Now Reading
Kalknagelbehandeling

Kalknagelbehandeling

Mensen doen er van alles aan om er zo goed mogelijk uit te zien. Wanneer je merkt dat je last hebt van een kalknagel, word je niet blij. Ongeveer een kwart van de Nederlandse bevolking krijgt of heeft last (gehad) van een kalknagel.

Oorzaken van een kalknagel
Een kalknagel ontstaat door een schimmel die de nagel of huid binnendringt. Door die schimmel ontstaat er een infectie wat een kalknagel veroorzaakt. Kalknagel wordt daarom ook wel schimmelnagel genoemd. Je loopt het meeste kans op een kalknagel in vochtige ruimtes als een sauna, zwembad, douche en sportschool. De schimmels worden namelijk van mens tot mens overgedragen, maar ook van dier of omgeving tot mens.Andere oorzaken waardoor je meer risico loopt op kalknagels zijn bij een verlaagde weerstand (bijvoorbeeld bij ouderen of door ziekte), beschadigde nagels door sport of strakke schoenen, suikerziekte  en tijdens en na het ondergaan van een chemokuur.

Symptomen van een kalknagel
Een kalknagel is te herkennen aan zijn geelbruine kleur. Daarnaast wordt de nagel dikker en kan hij gaan brokkelen. Het is een onschuldige kwaal, maar mensen worden er vaak onzeker van. Gelukkig is een kalknagel goed te behandelen.

Het is niet nodig om maandenlang pillen te slikken. Je kunt nu door middel van een behandeling met laser van je kalknagel afkomen. De schimmels in de nagel worden gedood door de opwarming van de laser. Dit is niet schadelijk voor de nagel of de huid.

Laserbehandeling
De pinpointe laser is een laser tegen kalknagel. Deze laser is de enige kalknagellaser die door de FDA (American Food and Drug Association) is goedgekeurd. Afhankelijk van de kalknagel zijn twee tot drie sessies nodig. Uit onderzoek is gebleken dat er een sterke verbetering tot genezing optreedt van de nagel.

Naast deze behandeling is het raadzaam om elke dag schone sokken aan te trekken en je beddengoed eens te wassen op kookwas. Zo voorkom je dat de schimmels hun weg terugvinden naar je tenen.
Wat is je reactie als je dit artikel leest
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

COPYRIGHT 2019 Beauty.nl - Privacy policy - Adverteren

 

Scroll To Top