Now Reading
Tips tegen verfblunders!

Tips tegen verfblunders!

Heb je je haar geverfd maar is het super erg mislukt? Geen paniek! Hier heb ik een paar tips waarmee je het misschien kunt herstellen. Wanneer dit niet lukt is het je aan te raden om naar een professionele kapper te gaan.

  • Wanneer het fout gaat is het belangrijk dat je niet in paniek raakt en rustig blijft. Begin altijd met het bellen van het nummer dat op de verpakking staat. Hier kunnen ze jou vertellen wat je er aan kunt doen. Leg rustig uit wat er is gebeurd en word niet boos. Hier kun je ook doorgeven als je denkt dat deze verf gewoon helemaal niet goed is.
  • Hier heb je nu waarschijnlijk niks meer aan maar voor de volgende keer misschien wel. Kijk wat te voren goed op de verpakking wat je koopt! Koop je semi-permanente haarverf of permanente haarverf? Semi-permanente haarverf is uitwasbaar (in bijvoorbeeld 24 wasbeurten) en komt vaak minder donker uit.
  • Kies de kleur nooit te donker. 9 Van de 10 keer valt de kleur iets donkerder uit. Ga niet hoger dan 2 tinten donkerder dan je eigen haarkleur. Dit om drama te voorkomen! Je kunt beter 1 keer extra kleuren dan dat je het meteen veel te donker hebt.
  • Was je haar met shampoo. Anti-roos shampoo werkt het beste, maar elke shampoo waarin sodium laureth sulfate zit, is goed. Dit ingrediĆ«nt zorgt ervoor dat de bovenste laag van je kleuring weg gaat en daardoor lichter worden. Ga het niet in een kwartier tien keer wassen, dat is superslecht voor je haar. Maar doe het wel zo snel mogelijk na het verven, dat werkt het beste.
  • Het schijnt dat wanneer je een groene gloed over je haar hebt na het verven, dat wanneer je er ketchup in doet deze gloed minder wordt of zelfs weg gaat. Dit werkt minder goed wanneer de gloed heel erg is. Doe dit in droog haar en doe er zilverfolie overheen voor het intrekken. Laat dit vervolgens een uur intrekken. Let op: Het stinkt enorm!
  • Is het echt verschrikkelijk en ben je radeloos ga dan naar een goede kapper om het te laten herstellen.
Wat is je reactie als je dit artikel leest
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

COPYRIGHT 2019 Beauty.nl - Privacy policy - Adverteren

 

Scroll To Top