Category

Poeder

Category

Over poeder lopen de meningen sterk uiteen. De één vindt poeder van essentieel belang, terwijl de ander het onnatuurlijk vindt ogen. Maar misschien heb jij na het lezen van dit artikel wel een andere mening. Hieronder staan 8 tips over hoe je poeder kan aanbrengen.

8 tips over het aanbrengen van poeder

 1. Gebruik de goede kleur
  Poeder met een kleurtje gebruiken, natuurlijk kan dat. Let wel op dat je de juiste kleur kiest. Mocht je twijfelen over de kleur van de poeder, Google is jou beste vriend. Op Google kun jij zoeken naar swatches en aanbevelingen over een product dat jij mogelijk wilt aanschaffen.
 2. Transparant
  Een transparante poeder kan uitkomst bieden wanneer jij het moeilijk vindt om de juiste poeder te vinden. Bij mensen met een donkere huid, oogt de poeder minder mooi. Het zorgt dan namelijk voor een waas.
 3. Breng plaatselijk aan
  Om een mooi resultaat te behalen met een poeder, breng je de poeder plaatselijk aan. Om te bepalen waar de poeder aangebracht moet worden, moet je kijken naar de plekken op jouw gezicht waar de huid glimt. De delen van het gezicht die het meest glimmen zijn de T-zone, vaak zijn dit het voorhoofd, de neus en de kin.
 4. Kies voor losse poeder
  Een losse poeder kun je gebruiken om concealer te fixeren. Ideaal voor onder de ogen, waar de concealer het snelst in de lijntjes trekt.
 5. Natuurlijke finish
  Een poeder is geschikt voor de normale tot vette huid, omdat het dan beter samenstelt. Maar mensen met een droge huid, wees niet getreurd. Met een licht vochtige spons kun je zorgen dat de poeder mooi op de huid ligt.
 6. Vermijd dekkende poeders
  Een dekkende poeder is bedoeld om op zichzelf te gebruiken, dus zonder foundation eronder. Gebruik je wel foundation en/of concealer dan kan je de poeder gebruiken om de make-up op zijn plek te houden.
 7. Koop de juiste tools
  Wil je geen pancake look ,dan kun je beter geen spons gebruiken om poeder aan te brengen. Je brengt immers meer poeder aan dan nodig. Een poederkwast is een goede vervanger. Ga voor een kwast waarvan de haren niet te dicht op elkaar staan. Hoe compacter de kwast, hoe meer poeder op de haren en hoe onnatuurlijker het er uitziet op de huid.
 8. Less is more
  In jouw achterhoofd moet je altijd houden less is more. Je hebt een kleine hoeveelheid poeder nodig om glans onder controle te houden en make-up te fixeren.

Wilt u nog een keer de tips teruglezen, kijk hier.

Ken je dat probleem, je begint de dag fris en fruitig met mooie make-up en wanneer je eind van de middag in de spiegel kijkt is het weer helemaal vervaagd. Dit probleem wil je natuurlijk het liefst zo veel mogelijk voorkomen, maar hoe kun je dat het beste doen? De onderstaande 7 poeders zorgen ervoor dat jouw make-up eind van de dag nog steeds door een ringetje te halen is!

Zeven poeders

 1. Laura Mercier Translucent Loose Setting Powder
  Deze poeder is geliefd onder de make up artiesten. De poeder bevat cashmere talk waardoor de poeder zich niet op de huid ophoopt. De poeder druk je zacht en met een rollende beweging op de huid.
 2. Nyx #NoFilter
  Wil je wel een egaal gezicht, maar niet dat de huid te mat wordt? Dan is deze poeder ideaal voor jou. Daarnaast is de poeder niet al te prijzig, dubbel zoveel voordeel dus.
 3. Chanel Poudre Universelle Libre
  De Chanel Poudre Universelle Libre is een poeder die zorgt voor een feilloos gezicht. Een lichte poeder die zich goed mengt in de foundation. Dit zorgt ervoor dat jouw basis is beschermd.
 4. Nars Light Reflecting Setting Powder Loose
  Een huid die geen fijne lijntjes, rimpels of poriën laat zien, dat wil iedereen. Deze poeder zorgt voor een gladde uitziende huid. Wist je dat deze poeder vitamine E bevat? Vitamine E beschermt de huid tegen uitdroging.
 5. Maybelline Fit Me Matte & Poreless
  Een poeder voor slechts € 7,99. Deze poeder blijft maar liefst 16 uur zitten en voorkomt een glanzende huid. De poeder is geschikt voor mensen met een normale tot vette huid en blend zich mooi met je huid.
 6. Mac Cosmetics Mineralize Skinfish Natural
  Deze poeder kun je op twee manieren gebruiken, namelijk als foundation en als poeder. Als je de poeder dikker aanbrengt, dient de poeder als foundation. Om jouw foundation vast te zetten kun je de poeder licht aanbrengen.
 7. Bobbi Brown Sheer Finish Pressed Powder
  Altijd een fluweelzachte huid willen hebben? Vlieg dan naar de winkel, want de poeder van Bobbi Brown geeft jou dit effect. Tevens absorbeert de poeder vet en beschermt het de huid, omdat de poeder vitamine E bevat.

Voor meer informatie over de poeders, kijk hier.