Category

Persoonlijk

Category

Je ogen zijn de spiegels van je ziel. Maar je ogen kunnen véél meer dan dat. Wetenschappelijk onderzoek toonde aan dat je ogen veel kunnen vertellen over zowel je geestelijke als je lichamelijke gezondheid. Wil je weten hoe groot je risico is op het ontwikkelen van een hartinfarct? Of je in de toekomst gaat sukkelen met een reumatische aandoening als reuma en artrose, een of andere allergie of een te hoge bloeddruk? Lees het voortaan in je ogen, pas eventueel je voeding aan en met wat meeval kun je dit allemaal voorkomen!

Niets is sprekender dan je ogen. Ze vertellen je hoe jij je voelt. Ben je gelukkig? Heb je met allerlei tegenslagen af te rekenen? Voel je je niet goed in je vel, verdrietig misschien? Dat kun je inderdaad uit iemand zijn blik of in zijn/haar ogen aflezen. Voortaan kun je ook aan de vorm, de kleur of een verandering in je blik te weten komen voor welke ziekte je extra moet oppassen. En meteen wordt de hartewens van wijlen dokter Lecompte misschien toch nog realiteit: hop naar onze… duizendste verjaardag!

Aandoeningen
Door je ogen te bestuderen kunnen wetenschappers vaststellen met welke onschuldige of zelfs levensbedreigende aandoeningen je in de toekomst krijgt af te rekenen Oogartsen zijn al langer in staat onderliggende aandoeningen niet alleen op te sporen, maar ze in vele gevallen ook doeltreffend te behandelen door naar netvlies te kijken. En die aandoeningen zijn lang niet uitsluitend beperkt tot je ogen. Zo stellen oogartsen vroegtijdig diabetes, hart- en vaatziekten en ernstige leveraandoeningen op, zelfs nog voor de patiënt er weet of zelfs maar enige last van heeft.

Laat regelmatig je ogen testen
Regelmatig je ogen laten testen is dus niet alleen goed voor de gezondheid van je kijkers te testen, maar ook om je lichamelijke en geestelijke gezondheid na te gaan. De eerste tekenen van bepaalde aandoeningen kunnen in je ogen vastgesteld worden nog voor de eerste symptomen ervan opduiken.

Je ogen regelmatig nakijken is de beste manier om je tegen allerlei onschuldige maar ook levensbedreigende ziekten te beschermen. Dat kan de oogarts omdat sommige oogapparaten ook de achterkant van je oog laten bekijken.

Hersentumor voorspellen
Heb je regelmatig met ernstige hoofdpijn af te rekenen, en vind je dokter niet onmiddellijk de oorzaak? Laat dan zeker ook je ogen nakijken. De oogarts kan dan nagaan of er een hersentumor mee gemoeid is! Dat merkt hij aan de vorm van je pupillen. Die staan meestal symmetrisch…/…

Lees verder op Leefgezonder.blogspot.com

Van de Nederlandse mannen beoefent 71% een sport. Van de Nederlandse vrouwen is dit 66%. Vooral solo sport is populair (fitness).

10 Populairste Sporten voor Mannen

 1. Fitness
 2. Voetbal
 3. Wielrennen
 4. Hardlopen
 5. Tennis
 6. Wandelsport
 7. Biljart/Snooker
 8. Zaalvoetbal
 9. Vecht- en verdedigingssport
 10. Squash

10 Populairste Sporten voor Vrouwen

 1. Fitness
 2. Groeplessen op muziek
 3. Wandelsport
 4. Hardlopen/Joggen
 5. Danssport
 6. Wielrennen
 7. Tennis
 8. Hockey
 9. Voetbal
 10. Snooker

Lees verder op: www.sportenenzo.wordpress.com

Slapen doen we graag, en het liefst zoveel mogelijk. Gemiddeld slaapt een mens zo’n 7 à 8 uur per nacht. Een goede slaaphouding is dus erg belangrijk en heeft invloed op de gezondheid.

Meestal wordt de houding waarin we slapen al van jongs af aan aangeleerd. U weet immers zelf het beste wat de meest comfortabele slaaphouding voor u is. Op uw buik, zij of op uw rug.

Bent u kerngezond en heeft u geen last van slaapproblemen? Dan heeft u niks om u druk over te maken. Heeft u wel klachten? Kijk dan eens kritisch naar uw slaaphouding.

Slapen op de rug
Goed voor: bepaalde gewrichtsklachten, rimpels.
Slecht voor: snurkers, mensen met slaapapneu, refluxklachten, ademhalingsmoeilijkheden.

Slapen op de zij
Goed voor: reflux, slaapapneu, ademhalingsklachten, stress.
Slecht voor: rimpels.

Slapen op de buik
Goed voor: snurkers.
Slecht voor: rugklachten, ademhalingsproblemen.

 

Ligt u weleens urenlang te piekeren?  Slaapt u slecht bij het vooruitzicht van een spannende of drukke dag? Iedereen slaapt wel eens slecht.  Wanneer u één of twee nachten slecht slaapt hoeft u zich geen zorgen te maken. Wanneer u elke nacht de klok op vier uur ziet springen en elke ochtend doodmoe wakker wordt is er meer aan de hand! Wellicht heeft u een slaapstoornis.

Wat is eigenlijk gezond slapen?

* Binnen een kwartier inslapen
* (Bijna) niet tussendoor wakker worden
* Een flinke hoeveelheid diepe slaap hebben in de eerste twee
slaapstadia ( van de vijf á zes gedurende de nacht)
* Ademhaling en hartritme zijn niet afwijkend
* Geen onrustige bewegingen
* De lichaamstemperatuur is tegen de ochtend het laagst (een halve
graad lager dan bij het naar bed gaan)
* Snel weer kunnen inslapen nadat men bijvoorbeeld even naar de wc is
geweest.

Lekker slapen in een hotel in Nederland, België, Frankrijk of Duitsland?

Belgen met veel vrienden en familieleden uit de middenklasse, rapporteren een betere gezondheid dan wie veel vrienden en familieleden uit de arbeidersklasse heeft. Sociaal-economische ongelijkheden in het sociale netwerk vertalen zich dus in gezondheidsverschillen. De resultaten van dit onderzoek van de vakgroep Sociologie van de UGent zijn onlangs gepubliceerd in het gezaghebbende wetenschappelijke tijdschrift Health & Place.

Niet enkel wie je bent, maar ook wie je kent
Uit voorgaand onderzoek bleek al dat de eigen sociaal-economische positie belangrijk is voor de gezondheid. Uit de studie bij 815 volwassenen in België, uitgevoerd door de sociologen Pieter-Paul Verhaeghe, Piet Bracke en Elise Pattyn van de Universiteit Gent, is nu aangetoond dat ook de sociale klasse van de vrienden en de familie van tel is voor de gerapporteerde gezondheid, onafhankelijk van de eigen sociale klasse en het eigen opleidingsniveau. De sociale klasse van kennissen blijkt dan weer niet belangrijk te zijn voor de gezondheid. Het zijn duidelijk de mensen die het dichtst bij een persoon staan, die het meeste invloed hebben op diens gezondheid. Dezelfde patronen heeft Pieter-Paul Verhaeghe onlangs ook vastgesteld bij een steekproef van meer dan 20.000 volwassenen in Engeland. Daar had de sociale klasse van vrienden en familie een nog veel grotere invloed op de gezondheid.

Meer materiële en emotionele steun van de middenklasse
De studie toont verder aan dat mensen meer op middenklassers kunnen rekenen voor materiële en emotionele steun dan op arbeiders, en dat deze sociale steun deels verantwoordelijk is voor de gezondheidsvoordelen. Omdat de (hogere) middenklasse sociaal-economisch sterker staat dan arbeiders, kunnen ze mensen ook beter helpen. Hoewel dit nog verder onderzocht moet worden, vermoeden de onderzoekers dat middenklassers meer hulp kunnen bieden bij het ontwikkelen van een gezond voedings- en bewegingspatroon, en bij de zoektocht naar  kwaliteitsvolle gezondheidszorg.

Ruimer belang van het sociale netwerk
Steeds meer onderzoek wijst op de bepalende rol van sociale netwerken voor tal van zaken. De sociaal-economische samenstelling van het sociale netwerk is niet enkel belangrijk voor de gezondheid, maar ook voor het vinden van een goede job, een kwaliteitsvolle woning of slaagkansen in het onderwijs. Steeds weer blijkt dezelfde ongelijkheid tussen mensen met een sociaal-economisch sterk netwerk en mensen met een sociaal-economisch zwak netwerk. Er moet volgens de onderzoekers dan ook naar gestreefd worden om mensen uit  verschillende sociaal-economische groepen meer met elkaar in contact te laten komen, maar idealiter worden  de sociaal-economische ongelijkheden direct aangepakt.

WhyFey Fashion Panel toont aan; Vrouwen hebben lak aan cosmetica modetrends

De nieuwe modekleuren voor 2012 lijken een steentje bij te dragen aan optimisme en energie. De nieuwe modekleuren voor lente en zomer zijn namelijk fris en vrolijk. Uit onderzoek onder 424 vrouwen van het WhyFey Fashion Panel blijkt echter dat vrouwen bij cosmetica geen boodschap hebben aan modetrends. Slechts 6,4% van de vrouwen houdt bij aanschaf van bijvoorbeeld nagellak rekening met de laatste kleurentrends.

Vrouwen hebben een uitgesproken voorkeur voor de kleuren roze (46%), rood (32%), violet (26%) en paars (24%). Wit, hoewel niet echt een kleur, is met 24 procent ook populair onder de vrouwen, in mindere mate zwart (12%). Op enige afstand staan de kleuren blauw (16%), bruin (14%), grijs (12%) en geelgroen (6%). Oranje (2%), groen (2%) en geel (0%) zijn helemaal niet populair. De aangehaalde kleuren zijn de basiskleuren die ooit door Leonardo da Vinci zijn vastgesteld.

2% gebruikt geen make-up
Met make-up willen vrouwen vooral goed voor de dag komen; mascara wordt het meest gebruikt (78%), gevolgd door oogschaduw (66%), daarna oog- en wenkbrauwpotloden (38%) en tot slot eyeliner (24%). Voor slechts één op de vijf vrouwen (20%) is lippenstift heel belangrijk. De meerderheid (44%) ziet het gewoon ter verfraaiing. Een derde vindt lippenstift onbelangrijk (33%). Slechts twee procent geeft aan geen make-up te gebruiken.

Meerdere kleuren nagellak
Bij nagellak houdt een grote groep vrouwen (21,3%) het altijd bij dezelfde kleur. Bij een vergelijkbare groep vrouwen (21,3%) is de keuze van het nagellakkleurtje afhankelijk van de kledingkeuze, en in mindere mate (6,4%) van de laatste modetrends. Ook is er een grote groep vrouwen (17%) bij die gewoon van naturel houdt en niets aan de nagels doet. Bij 10,6 procent van de vrouwen gaat de voorkeur uit naar enkele kleuren nagellak. Zo geeft 8,5 procent van de vrouwen aan meer dan vijf kleuren nagellak te gebruiken.

Hoge waardering merken
De meeste vrouwen (28%) kopen meerdere merken make-up. Een klein percentage (6%) laat zich daarbij leiden door hoe goed een product staat aangeschreven. Vooral de grote cosmetica merken krijgen voor hun oogschaduw een hoge waardering; Dior (8,4), Chanel (8,3), Estée Lauder (8,2), L’Oreal Paris (8,2) en Max Factor (8,1). Vrouwen blijken ook bij make-up gevoelig te zijn voor aanbiedingen; bijna één op de vier (26%) laat zich wel eens verleiden tot een koopje. Een kleine 12 procent van de vrouwen koopt nooit oogschaduw.

Modetrends; wat is hot?
Ed Krijgsman weet als visagist als geen ander wat de laatste modetrends zijn. Aan Ed leggen we dan ook de vraag voor welke cosmetica kleuren modetrends hij voor komende zomer ziet;

1. De nieuwe zomerkleuren van de bekende modemerken vliegen echt de winkel uit. Als iets nieuw is, willen vrouwen dat direct hebben. Dat vrouwen niet gevoelig zijn voor modetrends merk ik niet bij mijn werk als visagist.

2. Van de zomer draait het bij make-up vooral om pastelkleuren; geel, groen en roze zijn de trendy kleuren.

3. Roze is de populaire modekleur voor de lippen deze zomer 2012. Hiernaast is de naturel lipkleur erg in trek.

4. Het gaat deze zomer om pastelkleuren voor de ogen, nude kleuren ofwel naturel (framboos en perzikkleurtjes) voor minder geaccentueerde of onopvallende lippen en vooral opvallende kleuren op de nagels, deze springen extra in het oog.

5. Een trend is dat iedereen er goed uit wil zien en dat vrouwen steeds vaker make-up gaan gebruiken, maar zij weten vaak niet wat bij hen staat. Ieder gezicht is anders en heeft hierdoor ook een andere manier van
aanbrengen van de make-up nodig.

Het is bijna zomer!, en wat is er leuker om er dan goed uit te zien? Beauty.nl zet een paar goede zomer looks voor u op een rijtje.

De beautytrend van deze zomer is het combineren van felle met zachte kleuren. De wenkbrauwen mogen deze zomer natuurlijk vol zijn, maar heb je dit niet van jezelf dan is het handig om een goed wenkbrauwpotlood te gebruiken. Eén die dezelfde kleur heeft als je eigen wenkbrauwen. Het is niet nodig om de wenkbrauwen heel netjes in model te tekenen, maar verdeel het een beetje slordig over de haartjes. Zo ziet het er natuurlijker uit.

Qua nagellak mogen echt alle kleuren! Van Fluorescerend roze tot zilver en van fel geel tot donkerpaars. Het moet natuurlijk wel bij je outfit passen. Ook de rustige pasteltinten zijn in en kunnen zeker gebruikt worden deze zomer.

De huid mag lekker glanzen, breng daarom na de foundation een lichte glans poeder aan. Dit geeft een extra stralende look. Ook de ogen mogen eruit knallen, daarom zijn de tinten goud, metallic en zilver een echte eyecatcher. Vooral op feestjes steel je hiermee de avond!

Veel vrouwen hebben een grote cupmaat. Echter in de meeste winkels is het niet eenvoudig een leuke bikini te vinden. Gelukkig is er met de komst van het internet steeds meer keuze. Voor sommige vrouwen is het nog een drempel om een bikini online te kopen, maar ben je eenmaal over die drempel heen dan is er volop keuze en zijn er voldoende mogelijkheden.

Speciale websites
Op de site bikini grote cupmaat kun je inspiratie opdoen over welke merken er voor vrouwen met een grote cupmaat zijn. Bekende merken voor deze doelgroep zijn bijvoorbeeld Freya en Panache. Deze merken bieden ook lingerie in grote cupmaten en zijn beide afkomstig uit Engeland. Deze merken zijn ook volop te krijgen in Nederland bij diverse gespecialiseerde webwinkels.

Bandeau Bikini
Heb je grotere borsten dan hoef je niet langer met een standaard bikini of badpak de zomer in. Zeer populair dit jaar is een bandeau bikini van het merk Panache. Vrouwen zijn nog wel eens bang dat met grotere borsten een bandeau bikini niet blijft zitten. Maar weest gerust, het kan echt!

Wanneer je gaat samenwonen zul je best aan bepaalde dingen moeten wennen. Sommige veranderingen zullen moeten worden gemaakt om het ‘wenproces’ wat makkelijker te laten verlopen. Er zullen afspraken moeten worden gemaakt bijvoorbeeld over het schoonmaken en opruimen. Het is namelijk best irritant wanneer je zoveel kleren hebt slingeren dat je de kleur van je vloerbedekking niet meer ziet.

Ook is het erg vervelend wanneer je je keuken vies aantreft met de vuile vaat nog opgestapeld, in de badkamer struikelt over handdoeken en het dopje van de tube tandpasta spoorloos is. Op zich hoeft dit geen ramp te zijn, wanneer je op jezelf woont en het je eigenlijk niet veel uitmaakt hoe netjes en opgeruimd je huisje is. Anders wordt het wanneer je gaat samenwonen en je rekening moet houden met een ander persoon, zeker als deze persoon meer waarde hecht aan netheid.

Samen in een kleine ruimte
Er zal dus samengewerkt moeten worden, waarbij tolerantie erg belangrijk is. Wanneer je samen in een kleine ruimte leeft, is het niet altijd makkelijk om even te ‘vluchten’of om even alleen te zijn. Daarom is het belangrijk om elkaar een bepaalde ruimte te geven waarin je je eigen ding kunt blijven doen. Wanneer je elkaar blijft benaderen met veel respect, tolerantie en communicatie, hoeft het helemaal geen groot probleem te worden en kun je gewoon heerlijk genieten van het samenzijn.

Mocht iets je toch storen dan is het fijn als je dit bespreekbaar kunt maken en als er een oplossing voor gezocht wordt. Het leuke van samenwonen is om niet thuis te komen in een leeg huis maar bij je partner. Altijd iemand om gezellig mee te eten, tv of een dvd te kijken en iemand om je heen hebben waar je je ei bij kwijt kan.

Nog wat tips

 • Wanneer het gaat om de inrichting van jullie huis is het belangrijk om meubels en spullen te hebben die jullie allebei erg leuk vinden.
 • Probeer daarnaast om je huis zo in te richten dat het erg ruimtelijk lijkt. Als een van jullie twee even tijd voor zichzelf nodig heeft, is het het makkelijkst als een persoon even de deur uitgaat, waardoor de ander even lekker alleen kan zijn. Of wanneer je twee kamers hebt kan de persoon die alleen wil zijn zich even terugtrekken in de extra kamer.
 • Tot slot, oplossingen zijn er altijd, je kunt elkaar niet helemaal de schuld geven van het gemis van privacy en ruimte, samenwonen betekent uiteindelijk ook samen delen en dus ook ruimtedelen. Om het samenwonen tot een succes te maken is er goede communicatie, respect, tolerantie en bovenal veel liefde nodig.