Now Reading
Make-up verwijderen is belangrijk

Make-up verwijderen is belangrijk

Het verwijderen van je make-up is heel belangrijk voor je gezicht. Doe je dit niet, dan zijn verstopte poriën, puistjes, afbrekende wimpers of ooginfecties het gevolg.  Al met al, reden genoeg om een vast ritueel in het leven te roepen!

Voor je kan beginnen met het verwijderen van je make-up, moet je natuurlijk producten hebben om dit mee te doen. Beslis welk huidtype je hebt en koop producten die hierbij passen. Meestal zijn producten gemaakt voor een droge, vette, gecombineerde of normale huid.

Oog make-up is vaak wat moeilijker te verwijderen dan bijvoorbeeld foundation of lippenstift. Desondanks is het niet slim om je mascara, eyeliner of wat dan ook er af te gaan schrobben; je ogen en de huid er rondom is namelijk erg teer. Gebruik een doordrenkt wattenschijfje en druk deze zachtjes op je ogen. Wacht eventjes tot de olie of lotion je make-up zachter heeft gemaakt en strijk dan voorzichtig langs je oog. Herhaal dit tot alle sporen van make-up verdwenen zijn.

Als je velletje helemaal schoon en make-up vrij is kan je je gezicht wassen met een cleanser of met water. Hierna dien je deze zachtjes droog te deppen met een handdoek. Net als bij je ogen, moet je bij deze stap ook nooit schrobben om het droog te krijgen, welk huidtype je ook hebt want je huid is gevoelig. Maar ook als je geen make-up draagt moet je eigenlijk je gezicht reinigen. Je huid wordt namelijk de hele dag blootgesteld aan allerlei vuil zoals luchtvervuiling. Lief zijn voor je huid!

Wat is je reactie als je dit artikel leest
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

COPYRIGHT 2019 Beauty.nl - Privacy policy - Adverteren

 

Scroll To Top