Now Reading
Lekker bijkomen in de sauna

Lekker bijkomen in de sauna

De traditionele Finse sauna
In Finland bestaat de sauna al zo’n 2000 jaar. Uiteraard zagen de sauna’s er toen wel iets anders uit. In het begin zal het niet veel meer zijn geweest dan een gat in een heuvelflank. Deze werd gebruikt om in te overwinteren tijdens de koude wintermaanden. Om het een beetje warm te maken in deze holen werden stenen verwarmd tot ze gloeiend heet waren en vervolgens werd er water op gegoten. Hierdoor liep de temperatuur zodanig op dat de kleding kon worden uitgedaan.

Tegenwoordig is een sauna in Finland vaak een hutje aan het meer en wordt deze gebruikt vanwege het ontspannende en relaxerend effect. Bijna iedere Fin heeft wel een eigen sauna. Minimaal 2 tot 3 keer per week wordt er dankbaar gebruik van gemaakt. Er zijn in Finland zelfs vrouwen die bevallen in de sauna!

Het ritueel
Voor je de sauna in gaat neem je een douche. Door de vochtige hitte in de sauna begin je flink te zweten. Het is dan ook meestal tussen de 60 en 90 graden in de sauna. Vervolgens stappen ze na zo’n 10 minuten weer kort onder de douche en rollen zich vervolgens om in de sneeuw of nemen een duik in het ijskoude meer. Na deze duik kleed men zich weer aan.
Je voelt je na deze sauna sessie weer in topvorm!

Sauna’s in Nederland
In Nederland wordt de vraag naar sauna’s ook steeds groter. Voor binnenshuis maar ook voor buiten in de tuin wordt het steeds populairder een sauna hebben.De installatie van een barrelsauna is in het bijzonder populair. Dit kan een ideale uitkomst zijn als u in huis niet voldoende ruimte hebt of buitenshuis een locatie met prachtig uitzicht ter beschikking hebt.

Deze sauna is een opvallende verschijning en werkt volgens het principe van de traditionele Finse sauna. Deze sauna kan tegen weer en wind en is daarmee een uitermate geschikte voor buiten.

Wat is je reactie als je dit artikel leest
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

COPYRIGHT 2019 Beauty.nl - Privacy policy - Adverteren

 

Scroll To Top