Now Reading
Rimpels een natuurlijk verschijnsel bij het verouderen van de huid.

Rimpels een natuurlijk verschijnsel bij het verouderen van de huid.

Rimpels 
Vanaf middelbare leeftijd wordt minder onderhuids bindweefsel en elastine aangemaakt. Hierdoor wordt de huid slapper en ontstaan er rimpels. Ook roken en veel zon zorgen voor afbraak van elastine en dus een slappere huid met rimpels.

Soorten rimpels?
Er zijn drie soorten rimpels. De eerste zijn rimpels die ontstaan door het bewegen van je gezicht, zoals fronsrimpels en lachrimpels, ook wel de bekende kraaienpootjes.

De tweede zijn fijne rimpels, die ontstaan door vermindering van elastine.
De laatste soort rimpels zijn diepe rimpels die lijken op een plooi of groef.

Bestrijden van rimpels?
Van de lachrimpeltjes willen we natuurlijk niet af. Die geven een gezicht expressie en karakter. Toch niet blij met deze zogenoemde ‘mimische rimpels’? Dan is botox een oplossing. Dit verlamt de kleine spieren die deze karakteristieke rimpels veroorzaken.

Liever wel of geen lachrimpels?
De fijne en diepe rimpels zijn we liever kwijt dan rijk. Hoe raken we ze kwijt? Daarvoor moet je eerst bepalen welke rimpels je kwijt wilt.

Fijne rimpels

Onlangs was er een run op de Vitamine A zuur crème. Deze is alleen verkrijgbaar op doktersrecept.  De crème heeft een stimulerend effect op het bindweefsel van de huid en heeft een peelend effect waardoor ook andere onregelmatigheden op de huid kunnen verdwijnen. Vitamine A is minder sterk dan Vitamine A zuur, maar is ook goed voor het bindweefsel. Vitamine A zit verwerkt in veel anti-rimpels crèmes.

Diepe rimpels
De hardnekkige rimpels zijn alleen weg te krijgen door intensieve behandelingen. Bij een chemische peeling wordt de opperhuid, en dus rimpels, verwijderd. Fillers vullen de huid op waardoor diepe lijntjes verdwijnen. Lasertherapie laat het bovenste laagje van de opperhuid verdampen en heeft een positief effect op het bindweefsel. Een nieuwe ontwikkeling op het gebied van laseren is de niet-invasieve lasertherapie waarbij de huid niet wordt beschadigd.Tenslotte is er de face-lift, een extreme operatie.

Wat is je reactie als je dit artikel leest
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

COPYRIGHT 2019 Beauty.nl - Privacy policy - Adverteren

 

Scroll To Top