Now Reading
Parfumgebruik; hoe en wat?

Parfumgebruik; hoe en wat?

Parfum, geurtjes voor alledag, een speciaal geurtje voor een avondje uit. We willen altijd weer lekker en verzorgd ruiken. Dat werkt ook nog eens heel verleidelijk. Maar, hoe gaan we dit goed aanpakken? Waar en hoeveel parfum spuiten we op?

De keuze
Als eerste, welke parfum kiezen we? Het aanbod is zo groot! Belangrijk is dat u in de winkel de parfum alvast even uitprobeert. Parfum werkt niet op elk huidtype hetzelfde. Daarnaast is het in de zomer prettiger om een lichte geur te kiezen. ’s winters of ’s avonds mag u best een wat zwaardere geur dragen. Als laatste; vraag hulp bij uw keuze! Als u al weet welke geurtjes bij u passen, kan een verkoopsters u suggesties doen voor parfums die in dezelfde lijn liggen.

Wanneer
Wat is nou eigenlijk de beste tijd om parfum aan te brengen? Na een douche, of na een bad. Waarom? Parfum blijft minder lang hangen op een droge huid. Betekent ook dat als u last heeft van een droge huid, het verstandig is om eerst een bodylotion (neutraal of een die bij de parfum hoort) op te smeren en dan de parfum aan te brengen. De geur versterkt zo en blijft dus langer hangen.

Waar
Aangezien parfum het beste blijft hangen op een warme/vochtige huid, is het slim om parfum te spuiten op warme plek op uw lichaam. Dit komt vaak neer op de lichaamsplekken waar de polsslag voelbaar is. Denk aan, de binnenkant van de polsen, de hals of de borst. Zelf rond de navel of in de knieholte zijn geschikte plekken. Een echte koukleum? Spuit dan wat meer parfum aan. Mensen die het vaker warm hebben, hoeven niet al te veel parfum op te spuiten. Als u Eau de toilette draagt kunt u ook wat meer aanbrengen. Eau de parfum is vaak sterker en blijft langer hangen.

Tip
Wat ook een prachtig idee is: Breng wat parfum aan op uw borstel. Met het borstelen van uw haren komt de geur in uw haren. Bij het bewegen van uw haar komt er dan een kleine hoeveelheid parfum vrij. Let op: Nooit(!!) rechtstreeks parfum op uw haar spuiten. Door het hoge alcoholgehalte droogt uw haar enorm uit, zonde!

Als laatste, pas op met kleding op uw kleding spuiten. Hiermee kunt u gruwelijke vlekken veroorzaken. Zonde van de kleding!

 

Wat is je reactie als je dit artikel leest
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

COPYRIGHT 2019 Beauty.nl - Privacy policy - Adverteren

 

Scroll To Top