Now Reading
Een mooi lichaam door te zwemmen

Een mooi lichaam door te zwemmen

Wil jij een mooi, strak en gezond lichaam? Dan is zwemmen misschien wel wat voor jou. Zeker wanneer je niet zo’n fan bent van de sportschool of hardlopen. Misschien heb je last van je gewrichten of een blessure waardoor andere sporten onmogelijk zijn? Ook dan is zwemmen een ideaal alternatief. Hieronder leggen wij je uit waarom zwemmen zo fijn is en hoe jij er een mooi en gezond lichaam door kan krijgen.

Door het zwemmen van baantjes kan je al 500 tot 750 calorie├źn per uur verbranden. Dit hangt natuurlijk wel af van de snelheid waarmee je zwemt. Combineer je wekelijks zwemmen met gezond eten, dan zal je snel resultaat boeken. Een voordeel van zwemmen is dat je al je spieren gebruikt. Je traint dus je complete lichaam! Als je drie keer per week 1 uur zwemt, zal je snel resultaat merken.

Voordelen van zwemmen
Andere voordelen van zwemmen zijn dat je naast een mooi lichaam ook meer conditie en weerstand zal opbouwen. Daarbij zien vele zwemmers deze sport niet alleen als een inspanning, maar ook als ontspanning. Zwemmen kan namelijk ook stress verminderen. Iedereen kent het wel: na een uurtje zwemmen en een warme douche voel je je heerlijk rozig en ontspannen.

Wil je beginnen met zwemmen? Zoek dan een zwembad bij jou in de buurt en plan drie avonden per week om een uurtje te gaan zwemmen. Probeer tijdens het zwemmen diverse zwemstijlen uit. Denk aan de schoolslag, rugslag, vlinderslag en borstcrawl. Misschien is je trendy bikini niet erg praktisch en comfortabel? Schaf dan een badpak of bikini aan waar je je goed in voelt en die bedoeld is om echt in te ‘zwemmen’.

Een zwembad in je eigen tuin of woning
Wil je het nog effectiever aanpakken? Denk dan eens na over de mogelijkheid van een zwembad in huis of in de tuin. Hierin kan je wanneer het jou uitkomt, in alle privacy baantjes trekken. Een andere optie is een zwemspa. Dit is een klein bad met een verstelbare tegenstroom ingebouwd. Door hier tegenin te zwemmen train je effectief je gehele lichaam.

Wat is je reactie als je dit artikel leest
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

COPYRIGHT 2019 Beauty.nl - Privacy policy - Adverteren

 

Scroll To Top