeep en andere schoonmaakmiddelen. Breekbare nagels zijn dus vrij eenvoudig te voorkomen. Draag altijd handschoenen als je huishoudelijke klusjes klaart. Verzorg fragiele nagels verder elke avond met een speciale crème of olie op basis van collageen, vitamine e en vooral keratine (de bouwstof van onze nagels).

Verkleurde nagels
Een van de meest voorkomende oorzaken is donkere nagellak. De kleurbestanddelen van de nagellak trekken in de nagels en zorgen voor een gelige kleur. Een andere oorzaak van gele nagels is nicotine. De oplossing is eenvoudig: vermijd donkere nagellak of breng altijd eerst een transparante basislak aan en stop met roken. In uitzonderlijke gevallen is de verkleuring te wijten aan de aanwezigheid van schimmels. In dat geval kun je je het beste contact met je huisarts opnemen.

Als je nagels wit uitslaan kan dat wijzen op ziektes als bloedarmoede, hartfalen, leverziekte en ondervoeding, en wanneer er dan aan de bovenkant donkere randen verschijnd, kan dat wijzen op leverproblemen, zoals hepatitis.

Geribbelde nagels
Een nageloppervlak met ribbels of putjes kan een heel vroege manifestatie van psosiasis of arthritis zijn. Vaak zie je tegelijkertijd een roodbruinachtige verkleuring optreden. Psoriasis begint bij 10% van de mensen in de nagels.

Meer weten over de verschillende nagels, kijk hier.

Één korte geschiedenisles over make-up en de ontdekking van mascara en het oogpotlood.

De mascara lijkt nog één vrij nieuw begrip, maar het is ouder dan de meeste mensen denken. Het stamt terug uit de tijd van Cleopatra (rond 35 voor Christus). In het oude Egypte werden natuurlijke producten zoals henna, grafiet en koper gemengd met olie of water, om dit op het gezicht aan te brengen.

Doorbraak
Vroeger had make-up nog een heel andere functie. Vroeger was het hoe witter je was, hoe beter je afkomst was. Dus er werd veel witte rouge gebruikt. Pas in de tweede helft van de 19e eeuw maakte make-up een revolutie door. Door het gebruik van natuurlijke producten (plantenextracten en kleurstoffen) was het mogelijk om producten voor het hele lichaam te maken.

Mascara
Mascara is één van de meest bekende make-up soorten.  De eerste mascara werd in de 19e eeuw geproduceerd door Eugene Rimmel. Een modernere variant is in 1913 uitgevonden door T.L. Williams. Zijn zusje Maybel werd gedumpt door haar verloofde. Geraakt door haar liefdesverdriet besloot hij iets te creëren waardoor ze er oogverblindend uit zag. Hij mengde vaseline met steenkoolpoeder. Het werkte en hij besloot de mascara te gaan verkopen zo ontstond Mabyline mascara.

Oogpotlood
Oogpotlood wordt vaak gecombineerd met een mooie mascara. Zo maak je je ogen nog mooier en aantrekkelijker. Vroeger werden oogpotloden van kohl gemaakt, daarom wordt dit kohlpotlood genoemd. Met kohl wordt de kleur bedoeld en niet de ingrediënten.

Mensen kunnen nu vaker een kleinere maat kleren dragen dan vroeger. Maar dat komt niet omdat mensen steeds dunner worden, maar dat komt omdat de kledingmaten steeds groter worden. 

Dat blijkt uit een onderzoek van het Britse tijdschrift The Economist. Het tijdschrift noemt het ‘Size Inflation’. Het gaat hierbij vooral om vrouwenkleding, maar ook mannenkleding met dezelfde maat is groter geworden.

Merken
Volgens het tijdschrift komt dit voor bij zowel Europese als Amerikaanse kleding. Kledingmaten zijn natuurlijk niet bij elk merk hetzelfde, maar uit het onderzoek van het tijdschrift blijkt dat de gemiddelde maat 14 bij vrouwenbroeken bij de taille nu meer dan 10 centimeter groter is dan 40 jaar geleden. Maat 14 van nu staat daarmee gelijk aan maat 18 van vroeger.

Dikker
Fabrikanten doen het niet voor niks, de maten groter maken. Zo geven ze de consumenten het idee dat ze nog in de zelfde maat passen en dat maakt ze vrolijker en doordat ze vrolijker zijn kopen ze sneller. Al is dat natuurlijk echt niet zo, want ze dragen eigenlijk 2 maten groter als wat ze eerst hadden.

Risico
Volgens het tijdschrift brengt dit risico’s met zich mee, aangezien mensen nu niet gestimuleerd worden om op dieet te gaan en zo steeds dikker worden.