Category

Wellness & Spa

Category

Lijkt het je heerlijk om eens naar een sauna of beautyfarm te gaan, maar zie je het niet zo zitten om daar naakt rond te lopen? Dan ben je niet de enige. Er zijn steeds meer beautycentra waar je met badkleding aan terecht kunt, standaard of op een speciale badkledingdag. Ook Marije en Lotte wilden graag een dagje naar een beautycentrum, maar liever niet helemaal naakt. Zij gingen voor ons de test doen in Noordwijk.

Beauty Vriendinnen Arrangement
Marije en Lotte hebben zich samen opgegeven om een beautyarrangement testen. Lotte gaf in haar mailtje aan dat ze liever niet geheel ontkleed wilde, ze had wel eens van badkledingdagen gehoord, maar ze wist niet zo goed waar en wanneer die zijn. Daarom mocht zij voor ons samen met vriendin Marije naar Azzurro Wellness in Noordwijk aan Zee. Hier is het dragen van badkleding verplicht.  Azzurro Wellness is gevestigd in een schitterende locatie in de duinen en op 100 meter van het strand. Een tot de verbeelding sprekend centrum waar de nadruk ligt op ‘total wellbeing’. Een plek om even te ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven en om weer optimaal in balans te komen.

Heerlijke behandelingen
Om 9.00 uur komen we aan bij het Wellness Centre. Bij ontvangst krijgen we eerst een kop koffie en uitleg over hoe onze dag er uit zal zien. Bij het horen van alle behandelingen die we vandaag krijgen, kan het niet anders dan dat dit een ware relaxdag wordt. We beginnen met een uurtje sporten in de fitnessruimte, dat lijkt ons een mooie manier om deze dag te beginnen. Om 11 uur is het hydromassagebed voor ons gereserveerd. De waterstralen masseren en ontspannen het lichaam, heerlijk na het uurtje sporten. Na al deze verwennerij is het tijd voor de wellnesslunch. Tijdens de lunch hebben we tijd om even gezellig bij te praten. We zijn nog niet eens op de helft, maar voelen ons al lekker ontspannen.

Daarna volgt de lichaamspeeling, waarmee de dode huidcellen van onze huid verdwijnen. De schoonheidsspecialiste vertelt mij dat dit ook goed is om voor het zonnen te doen. Doordat de dode huidcellen verdwenen zijn, dringt je bruine kleurtje dieper in de huid en heb je er langer plezier van. Daarna krijgen we een lichaamspakking. We kunnen kiezen uit acht verschillende soorten. Ik kies voor een ‘groentepakking’. Deze zit vol vitaminen, anti-oxidanten uit pompoencellen, artisjok en bietenextract. De schoonheidsspecialiste vertelt dat deze de weerstand van de huid verhoogt, waardoor de huid beter bestand is tegen externe invloeden. Na de pakking voelt mijn huid ook nog eens fris en zijdezacht aan. Marije kiest voor de ‘Vital leg pakking’, omdat ze regelmatig last heeft van vermoeide en zwaar aanvoelende benen. Deze pakking verbetert de bloedsomloop en voert afvalstoffen af.

Na de pakking volgt een Hotstone massage, die ook helemaal fantastisch is. Dan kunnen we kiezen uit een manicure of pedicure. Marije gaat voor de pedicure en ik voor de manicure. Zij komt met mooie voetjes naar buiten en ik met op en top verzorgde handen. We gaan nog even onder de zonnebank en genieten daarna van de verschillende saunafaciliteiten. Gedurende de dag mogen we onbeperkt koffie, thee en vruchtensappen drinken. Als we weer op weg naar huis zijn voelen we ons als herboren. We kunnen er weer helemaal tegenaan. Voor ons was het heerlijk om ook in badkleding te kunnen genieten van deze verwennerij!

Lotte en Marije hebben het ‘Beauty Vriendinnen Arrangement’ van Azzurro Wellness getest. Het leuke aan dit arrangement is dat de tweede persoon voor de helft van de prijs mee mag. Zo’n korting is natuurlijk altijd mooi meegenomen. Klik hier voor meer informatie over dit ‘Beauty Vriendinnen Arrangement’

Ben je benieuwd naar de andere arrangementen van Azzurro Beauty? Klik dan hier!

Brabanders staan bekend om hun gastvrijheid en dat is te merken. Wij, Annemiek en Esther, gingen samen een dag op pad om twee Brabantse beauty centra te testen. Beiden wisten de kunst van service, ontspannen en huidverzorging perfect te combineren. De beautycentra kiezen daarbij voor een spirituele benadering, waardoor je je na deze dag als herboren voelt. Lees snel hoe hun dag eruit zag.

Cosmé
Er staat ons een heerlijke dag te wachten in Cosmé, een knus maar zeer compleet beautycentrum. We gaan al vroeg op pad om zo lang mogelijk van onze beautydag te genieten. Rond de klok van 10 uur komen we aan en meteen komen allerlei lekkere aroma’s ons tegemoet. We worden vriendelijk ontvangen en over een uurtje staat onze eerste behandeling gepland. Door een vriendelijke gastvrouw wordt er uitleg gegeven over de speciale visie van het centrum. Behalve gewone behandelingen zijn er ook arrangementen met een spiritueel tintje. Er wordt gewerkt met kleurenenergie die emotionele stress tegengaat, blokkades oplost en het energiepeil, de levensvreugde en het zelfbewustzijn laat toenemen. Dat klinkt goed! We nestelen ons op de bank bij de haard met een kopje thee en wat lekkers. In de knusse ruimte voelen we ons gelijk op ons gemak. Er is hier bewust gekozen voor een kleinschalige opzet en veel persoonlijke aandacht.

Gezichtsbehandeling
Voor we het weten worden we al geroepen voor de behandeling. Annemiek heeft gekozen voor de Skin Rebuilding Face Treatment, een gezichtsbehandeling met SeaStem. Dat zijn plantaardige stamcellen, die zorgen voor het herstel van de huid. Ze krijgt een effectieve reinigingsbehandeling, een intensief verzorgende masker en ontspannende gezichtsmassage. Terwijl ze zich heerlijk ontspant tijdens de massages komt ze geheel tot rust. Esther wacht met spanning op haar 3 fasen rugschouder nek massage. De manueel en ook de hot-stone en chakra technieken zijn geweldig. Er wordt speciaal voor haar een olie samengesteld. De producten die gebruikt worden houden de innerlijke en uiterlijke schoonheid in balans. Na de eerste aanraking is ze verkocht en voelt ze meteen de werking van de olie. Om het af te maken krijgen we nog een voetscrub en manicure. Je kunt hier zelfs je haar laten doen in de interne kapsalon, om je geweldige gevoel geheel uit te stralen. Kleuren zien, geuren ruiken, verzorging voelen, we ervaren Beauty & Wellness in een nieuwe dimensie.

Bekijk hier het aanbod arrangementen van Cosme 

Beautiek Eindhoven
We maken ons klaar voor vertrek naar het volgende centrum. In Beautiek Eindhoven hebben ze een beautycentrum in mediterrane sfeer gecreëerd, waar ze alles kunnen bieden op het gebied van beauty. Bij dit centrum is er de mogelijkheid om de sauna privé te gebruiken. De ideale gelegenheid om sauna, voor het eerst misschien, te ervaren. Er is een mogelijkheid om privé te genieten van alle faciliteiten. Die dag ben je dan de enige arrangementgasten. Leuk om je moeder of beste vriendin mee te verrassen! Ook hier hebben ze gekozen om met natuurlijke huidverzorging te werken. De samenstelling van het cosmeticamerk Osaìne is bijna 100% gelijk aan ons bloedplasma, daardoor dringt het beter door in je huid en kunnen de specialisten verbetering creëren in de diepe huidlagen.

Huidverzorging
Ons staat de Nouva Vialità Osaìne gezichtsbehandeling te wachten. We liggen samen in de behandelkamer en zijn benieuwd naar wat er gaat gebeuren. De huid wordt gereinigd, geschubd en gemineraliseerd. Hierna krijgen we een massage en ter afsluiting krijgen we nog een gezichtsmasker en verzorging met ampul. Het is heerlijk en we voelen ons echt in de watten gelegd. Na de behandeling staat de high-tea al voor ons klaar. We genieten samen van de zoete gerechtjes en elkaars gezelschap. Daarna besluiten we nog even bij te komen in het stoombad en de sauna. Helaas zit onze dag er op! We kleden ons om, maar wanneer we terugkomen staat er nog een leuke verrassing te wachten. We worden prachtig opgemaakt door een visagist, onze dag kan niet meer stuk.

Bekijk hier het aanbod arrangementen van Beautiek Eindhoven 

Onze conclusie
Beide beautycentra staan voor optimaal genieten en relaxen. Een absolute aanrader voor wie een dierbare wil verrassen. Na een dagje hier vertoeft te hebben, ben je alle dagelijkse stress kwijt en voel je je helemaal zen.

Geniet van een ontspannende verwendag of kies voor een verwenweekend in Noord-Brabant. Beautydag in Brabant?

Dat stress niet goed is voor ons hart weten we allemaal! Een direct verband tussen stress en hart- en vaatziekten is echter niet makkelijk aan te tonen.

De oorzaak is meestal niet de stress zelf, maar de effecten die stress kan hebben. Mensen die een langere periode stress hebben, drinken en roken vaak meer dan normaal, eten slechter en bewegen meestal weinig. Stress zorgt zo op een indirecte manier voor een verhoogd risico op hart- en vaatziekten, en dat wil niemand.

Een goede manier om stress te verminderen is lekker ontspannen. En waar kan dit nou beter dan in eenWellness Center aan zee? Speciaal voor mensen die (regelmatig) last hebben van stress hebben zij een heerlijk Anti Stress Verwen arrangement samengesteld.

Deze heerlijke verwenaanbieding in Egmond aan Zee zorgt er voor dat u ontstrest en helemaal klaar voor de winter bent! Met dit arrangement kunt weer even helemaal tot rust komen en alle tijd voor uzelf nemen.

Anti Stress Verwen aanbieding reserveren?