Het is de trend onder de jongeren; plastische chirurgie. De cijfers die uit steeds meer onderzoeken komen, zijn schokkend! Voor steeds meer jongeren lijkt het de normaalste zaak van de wereld te worden om wat aan hun lichaam te laten doen, maar waarom doen we het eigenlijk?

Hoe komt het dat plastische chirurgie zo populair wordt?

Op social media worden we allemaal dagelijks geconfronteerd met het ideaalbeeld, denk hierbij aan influencers op YouTube, Instagram of zelfs televisie. Doordat vloggers steeds opener worden naar het jongere publiek over hun ingrepen, komt het voor jongeren wel heel dichtbij. Dit betekent dus ook dat jongeren de drempel naar plastische chirugie mogelijk minder groot vinden.

Niet alleen influencers maken de drempel voor jongeren kleiner, ook plastische chirurgen maken deze drempel voor jongeren lager. Waar je als consument vroeger enkel wat informatie op de website kon vinden, kun je nu het hele traject volgen. Dit maakt het voor jongeren mogelijk om steeds meer informatie te winnen over plastische chirurgie, wat onder andere leidt tot meer vertrouwen.

Wist u al dat maar liefst 66% van de vrouwen die onder het mes gaan het enkel doen om hun zelfvertrouwen te vergroten?

Plastische chirurgie is voornamelijk populair omdat mensen hopen dat hun zelfbeeld hiermee vergroot wordt. In het tijdperk van alle social media, waarbij altijd alles leuk en mooi moet lijken, is het gemakkelijk om je te vergelijken met anderen. Dit is niet alleen iets wat op social media gebeurd, maar ook in real life. Er is altijd wel iemand mooier, knapper of iemand die betere vormen heeft, en dat is allemaal subjectief! Wat voor jou super mooi is, vindt de andere weer lelijk, dus waarom zou jij jezelf willen laten veranderen?

Hoewel ik het nu voornamelijk heb over de plastische chirurgie voor de een beter uiterlijk, is plastische chirurgie voor velen ook een uitkomst. Het kan namelijk de levens van sommigen mensen oprecht verbeteren. Dit verschijnsel heeft dus ook zeker goede kanten!

Benieuwd naar de mening van iemand die het van dichtbij heeft meegemaakt? Neem dan een kijkje op www.esmeelifestyle.nl

Comments are closed.