Category

Oogschaduw

Category

Voorheen werd oogschaduw aangebracht met een en dezelfde kwast. Dat is tegenwoordig wel anders. Er zijn talloze oogschaduwkwasten op de markt. Maar welke kwast heb je nodig om de oogschaduw mee aan te brengen en het mooiste effect te creëren. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over oogschaduwkwasten om zo de juiste keuze te maken!

Blending kwasten

Fluffy blender: een zachte, fluffy kwast geschikt voor het blenden van de oogschaduw. Een kwast met lange, luchtige haren. De haren van de kwast staan een stukje uit elkaar waardoor er maar een kleine hoeveelheid oogschaduw op de kwast komt. Ideaal wanneer je een kleine hoeveelheid wil aanbrengen.

Tapered blender: de haren van de kwast zijn dun, flexibel en bovendien zacht. De kwast heeft ten opzichte van de fluffy blender meer haren. Hierdoor kan de oogschaduw intenser worden aangebracht.

Soft blender: de bovenkant van de kwast is ronder. Met deze kwast kun je gemakkelijk blenden. Op deze kwast hoef je niet veel oogschaduw aan te brengen om een intense oog look te krijgen.

Shader kwasten

Shader: rond afgesneden kwast, ideaal voor het aanbrengen van oogschaduw op het ooglid. Tevens kan je met deze kwast gemakkelijk lijntjes zetten.

Angled shader: de kwast heeft schuin afgesneden haren. Met deze kwast kun je blenden. Je kunt deze kwast ook gebruiken voor het aanbrengen van brow highlighter.

Precision shader: deze kwast is geschikt voor het in detail aanbrengen van oogschaduw. Ten opzichte van de shader is deze kwast kleiner en smaller. Met deze kwast kun je makkelijker dan met andere oogschaduwkwasten lijnen en schaduwen aanbrengen.

Overige oogschaduw kwasten

Flat Definer: een kwast met kort, plat afgesneden haren. Scherpe lijnen kunnen met deze kwast rond de ogen worden gezet. Een perfecte kwast waarmee lijnen onder de ogen gezet kunnen worden met oogschaduw. Tevens kun je met de kwast de oogschaduw vervagen. Deze kwast kun je gebruiken voor poeder en cream oogschaduw.

Smudge brush: deze kwast heeft korte en een beetje rond afgesneden haren. Een platte kwast en een kwast met stevige haren. Met de kwast kun je oogpotlood uitvagen in de lashline of rondom de ogen. Daarnaast kun je met de kwast strakke lijnen rondom de ogen trekken.

Pencil brush: voor verschillende doeleinden te gebruiken. Aanbrengen van oogschaduw in de arcadeboog of in de ooghoeken. Oogpotlood kan met deze kwast in detail worden geblend.

Wil je meer weten over de oogschaduwkwasten, kijk hier.

Een complete look maken met oogschaduw lijkt vaak lastig, maar dat hoeft helemaal niet, zolang je de stappen maar kent. In dit artikel lees je hoe je oogschaduw aanbrengt en welke kwast hiervoor het meest geschikt is.

Hoe breng je oogschaduw aan?

 1. Bewegend ooglid
  De eerste stap die je neemt is het aanbrengen van oogschaduw op het bewegend ooglid. Wil je het ooglid groter laten lijken, gebruik dan een licht glanzende schaduw. Wil je het ooglid kleiner laten lijken, breng dan een donkere matte kleur aan. In de meeste gevallen wordt een lichte kleur op het bewegend ooglid aangebracht. Een aanrader is om oogschaduw met een platte kwast aan te brengen.
 2. Arcadeboog
  Boven het bewegend ooglid ligt de arcadeboog. Op deze plek kun je diepte creëren. Gebruik een matte kleur die donkerder is dan de kleur op het bewegend ooglid. Met een fluffy kwast kan je de oogschaduw vervagen. Zorg er echter wel voor dat de oogschaduw niet te hoog wordt aangebracht.
 3. Buiten V
  De V zit aan de buitenkant van het oog. Van de onderste wimperlijn tot aan de arcadeboog loopt het hoekje. Wil je meer diepte geven aan de oogschaduw, dan kan je dit creëren door de buitenste V aan te zetten met een donkere oogschaduw. De kleur van de oogschaduw dient donkerder te zijn dan de kleur die je hebt gebruikt in de arcadeboog. Om de kleur op de juiste plek te krijgen, heb je een kwast nodig met een stevige punt.
 4. Bovenste wimperlijn
  Veel meiden zetten op de lijn hun eyeliner, maar met oogschaduw kan ook een lijn worden getrokken. Neem een klein stevig kwastje waarmee de lijn langs de wimperrand gezet kan worden. Voor een mooi effect is het aan te raden een donkere kleur te gebruiken.
 5. Onderste wimperlijn
  Wanneer je op stap gaat, wil je extra opvallen. Door je onderste wimperlijn te benadrukken, laat jij jouw ogen stralen. Oogschaduw kun je ook aanbrengen op de onderste wimperlijn. Dit doe je met een kwast met een stevige punt. Van belang is om de lijn goed te vervagen, anders oogt het wel erg hard.
 6. Binnenste ooghoek
  Wil je dat het lijkt alsof jouw ogen verder uit elkaar staan of een wakkere look, dit kun je doen door een lichte kleur aan te brengen in de binnenste ooghoeken. De oogschaduw kan worden aangebracht met een kleine kwast of vingertop.
 7. Wenkbrauwbot
  Je ogen openen of liften, breng dan een lichte kleur aan op het wenkbrauwbot. De oogschaduw van het wenkbrauwbot kan geblend worden met de oogschaduw die je hebt gebruikt voor de arcadeboog.

Als je meer wil weten over de delen van het oog waarop oogschaduw wordt aangebracht, klik hier

Halverwege deze maand kunnen we weer een nieuwe limited edition collectie van Catrice in de schappen vinden. Ditmaal heeft de collectie Cuba als thema, we kunnen dus een kleurrijke caribische collectie verwachten!

Bronzing Powder
Een absolute must-have voor een frisse en zongekuste teint! De zachte Bronzing Powder heeft een extra groot formaat en een coole print. De poeder is, dankzij de bijna matte textuur, ook ideaal om de contouren van je gezicht te modelleren.

Verkrijgbaar in de kleur C01 brown
Consumentenadviesprijs: € 4,49

Liquid Shimmer Eye Liner
Liquid Shimmer Eye Liner is gemakkelijk en nauwkeurig aan te brengen dankzij het kwastje. De langhoudende vloeibare eyeliner glinstert in de kleuren mintgroen en donkerbruin. Creëer perfecte accenten voor zomerse make-upstijlen en geef een hippe finish aan je casual outfit op je Cubaanse reis met deze Limited Edition.

Verkrijgbaar in de kleuren C01 Take It Mint en C02 Reggaeton
Consumentenadviesprijs: € 2,99

Loose Eye Shadow
Pure kleur! De hoog gepigmenteerde loose powder eyeshadow garandeert volledige kleurintensiteit. Ogen stralen helder als de zomerzon met een metallic glanseffect. Het kleurenpalet met warmgeel, licht- en donkerbruin en twee in het oog springende tinten mint en koraal weerspiegelen de prachtige stedelijke sfeer van Cuba.

Verkrijgbaar in de kleuren C01 Sunny Side, C02 Reggaeton, C03 Salsa Cubana, C04 Havana Drum en C05 Take It Mint
Consumentenadviesprijs: € 2,99

Soft Lip Colour
Zachte, kleurrijke en glanzende lippen! De hoge pigmentatie van Soft Lip Colour zorgt voor een levendige en intense lipkleur. De lipstick voelt heerlijk licht op je lippen dankzij de geltextuur. In koraal en bruin voor een perfecte zomerdag op het strand of in de stad.

Verkrijgbaar in de kleuren C01 Salsa Cubana en C02 Be All Smiles
Consumentenadviesprijs: € 3,99

Ultimate Nail Lacquer

Ultiem langhoudende textuur, ultieme dekking, ultieme kleuren – Ultimate Nail Lacquer by CATRICE. Het kleurenspectrum in deze Limited Edition is geïnspireerd op de kleuren van Cuba: warme kleuren, zoals heldergeel en twee verschillende bruintinten worden aangevuld met koraal en mintgroen. Deze tinten onderstrepen je zomerstijl en combineren ideaal met de andere producten in deze Limited Edition. Het nieuwe extra brede kwastje garandeert een nog professionelere applicatie op de gehele nagel met slechts één streek.

Verkrijgbaar in de kleuren C01 Sunny Side, C02 Reggaeton, C03 Salsa Cubana, C04 Havana Drum en C05 Take It Mint
Consumentenadviesprijs: € 2,49

“Cucuba” is vanaf half augustus t/m half september 2012 verkrijgbaar bij Kruidvat en Trekpleister in Nederland en bij Kruidvat in België.

Voor meer informatie over Catrice Cucuba, klik hier.