Now Reading
Gezond haar krijg je zo!

Gezond haar krijg je zo!

Futloos, droog, geen volume, dode puntjes.. Allemaal woorden die iedere vrouw wel kent als het om je haren gaat. Maar door een paar kleine dingetjes in je haarverzorging te veranderen, kan ook jij glanzende, lange lokken krijgen.

Je hoofdhuid
Gezonde haren begint bij een gezonde en verzorgde hoofdhuid. Investeer daarom in een goede haarborstel met zachte, natuurlijke borstelharen in plaats van metalen borstelharen (deze kunnen je haar kunnen beschadigen). Door je haar regelmatig te borstelen, verdeel je de natuurlijke oliën die op je hoofdhuid zitten door je hele haar. Ook het masseren van je hoofdhuid is goed voor je haar; dit zorgt voor een verbeterde doorbloeding wat betekent dat er meer voedingsstoffen naar je haren gaan.

Gezond eten
Gezonde voeding betekent gezond haar. Voedingsmiddelen die de haargroei zal bevorderen zijn bijvoorbeeld spinazie, boerenkool en snijbiet. Deze groentes bevatten veel vitamine A en C die de productie van sebum bevorderen. Eieren, kip, vis en kalfsvlees zitten vol met proteïnen die ook goed zijn voor je haar.

Minder wassen, meer verzorgen
Elke dag je haar wassen is heel slecht. Je stript dan elke dag de natuurlijke, verzorgende oliën die op je haar zitten. Experts raden aan om een à twee keer per week je haar wassen (je mag natuurlijk wel vaker douchen!). Gebruik als je doucht een verzorgende shampoo en conditioner en verwen je haar eens per week met een lekker haarmaskertje. Laat je haar “schrikken” als je klaar bent met douchen: eventjes onder een koude straal water en je haarzakjes zullen zich sluiten. Hierdoor wordt je haar glanzend.

Wat is je reactie als je dit artikel leest
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

COPYRIGHT 2019 Beauty.nl - Privacy policy - Adverteren

 

Scroll To Top