Now Reading
Weg met wallen

Weg met wallen

De meeste vrouwen kennen dit probleem wel: Donkere kringen onder je ogen en wallen. Soms kan je er niks aan doen, want donkere kringen onder je ogen krijg je niet alleen van te weinig slaap. Erfelijke aanleg, stress en ziek zijn kunnen ook allemaal oorzaken zijn. Je kan met komkommer en ijsmaskers aan de gang maar ook met make-up kan je je wallen goed weg werken.

Gebruik een goede primer, hierdoor pakt je concealer beter en het zorgt er ook voor dat je make-up de hele dag blijft zitten. De kleur van je concealer is ook cruciaal: als de kleur niet goed is (zowel te donker als veel te licht) dan zie je de concealer zitten en dat is niet de bedoeling. Een tip van de wereldberoemde make-up artist Bobbi Brown is om een concealer te kopen met een gele ondertoon en in één tintje lichter dan je huidskleur. Deze kleur zal de blauwige verkleuring onder je ogen neutraliseren en het zal je huid optisch opfrissen. Test en vergelijk in de winkel de kleur op je pols, dit lijkt qua kleur en huid het meeste op de (dunne) huid onder je ogen. Er zijn verschillende soorten concealer op de markt; crème, vloeibaar, sticks en minerale concealer zijn de meest voorkomende varianten.

Het maakt verder niet uit of je eerst je foundation aanbrengt en dan je concealer of andersom. Het belangrijke is dat je de kleuren goed mengt (dit heet ook welblending‘), zodat je geen kleurverschil ziet en dat het natuurlijk oogt. Je wilt natuurlijk niet dat je lichte vlekken onder je ogen hebt en dan een donkere kleur op de rest van je gezicht. Nog een handige tip is dat je de concealer niet alleen over je donkere kringen aanbrengt maar ook een beetje eronder en richting je neus. Zo zal het kleurverloop nog natuurlijker lijken. Ook highlighter is hier handig om te gebruiken. Als je het goed doet, dan zal de highlighter je ogen doen stralen omdat het de donkere kringen oplicht. Poeder altijd je make-up, en dus ook je concealer, af want zo blijft je make-up nog beter zitten.

Wat is je reactie als je dit artikel leest
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

COPYRIGHT 2019 Beauty.nl - Privacy policy - Adverteren

 

Scroll To Top