Category

Gezicht

Category

Marokko heeft een eeuwenlange hammamtraditie. Overal in Marokko zijn deze hammams te vinden. De hammam is de plaats in Marokko voor ontspanning en het sociale leven van Marokkaanse mensen. Vrouwen en mannen worden gescheiden in de standaard hamman in Marokko.

Het ritueel in een Marokkaanse hamman is anders dan in een Turkse hammam. Het belangrijkste ritueel in een Marokkaanse hammam is het scrubben met een scrubhandschoen of –washandje en arganoliezeep. Het scrubben gebeurt met een scrubwashandje met arganolie zeep erop of erin of met zogenaamde zwarte zeep. Arganolie is zeldzaam en vanwege het zeldzame karakter, het handmatige oogsten en productie is arganolie zeer prijzig. Prijzen boven de € 100,- per liter zijn geen uitzondering. Het heeft daarom de bijnaam vloeibaar Marokkaans goud. Arganolie wordt in de keuken gebruikt bij het bereiden van maaltijden, maar wordt ook gebruikt als ingrediënt in cosmetica en zeep en heeft medicinale eigenschappen.

Door het scrubben met een ruwe handschoen verbetert de stofwisseling en de bloedomloop in de huid. De huid wordt geleidelijk steviger en compacter. Arganolie beschermt de huid tegen huidveroudering, versterkt het spierweefsel en hydrateert de huid. Het scrubwashandje en de arganolie zeep kun je overal in de Marokkaanse souks en medina’s kopen. Na een hammambezoek en een scrubbehandeling voelt iedereen zich herboren en zijn de mensen weer op de hoogte van de laatste nieuwtjes in hun omgeving in Marokko.

Zelf hammam creëren 
U kunt in uw eigen douche en/of badkamer uw eigen hammam creëren door heel eenvoudig een scrubwashandje en arganolie zeep te kopen bij allesvoordesauna.nl. Zij hebben scrubwashandjes in diverse uitvoeringen qua mate van ruwheid, maar ook arganoliezeep is verkrijgbaar.

Voor zowel de artikelen om thuis een hamman te creëren als de scrubwashandjes, kijk u op allesvoordesauna.nl. 

Een onzuivere huid kan soms tot verlegenheid en zelfs gebrek aan zelfvertrouwen leiden. Er zijn veel producten gericht op het behandelen en voorkomen van een onzuivere huid, maar deze producten zijn vaak agressief en drogen de huid uit.


Om acne, puistjes, mee-eters en onzuiverheden te voorkomen én op milde wijze te behandelen, gebruik je de Biodermal acne huidverzorgingslijn waarvan de effectieve werking wetenschappelijk is bewezen. De complete behandeling bestaat uit slechts twee producten. Een face gel om de huid diep te reinigen en een crème om de huid te verzorgen. Het onderscheidende van deze producten met een gepatenteerde formule is dat ze je huid niet irriteren of uitdrogen. Tevens heeft de crème een zachte peelende werking, wat zorgt voor een gladde en stralende huid.


Zuiver & zeker
Uit onderzoek is gebleken dat negentig procent van de mensen wel eens last heeft van acne, puistjes, mee-eters en andere huidonzuiverheden.* Dit wordt vaak als ontsierend ervaren. De Biodermal Acne producten geven je het pure en frisse gevoel van helder water in je gezicht, terwijl ze je huid zuiveren zonder dat deze uitdroogt. Dit helpt je om je zeker te voelen en je te laten stralen!

Mythen
Rondom acne bestaan heel wat mythen. Zo wordt er bijvoorbeeld gesuggereerd dat puistjes worden veroorzaakt door het eten van chocolade, varkensvlees, patat of ander vet voedsel. Ook denkt men vaak dat slechte hygiëne een rol speelt. Daarnaast is de uitspraak ‘puistjes zijn voor pubers’ niemand vreemd. Niets is echter minder waar. De oorzaak van puistjes ligt in aanleg en hormonale schommelingen. Overmatig reinigen van de huid kan het zelfs verergeren. Uiteraard hebben niet alleen pubers last van puistjes. Acne kan zelfs voor het eerst op latere leeftijd voorkomen, bijvoorbeeld door hormoonschommelingen tijdens een zwangerschap. Puistjes zijn dus niet je eigen schuld. Wel kun je er iets tegen doen.

Reinigen en verzorgen
De complete behandeling bestaat uit slechts twee producten met huideigen bestanddelen: Biodermal Acne crème, een medisch hulpmiddel met wetenschappelijk bewezen werking en Biodermal Face gel diepreinigend. Dankzij de effectieve, tweevoudige werking van de producten kun je bestaande onzuiverheden verminderen én de oorzaak van acne aanpakken en zo voorkomen dat er nieuwe onzuiverheden ontstaan. Voor een optimaal resultaat is Biodermal Face gel speciaal ontwikkeld om te gebruiken in combinatie met Biodermal Acne crème. Voorkomen is beter dan genezen; met Biodermal Acne kan dat op een milde wijze nu allebei.

Lees verder over acne op www.biodermal.nl
De acne crème is verkrijgbaar via biodermal. Voor de face gel geldt net als de acne crème dat deze verkrijgbaar is via biodermal.

Dr. van der Hoog introduceert het 3-Minutenmasker: het snelste masker ooit! Dr. van der Hoog introduceert een nieuwe lijn maskers: het 3-Minutenmasker. Het is een kant-en-klaar masker dat direct op de huid wordt aangebracht. Het grote voordeel van dit masker is dat het in slechts 3 minuten tijd een heerlijke oppepper geeft. Heb je helemaal geen tijd? Neem het dan op in je beautyroutine: breng het masker aan voordat je onder de douche stapt en spoel het na 3 minuten af. Het snelste masker ooit!

Veel vrouwen weten dat maskers een hoge concentratie werkstoffen bevatten voor een optimale huidconditie. Waarom gebruikt het merendeel van de vrouwen dan wel een dagverzorging, maar geen wekelijks masker? Dr. van der Hoog luistert naar de behoeften van vrouwen en komt als marktleider met innovatieve oplossingen. Nu dus ook voor de drukbezette vrouw die hoge eisen stelt aan haar uiterlijke verzorging.

Onderzoek
Dr. van der Hoog heeft onderzoek*gedaan onder gebruikers van Dr. van der Hoog maskers. Hieraan deden 677 mensen mee. Het onderzoek gaf een verrassende uitkomst: maar liefst 54% van de Dr. van der Hoog gebruikers bleek vaker een masker te gaan gebruiken als het maar 3 minuten duurde!|

* Bron: online onderzoek onder 677 Dr. van der Hoog gebruikers, augustus 2010

3 Nieuwe maskers
Een tube 3-Minutenmasker à 50 ml bevat voldoende voor vijf tot zeven behandelingen.
Er zijn drie varianten: Opwekkend, Zuiverend en Herstellend:

3-Minutenmasker Opwekkend
Het 3-Minutenmasker Opwekkend heeft een snelle stimulerende en hydraterende werking en zorgt dat de huid weer straalt. De toegevoegde vitaminen C en E zijn de ideale energie-oppepper voor een vermoeide huid. Na gebruik van dit masker voelt de huid weer zacht en fris. Tip: Ideaal voor onder de douche.

3-Minutenmasker Zuiverend

Het 3-Minutenmasker Zuiverend reinigt de huid snel en grondig, waarbij onzuiverheden
worden verwijderd. De toegevoegde Calendula-olie zorgt voor een zuiverende werking.
Na gebruik van dit 3-Minutenmasker voelt de huid weer heerlijk schoon en glad.

3-Minutenmasker Herstellend
Het 3-Minutenmasker Herstellend heeft een snelle verzachtende werking en herstelt de kwetsbare huid. Het toegevoegde Aloë Vera-extract bevat vitaminen en mineralen. Aloë Vera kalmeert, brengt de huid tot rust en zorgt ervoor dat de huid zacht en soepel blijft. Na gebruik van dit masker voelt de huid weer heerlijk ontspannen en
zacht.

Wekelijks een masker
Dr. van der Hoog is dit jaar haar nieuwe campagne ‘Uit liefde voor de vrouw’gestart. In deze campagne wordt de nadruk gelegd op de opzienbarende werking van gezichtsmaskers. De maskers van Dr. van der Hoog zuiveren, herstellen, voeden en beschermen de huid en zijn een belangrijke aanvulling op de dagelijkse verzorging. Ze geven je huid nieuwe energie en dragen in grote mate bij aan een goede conditie van je huid. Het is belangrijk hiervoor wekelijks een masker te gebruiken.

75 jaar Dr. van der Hoog
Het Nederlandse merk Dr. van der Hoog bestaat dit jaar 75 jaar. De nieuwe campagne “Uit liefde voor de vrouw” is geïnspireerd op het gedachtegoed van dermatoloog Dr. Pieter Hendricus van der Hoog. Hij ontwikkelde 75 jaar geleden de eerste crèmes op basis van plantenextracten, uit liefde voor zijn eigen vrouw, die tobde met een overgevoelige huid. Wat ontstond uit liefde voor zijn vrouw, groeide uit tot het eerste Nederlandse huidverzorgingsmerk.

Informatie
De drie nieuwe 3-Minutenmaskers van Dr. van der Hoog, Opwekkend, Zuiverend en
Herstellend zijn verkrijgbaar bij drogist en warenhuis. Tube 50 ml,
advieswinkelprijs € 7,49.
Ga voor meer informatie naar www.drvanderhoog.nl.

Gerstekorrels zijn kleine, witte ronde bultjes onder je huid, die niet jeuken of pijn doen. Ze kunnen op iedere leeftijd voorkomen, en vaak zitten ze op het jukbeen of rond de ogen.

Het is nog onbekend hoe gerstekorrels ontstaan, maar voor zover bekend heeft het niets te maken met welke huidverzorgingsproducten je gebruikt.  Wat je absoluut niet moet doen is proberen deze “korreltjes” ondeskundig zelf weg te halen, want daar kun je littekentjes aan over houden.

Soms gaan de gerstekorrels vanzelf weg, maar al je je er aan stoort aan de gerstekorreltjes kun je het beste naar de schoonheidsspecialiste gaan. Zij weten hoe je deze zonder de huid te veel te beschadigen kunt verwijderen. Wat ook helpt is het regelmatig, 1 á 2 x per week, afhankelijk van je huidtype, scrubbenvan je huid.

Lees verder op: Vrouwpedia

Over ogen valt enorm veel te zeggen. Bijvoorbeeld vanuit een medische invalshoek wanneer je kampt met oogproblemen of vanuit cosmetisch oogpunt bekeken wanneer je ogen jouw zelfverzekerdheid beïnvloeden.

Maar ogen zijn en zeggen zo veel meer. Ogen worden ook wel de spiegel van onze ziel genoemd. Een blik in jouw ogen kan immers verraden hoe jij je voelt en door een ander een open blik in jouw ogen te gunnen, schenk je die ander een blik in jouw ziel. Je laat open en bloot zien wie je bent. En door te kijken met diezelfde ogen kun je behalve geven ook ontvangen. Ontvangen door te lezen wat andere ogen jou vertellen. Dat kunnen zowel positieve als negatieve non-verbale boodschappen zijn.

Ogen weerspiegelen liefde, angst, blijdschap, geluk, verdriet, dankbaarheid en nog wel 101 andere emoties.

Met ogen zie je de wereld, jouw familie, je kijkt naar je geliefde, naar vrienden, of collega’s en je ziet je kind in diezelfde wereld rondstappen. Maar waar het zien en aankijken voor de één een vanzelfsprekendheid is, kan dat voor de ander zelfs een angst zijn, of gevoelens van schaamte of onzekerheid oproepen.

Ben je bevoorrecht met gezonde ogen en sta je in je kracht in het leven dan moet je wel een gelukkig maar vooral dankbaar mens zijn.

Geen groter geschenk is dat je mag KIJKEN, dat je mag ZIEN en dat je GEZIEN wordt en dat jouw ziel gekust mag worden door het leven en de mensen om je heen.

Lees verder over ogen op www.verkenjegeest.com

Huidverzorgingsproducten

Huidverzorging is een van de belangrijkste onderdelen om je huid te laten stralen. Vervolgens heb je dan ook een basis om een mooie make-up aan te brengen. Goede producten om je huid mee te verzorgen, zijn heel belangrijk en niet te vergeten gezonde voeding en voldoende vocht. Infomatie over huidverzorging kun je vinden op de website Dove.com

Huidproblemen

Heb je huidproblemen zoals een droge, vette of een gevoelige huid en wil je informatie? Kijk op de website van Beauty-huidverzorging.startpagina.nl en vind antwoorden op al je vragen.

Een gezonde huid? Wees er zuinig op!

Een gezonde huid is niet vanzelfsprekend. Je kunt een huidziekte, huidaandoening of een probleemhuid hebben. Op de website Huidverzorging.nl worden al deze items toegelicht en zijn er handige tips te vinden.

Niet alleen je huid laten verwennen, maar je hele lijf met een uniek beautyarrangement!