Een complete look maken met oogschaduw lijkt vaak lastig, maar dat hoeft helemaal niet, zolang je de stappen maar kent. In dit artikel lees je hoe je oogschaduw aanbrengt en welke kwast hiervoor het meest geschikt is.

Hoe breng je oogschaduw aan?

 1. Bewegend ooglid
  De eerste stap die je neemt is het aanbrengen van oogschaduw op het bewegend ooglid. Wil je het ooglid groter laten lijken, gebruik dan een licht glanzende schaduw. Wil je het ooglid kleiner laten lijken, breng dan een donkere matte kleur aan. In de meeste gevallen wordt een lichte kleur op het bewegend ooglid aangebracht. Een aanrader is om oogschaduw met een platte kwast aan te brengen.
 2. Arcadeboog
  Boven het bewegend ooglid ligt de arcadeboog. Op deze plek kun je diepte creëren. Gebruik een matte kleur die donkerder is dan de kleur op het bewegend ooglid. Met een fluffy kwast kan je de oogschaduw vervagen. Zorg er echter wel voor dat de oogschaduw niet te hoog wordt aangebracht.
 3. Buiten V
  De V zit aan de buitenkant van het oog. Van de onderste wimperlijn tot aan de arcadeboog loopt het hoekje. Wil je meer diepte geven aan de oogschaduw, dan kan je dit creëren door de buitenste V aan te zetten met een donkere oogschaduw. De kleur van de oogschaduw dient donkerder te zijn dan de kleur die je hebt gebruikt in de arcadeboog. Om de kleur op de juiste plek te krijgen, heb je een kwast nodig met een stevige punt.
 4. Bovenste wimperlijn
  Veel meiden zetten op de lijn hun eyeliner, maar met oogschaduw kan ook een lijn worden getrokken. Neem een klein stevig kwastje waarmee de lijn langs de wimperrand gezet kan worden. Voor een mooi effect is het aan te raden een donkere kleur te gebruiken.
 5. Onderste wimperlijn
  Wanneer je op stap gaat, wil je extra opvallen. Door je onderste wimperlijn te benadrukken, laat jij jouw ogen stralen. Oogschaduw kun je ook aanbrengen op de onderste wimperlijn. Dit doe je met een kwast met een stevige punt. Van belang is om de lijn goed te vervagen, anders oogt het wel erg hard.
 6. Binnenste ooghoek
  Wil je dat het lijkt alsof jouw ogen verder uit elkaar staan of een wakkere look, dit kun je doen door een lichte kleur aan te brengen in de binnenste ooghoeken. De oogschaduw kan worden aangebracht met een kleine kwast of vingertop.
 7. Wenkbrauwbot
  Je ogen openen of liften, breng dan een lichte kleur aan op het wenkbrauwbot. De oogschaduw van het wenkbrauwbot kan geblend worden met de oogschaduw die je hebt gebruikt voor de arcadeboog.

Als je meer wil weten over de delen van het oog waarop oogschaduw wordt aangebracht, klik hier

.