Now Reading
Ontdek de voordelen van de sauna op jouw lichaam

Ontdek de voordelen van de sauna op jouw lichaam

De sauna heeft vele voordelen op de gezondheid van je lichaam. Dat kan extra prettig zijn tijdens de koude herfst- en wintermaanden. Juist dan heeft je lichaam net wat extra aandacht en verzorging nodig. Wij vertellen je graag meer over de voordelen van de sauna voor je gezondheid én je huid.

Terwijl je in de sauna zit of ligt, stijgt je lichaamstemperatuur naar zo’n 39 graden. Het effect is dat je huidporiën open gaan staan en de zweetklieren hun werk doen. Het vocht verdampt waardoor verkoeling ontstaat en je lichaam energie verbruikt. Let er wel op dat je voldoende drinkt voor en na een saunagang.

Voordelen van de sauna op een rijtje: 

1. Verbetering van de doorbloeding
Tijdens een bezoek aan de sauna van 10-20 minuten gaat je hartslag met zo’n 50 tot 75% omhoog. Je metabolisme komt op gang, net zoals dat zou gebeuren als je sport. De hartspier werkt op dat moment net zo hard als wanneer je stevig zou wandelen.

2. Afvalstoffen komen vrij
De doorstroming van je bloed komt flink op gang. De aderen verwijden zich en je lever en nieren doen hun werk volop. Door de warmte staan de poriën van de huid meer open en hierdoor raakt het lichaam afvalstoffen kwijt.

3. Mooie huid
Omdat de bloedtoevoer toeneemt tijdens het gebruik van de sauna, kunnen voedingstoffen beter bij de huid komen. Hierdoor wordt je huid van binnenuit gevoed. En dat zorgt weer voor een mooie, gezonde huid. Heb je puistjes of acne? De sauna kan dit soms tegenaan of verminderen.

4. Vermindering van stress
Door de warmte in de sauna ontspannen je spieren makkelijker. Je laat alles even los en je lichaam en geest komen tot rust. Ook na het gebruik van de sauna merk je dit. Pak na de sauna een verfrissende douche of een dompelbad. Hierdoor raak je de warmte kwijt.

5. Verbeterde slaap
Onderzoek toont aan dat de saunagang een goede invloed heeft op je slaap. Je vat eerder slaap en je slaap is vaak dieper. Dat heeft mede te maken door de aanmaak van endorfine tijdens en na de saunagang.

6. Verhoogde weerstand
Een regelmatig bezoek aan de sauna zorgt dat witte bloedcellen in het lichaam toenemen. Hierdoor krijgt je weerstand een boost en ben jij beter gewapend tegen verkoudheid of griep.

Ben jij een echte sauna fan en zou je wel iedere dag de voordelen van de sauna willen ondervinden? Wellicht is dan een eigen sauna in huis of in de tuin wat voor jou. Bekijk het sauna aanbod van Fonteyn. Zij leveren diverse sauna’s van klein tot groot.

Wat is je reactie als je dit artikel leest
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

COPYRIGHT 2019 Beauty.nl - Privacy policy - Adverteren

 

Scroll To Top