Now Reading
Eyeliner voor beginners

Eyeliner voor beginners

Eyeliner kan je ogen groter en sprekender maken. Je kan het gebruiken voor dramatische cat eyes maar ook voor een simpele make-up voor overdag. Dit is dus een veelzijdig product, maar hoe breng je dit nou eigenlijk aan en welk product kan je hier het beste voor gebruiken?

Er zijn vier soorten eyeliner op de markt: vloeibare eyeliner, oogpotlood, gel eyeliner en vilten eyeliner-stiften. Elk van deze producten heeft voor- en nadelen. Vloeibare eyeliner geeft een mooi, strak resultaat met een intense kleur en je hebt veel controle over hoe dik het lijntje boven je ogen wordt. Het nadeel van vloeibare eyeliner is dat het best moeilijk is om hier handig in te worden. Veel vrouwen vinden het moeilijk om met een vaste hand een lijntje te zetten. Een oogpotlood gebruiken is dan een gemakkelijkere optie: je hebt veel meer controle over wat er gebeurt maar het is moeilijker om een strak, dun lijntje te zetten (altijd goed aanslijpen dus). Ook geeft het gebruiken van een potlood een zachter effect dan bijvoorbeeld de vloeibare eyeliner. Niet elke oogpotlood is hier geschikt voor, een creamy oogpotlood is hiervoor het beste. Gel eyeliner is de laatste jaren steeds populairder geworden. Dit product is perfect voor een smokey eye omdat het heel makkelijk vervaagd kan worden maar is net als een vloeibare eyeliner intens van kleur. Je brengt gel eyeliner aan met een kwastje dus enige handigheid is hier ook weer een vereiste. Vilten eyeliner-stiften lijken op gewone stiften. Het voordeel is dat je relatief veel controle hebt over wat er gebeurt, maar het nadeel is dat de kleur minder intens is.

Breng je eyeliner aan nadat je klaar bent met je oogschaduw maar vóór je je mascara aanbrengt. Ga er goed voor zitten en zorg dat je ergens op kan leunen, zo is een strak lijntje trekken makkelijker. Een veelgemaakt foutje is het strak trekken van je oog. Dit heeft twee nadelen; het is moeilijk in te schatten hoe het eindresultaat zal zijn als je je oog weer los laat en als je dit blijft doen krijg je meer rimpels rondom je ogen. Ook al weet je dat je een dik lijntje wilt hebben is het beter om dit op te bouwen. Begin het lijntje in het midden van je oog en trek die naar de buitenkant. Vul dan het stukje van je ooghoek naar het midden toe in. Bekijk het resultaat en besluit hoe je verder moet gaan om de look te bereiken die jij wilt. Zo voorkom je dat je ineens een hele dikke streep boven je ogen hebt staan. En als je een foutje maakt, geen paniek! Doop een wattenstaafje in een klein beetje make-up remover en corrigeer de fout.

Wat is je reactie als je dit artikel leest
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

COPYRIGHT 2019 Beauty.nl - Privacy policy - Adverteren

 

Scroll To Top