Now Reading
Volg dit haar rooster!

Volg dit haar rooster!

Vraag je jezelf wel eens af hoe vaak je je haar per week hoort te wassen en hoe vaak moet je nou een diep reinigende conditioner gebruiken? Hoelang moet je wachten voordat je je highlights weer mag opfrissen? Maak je geen zorgen, want daarom deel ik vandaag met je dit haar-rooster-plan voor gezonde haren in no-time!

1. Was je haar niet elke dag
Het klinkt misschien logisch en hygiënische om je haar elke dag te wassen, maar het is juist slecht voor je hoofdhuid. Hoe dikker haar je hebt, hoe minder vaak je het hoeft te wassen. En als je dunner haar hebt, dan is de kans wel groter dat je je haar vaker wast. Begin eerst met je haar om de dag te wassen en rek het steeds meer uit, tot dat de olie in je haar je haar zwaar maakt. Gebruik niet een zachte shampoo en gebruik niet altijd en vaak een conditioner. Is je haar echt moeilijk te kammen wanneer je niet gebruik maakt van een conditioner? Gebruik dan wel een conditioner, maar breng alleen klein beetje aan, aan de uiteinden van je haar.

2. Gebruik een diepe conditioner
En doe dit één keer per maand. Het is erg belangrijk om dit te doen, maar alleen om de 4 of 5 weken. En je hoeft niet een peperdure speciale conditioner te halen, je kan gewoon je eigen gebruiken. Het werkt als volgt:

  • Breng je favoriete conditioner aan op droog haar.
  • Doe je haar in een plastic zak en wikkel vervolgens je haar in een handdoek.
  • Laat het lekker een half intrekken en spoel het daarna goed uit met lauwwarm water.

3. Knip je haar om de 6 tot 8 weken
Heb je een redelijk kort kapsel? Dan is het nodig om je haar elke 6 tot 8 weken een knipbeurt te geven. Maar als je haar best lang is, dan kan je naar de kapper om de 10 tot 12 weken, omdat je waarschijnlijk alleen de puntjes wilt knippen voor meer volume.
Zodra je gespleten haarpunten ziet, wordt het echt aangeraden om direct naar de kapper te gaan. Als je je haar langer wilt laten groeien, is het belangrijk om je puntjes vaker te knippen en niet te wachten op die gespleten haarpunten.

4. Hoe zit het met die highlights?
Wanneer je highlights in je haren hebt laten zetten, wordt het aangeraden om elke 3 maanden je highlights weer op te frissen. Wanneer je te vaak gaat, loop je de kans dat je highlights te dicht op elkaar worden en zie je het verschil niet meer of het highlights zijn of je één haarkleur. Je wilt natuurlijk je contrast blijven behouden, toch?

Wat is je reactie als je dit artikel leest
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

COPYRIGHT 2019 Beauty.nl - Privacy policy - Adverteren

 

Scroll To Top