Category

Wenkbrouwen

Category

Wenkbrauwen geven vorm aan je gezicht. Op de markt zijn voldoende wenkbrauwproducten te verkrijgen om de perfecte wenkbrauwen te creëren. In dit artikel lees je welke make-up producten er zijn voor de wenkbrauwen en waarom deze producten behoren tot de beste.

Make-up producten voor de wenkbrauwen

 1. Anastasia Beverly Hills Dipbrow Pomade
  De wenkbrauwgel is goed gepigmenteerd en voelt zacht aan op de huid. Je hebt maar weinig van het product nodig om de wenkbrauwen in te tekenen. De gel is een waterbestendige formule die langdurig blijft zitten en niet slijt.
 2. MAC Cosmetics Great Browns Wenkbrauwpoeder
  Het palet bevat niet alleen kleuren voor de wenkbrauwen, maar ook een highlighter zit in het doosje. De highlighter kun je gebruiken om de wenkbrauwen heen. In het palet zitten twee kwastjes. Het schuin afgesneden kwastje kun je gebruiken om jouw wenkbrauw in model te brengen. Het andere kwastje kun je gebruiken voor het aanbrengen van highlighter.
 3. Diorshow Bold Brow Mascara
  Wil jij geen uren voor de spiegel staan, maar wel jouw wenkbrauwen voorzien van een kleurtje met deze brow mascara ben jij vliegensvlug klaar. De brow mascara lijkt op de gewone mascara en breng je gemakkelijk aan. Het betreft een klein borstje waardoor ook de haartjes in de buitenste hoek kunnen worden ingekleurd.
 4. Sensai Eyebrow Pencil Refill
  Naast dat het product mooi is op de wenkbrauwen, is het product beter voor het milieu. Het product kan namelijk worden bijgevuld waardoor verpakkingen worden bespaard.
 5. Benefit Goof Proof Brow Pencil
  Het pencil heeft een driehoekige vorm waarmee jij heel precies kunt werken. De kleur wordt goed door de wenkbrauwen opgepakt. Met het brede gedeelte van de punt kun je jouw wenkbrauw opvullen. Tevens kan je met de punt definitie geven aan jouw wenkbrauwen. Aan het uiteinde van het pencil zit een borstje waarmee het geheel kan worden geblend.
 6. Yves Saint Laurent Dessin Des Sourcils
  Het is een twee-in-een product. Met het potlood kun je de kleur aanbrengen op de wenkbrauw en met het borsteltje kun je net zo lang kammen tot jij tot een natuurlijk resultaat hebt bereikt.

Benieuwd naar bovenstaande producten kijk hier voor meer informatie

Veel vrouwen lopen dagelijks te struggelen om hun wenkbrauwen in de juiste vorm te krijgen. Wenkbrauwen vormen namelijk voor een groot deel de vorm van jouw gezicht. In dit artikel leest u hoe u in vier stappen de perfecte wenkbrauwen kunt creëren.

4 stappen voor de perfecte wenkbrauwen

Stap 1: de juiste vorm
Vorm vormt de basis van de perfecte wenkbrauwen. Met behulp van een potlood kan er gemakkelijk worden bepaald waar jouw wenkbrauwen beginnen en eindigen. Het begin kan worden bepaald door het potlood langs de binnenste neusvleugel verticaal omhoog te leggen. Om de boog te bepalen leg je het potlood vanaf het midden van uw lippen langs je neus schuin omhoog door het midden van jouw oog. De wenkbrauw hoort te eindigen wanneer je het potlood langs de neus en de buitenste hoeken van jouw ogen legt.

Stap 2: onthaar
De overbodige haartjes rond de wenkbrauwen kun je het beste epileren met een pincet. De haartjes van de wenkbrauwen kam je met een borsteltje omhoog. Haartjes die aan de onderkant uitsteken kun je weghalen.

Stap 3: vul de gaten op
Wanneer je van jezelf volle wenkbrauwen hebt, kun je door middel van een wenkbrauwgel zorgen dat de haartjes omhoog blijven staan. Mocht dit niet geval zijn, kun je met wenkbrauwproducten de gaten opvullen.

Voor een vette huid is het aan te raden een poeder te gebruiken. Een droge huid gebruik een pomade of potlood. De producten kunnen worden aangebracht met een wenkbrauwkwast. Wil je precieze lijnen trekken gebruik een dunne kwast. Met een dunne kwast kunnen ook haartjes worden getekend. Van belang is dat het product nooit donkerder is dan uw eigen haartjes. Dit zorgt voor een natuurlijk resultaat.

Stap 4: tijd om te stralen
Om de wenkbrauwen te laten stralen, kun je highlighter aanbrengen boven de boog van de wenkbrauwen. De boog van de wenkbrauwen lijkt hoger te vallen waardoor het net lijkt of de wenkbrauwen zijn gelift. Tevens kunt u eerst met een lichte concealer te werk gaan om de wenkbrauwen er meer uit te laten springen.

Lees verder op: www.fashionchick.nl

Heb je geen zin of tijd om iedere dag jouw wenkbrauwen te tekenen, dan is microblading een uitkomst voor jou! Microblading is een semi permanente make-up die ervoor zorgt dat jouw wenkbrauwen er perfect uitzien. In dit artikel lees je meer over de techniek van microblading en wat de voor- en nadelen van deze techniek zijn.

Wat is microblading?

Bij microblading worden jouw wenkbrauwen met behulp van semi-permanente make-up getekend. Hierbij wordt elk haartje met behulp van een microblading-blade getekend, waarbij rekening gehouden wordt met de vorm en kleur van jouw wenkbrauwen. Het moet natuurlijk wel passen bij de rest van jouw gezicht.

Hoe lang blijft microblading zitten?

De microblading blijft tussen de 1 en 3 jaar op jouw gezicht zitten. De duur is mede afhankelijk van het type van jouw huid en de manier waarop je leeft. Een maand na de behandeling kun je er ook voor kiezen om een touch-up te laten uitvoeren. Hierbij worden plekjes die minder goed gepakt zijn bijgewerkt.

De voor- en nadelen

Als je het zo leest, klinkt microblading als uitkomst voor wie geen zin meer heeft in het tekenen van haar wenkbrauwen. Maar wat zijn eigenlijk de voor- en nadelen?

Voordelen

 • Je wint er tijd mee. Tijdens de behandeling worden jouw wenkbrauwen al netjes in vorm gebracht, je hoeft er ’s ochtends dus niets meer aan te doen!
 • Je behoudt de natuurlijkheid. Micro-blading zorgt ervoor dat jouw wenkbrauwen precies worden nagemaakt, wat mede zorgt voor een natuurlijk effect.
 • Minder agressief voor de huid. In tegenstelling tot tatoeëren is microblading minder agressief voor de huid.

Nadelen

 • Allergische reacties. Het pigment waarmee de wenkbrauwhaartjes gezet worden, kunnen leiden tot een allergische reactie.
 • Zwangerschap. Wanneer je zwanger bent, is microblading af te raden. De gevolgen voor het immuunsysteem zijn vooraf niet te voorspellen.
 • Diabetespatiënten. Doordat mensen met diabetes gevoeliger zijn voor infecties, is het micro-blading in het algemeen af te raden. Voor wie dit wel heel graag wilt, moet ervoor zorgen dat er extra goed ontsmet wordt.

Meer weten over microblading, kijk op www.beautybylisa.nl en www.wellnessacademie.com