Category

Voeten

Category

Het is alweer halverwege augustus en dat betekent dat veel winkels zich al bezig houden met de herfst en wintercollectie. Eerder schreef ik al de mode trends voor aankomend najaar en nu is het tijd om te kijken naar de 5 type schoenen die je aankomend najaar veel gaat zien. Schoenen kunnen immers jouw outfit compleet maken.!

De Western Boots

De Western Boots staat beter bekend als de cowboy laars. Deze schoen kwam langzaam opgang in afgelopen najaar, maar deze trend zet zich lekker voort, maar dan met een modern tintje. Hierbij kun je denken aan schoenen met lichtbruinkleurige suede voorzien van frappante stiksels of schoenen voorzien van diverse kleuren leer. Je kunt natuurlijk ook de klassieke variant dragen, want ook deze zal in zijn aankomend najaar.

Veterlaarzen

De afgelopen jaren is de veterboot steeds vaker gezien en was het een opkomende trend, maar net als de western boots, zul je deze schoen veel zien aankomend najaar. Deze schoenen kunnen jouw look compleet maken. Of je nu een klassieke outfit hebt of een stoere, deze schoen past er bij!

Schoenen met print

Zoals ook bij de mode de dierenprint helemaal in zal zijn, geldt dit ook bij de schoenen. Hierbij hoef je natuurlijk niet gelijk echte slangenhuid of krokodillenhuid op je schoenen te dragen. Tegenwoordig bestaan er goede manieren om de imitatieprint zo goed mogelijk na te maken. Geheel diervriendelijk dus!

Sneakers

Het zijn simpele schoenen, maar niet meer weg te denken tegenwoordig; de sneaker. Je zult ze in alle varianten zien, van wit tot veel kleur tot aan vreemde vormen, niks is te gek en het past overal bij!

Schoenen met een vierkante neus

Waar het begon met vierkante neuzen bij sandalen , is de vierkante neus nu ook doorgevoerd naar de dichte schoen. Ja, ja we moet er echt aan geloven, schoenen met vierkante neuzen worden de schoen van het najaar. Het voordeel hierbij is wel dat jij jouw outfit een unieke twist kan geven.

Benieuwd naar hoe alle schoenen eruit zien? Neem dan een kijkje op www.trendalert.nl.

Wie in staat is zijn nagels te lezen, kan soms ziektes snel op het spoor komen. Afwijkingen zoals als een gele of blauwige gloed of snel afbrokkelende nagels zouden namelijk kunnen duiden op een onderliggende ziekte. Lees snel verder wat jouw nagels over je gezondheid onthullen.

Fragiele nagels die snel breken
Anders dan wel gedacht wordt, wijzen fragiele nagels niet op een kalkgebrek (hetzelfde geldt voor de witte vlekjes die we soms op onze nagels zien). Vaak genoeg is de oorzaak van fragiele nagels heel eenvoudig: huishoudelijk werk, borden afwassen, de aanraking met zeep en andere schoonmaakmiddelen. Breekbare nagels zijn dus vrij eenvoudig te voorkomen. Draag altijd handschoenen als je huishoudelijke klusjes klaart. Verzorg fragiele nagels verder elke avond met een speciale crème of olie op basis van collageen, vitamine e en vooral keratine (de bouwstof van onze nagels).

Verkleurde nagels
Een van de meest voorkomende oorzaken is donkere nagellak. De kleurbestanddelen van de nagellak trekken in de nagels en zorgen voor een gelige kleur. Een andere oorzaak van gele nagels is nicotine. De oplossing is eenvoudig: vermijd donkere nagellak of breng altijd eerst een transparante basislak aan en stop met roken. In uitzonderlijke gevallen is de verkleuring te wijten aan de aanwezigheid van schimmels. In dat geval kun je je het beste contact met je huisarts opnemen.

Als je nagels wit uitslaan kan dat wijzen op ziektes als bloedarmoede, hartfalen, leverziekte en ondervoeding, en wanneer er dan aan de bovenkant donkere randen verschijnd, kan dat wijzen op leverproblemen, zoals hepatitis.

Geribbelde nagels
Een nageloppervlak met ribbels of putjes kan een heel vroege manifestatie van psosiasis of arthritis zijn. Vaak zie je tegelijkertijd een roodbruinachtige verkleuring optreden. Psoriasis begint bij 10% van de mensen in de nagels.

Meer weten over de verschillende nagels, kijk hier.

Steeds meer fabrikanten gaan parfum in hun nagellak verwerken. De nagellak zonder parfum overheerst altijd heel erg door de aceton lucht wat daar in aanwezig is.

Het franse modehuis Dior komt als één van de eerste met een geparfumeerde nagellak lijn op de markt, zegt de InStyle.  De collectie is nog niet erg breed het moet ook nog blijken of het echt aanslaat bij de consument. Dior is begonnen met een paarse en één groene kleur nagellak. Beiden ruiken hetzelfde, ze ruiken naar rozenwater.

Ook merken als Revlon, Anna Sui en Forever 21 brengen geparfumeerde nagellak op de markt. Deze ruiken naar onder andere perzik, kokosnoot en aardbeien.

Lees meer over de geparfumeerde nagellak op www.lunaazul.nl