Veel vrouwen lopen dagelijks te struggelen om hun wenkbrauwen in de juiste vorm te krijgen. Wenkbrauwen vormen namelijk voor een groot deel de vorm van jouw gezicht. In dit artikel leest u hoe u in vier stappen de perfecte wenkbrauwen kunt creëren.

4 stappen voor de perfecte wenkbrauwen

Stap 1: de juiste vorm
Vorm vormt de basis van de perfecte wenkbrauwen. Met behulp van een potlood kan er gemakkelijk worden bepaald waar jouw wenkbrauwen beginnen en eindigen. Het begin kan worden bepaald door het potlood langs de binnenste neusvleugel verticaal omhoog te leggen. Om de boog te bepalen leg je het potlood vanaf het midden van uw lippen langs je neus schuin omhoog door het midden van jouw oog. De wenkbrauw hoort te eindigen wanneer je het potlood langs de neus en de buitenste hoeken van jouw ogen legt.

Stap 2: onthaar
De overbodige haartjes rond de wenkbrauwen kun je het beste epileren met een pincet. De haartjes van de wenkbrauwen kam je met een borsteltje omhoog. Haartjes die aan de onderkant uitsteken kun je weghalen.

Stap 3: vul de gaten op
Wanneer je van jezelf volle wenkbrauwen hebt, kun je door middel van een wenkbrauwgel zorgen dat de haartjes omhoog blijven staan. Mocht dit niet geval zijn, kun je met wenkbrauwproducten de gaten opvullen.

Voor een vette huid is het aan te raden een poeder te gebruiken. Een droge huid gebruik een pomade of potlood. De producten kunnen worden aangebracht met een wenkbrauwkwast. Wil je precieze lijnen trekken gebruik een dunne kwast. Met een dunne kwast kunnen ook haartjes worden getekend. Van belang is dat het product nooit donkerder is dan uw eigen haartjes. Dit zorgt voor een natuurlijk resultaat.

Stap 4: tijd om te stralen
Om de wenkbrauwen te laten stralen, kun je highlighter aanbrengen boven de boog van de wenkbrauwen. De boog van de wenkbrauwen lijkt hoger te vallen waardoor het net lijkt of de wenkbrauwen zijn gelift. Tevens kunt u eerst met een lichte concealer te werk gaan om de wenkbrauwen er meer uit te laten springen.

Lees verder op: www.fashionchick.nl

Comments are closed.