Voorheen werd oogschaduw aangebracht met een en dezelfde kwast. Dat is tegenwoordig wel anders. Er zijn talloze oogschaduwkwasten op de markt. Maar welke kwast heb je nodig om de oogschaduw mee aan te brengen en het mooiste effect te creëren. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over oogschaduwkwasten om zo de juiste keuze te maken!

Blending kwasten

Fluffy blender: een zachte, fluffy kwast geschikt voor het blenden van de oogschaduw. Een kwast met lange, luchtige haren. De haren van de kwast staan een stukje uit elkaar waardoor er maar een kleine hoeveelheid oogschaduw op de kwast komt. Ideaal wanneer je een kleine hoeveelheid wil aanbrengen.

Tapered blender: de haren van de kwast zijn dun, flexibel en bovendien zacht. De kwast heeft ten opzichte van de fluffy blender meer haren. Hierdoor kan de oogschaduw intenser worden aangebracht.

Soft blender: de bovenkant van de kwast is ronder. Met deze kwast kun je gemakkelijk blenden. Op deze kwast hoef je niet veel oogschaduw aan te brengen om een intense oog look te krijgen.

Shader kwasten

Shader: rond afgesneden kwast, ideaal voor het aanbrengen van oogschaduw op het ooglid. Tevens kan je met deze kwast gemakkelijk lijntjes zetten.

Angled shader: de kwast heeft schuin afgesneden haren. Met deze kwast kun je blenden. Je kunt deze kwast ook gebruiken voor het aanbrengen van brow highlighter.

Precision shader: deze kwast is geschikt voor het in detail aanbrengen van oogschaduw. Ten opzichte van de shader is deze kwast kleiner en smaller. Met deze kwast kun je makkelijker dan met andere oogschaduwkwasten lijnen en schaduwen aanbrengen.

Overige oogschaduw kwasten

Flat Definer: een kwast met kort, plat afgesneden haren. Scherpe lijnen kunnen met deze kwast rond de ogen worden gezet. Een perfecte kwast waarmee lijnen onder de ogen gezet kunnen worden met oogschaduw. Tevens kun je met de kwast de oogschaduw vervagen. Deze kwast kun je gebruiken voor poeder en cream oogschaduw.

Smudge brush: deze kwast heeft korte en een beetje rond afgesneden haren. Een platte kwast en een kwast met stevige haren. Met de kwast kun je oogpotlood uitvagen in de lashline of rondom de ogen. Daarnaast kun je met de kwast strakke lijnen rondom de ogen trekken.

Pencil brush: voor verschillende doeleinden te gebruiken. Aanbrengen van oogschaduw in de arcadeboog of in de ooghoeken. Oogpotlood kan met deze kwast in detail worden geblend.

Wil je meer weten over de oogschaduwkwasten, kijk hier.

.