Category

Ogen

Category

Veel mensen kennen het probleem wel, het is koud of er is veel wind en jouw ogen beginnen te tranen. Dit wil je natuurlijk zoveel mogelijk zien te vermijden. Om jou een beetje op weg te helpen noem ik in dit artikel 5 tips hoe jij deze tranende ogen kunt vermijden.

Waarom tranen jouw ogen eigenlijk?

Dat je ogen tranen, is geen slecht teken, maar juist een goed teken! Dat je ogen tranen betekent namelijk dat zij zichzelf beschermen tegen de bacteriën of uitdroging.

Wat kun je doen tegen tranende ogen?

  1. Zet een bril of zonnebril op. Een bril of zonnebril zorgt ervoor dat jouw ogen minder wind krijgen, waardoor ze minder snel zullen tranen. Heb jij nou geen bril nodig of schijnt de zon niet? Dan kun je ervoor kiezen om een nep bril te gaan dragen. Alles is natuurlijk beter dan die uitgelekte mascara op je wangen.
  2. Maak gebruik van oogdruppels. Een oorzaak van tranende ogen kan zijn dat ze droog of vermoeid zijn. Door oogdruppels te gebruiken kun je jouw traanogen kalmeren of verfrissen. Je bestrijdt water met water in feite.
  3. Maak gebruik van hypoallergene oog make-up. Hypoallergene make-up is make-up die minder allergenen bevat, waarbij er ook minder kans is op een allergische reactie. Wellicht kan het gebruik van deze make-up jouw tranende ogen verminderen.
  4. Vermijd het gebruik van make-up onder jouw ogen. De klieren welke ervoor zorgen dat jouw ogen gaan tranen, liggen in de waterlijn van je ogen. Als er dus olie, vuil of make-up in komt, is er een kans dat jouw ogen meer gaan tranen. Dit is de makkelijkste tip hoe jij jouw tranende kunt vermijden!
  5. Breng een bezoekje aan een arts. Mochten de bovenstaande tips jou niet afhelpen van die verschrikkelijke traanogen? Dan is het misschien verstandig om een bezoekje te brengen aan een arts. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat er een verstopping of een vernauwing is bij jouw traanwegen. Middels een kleine ingreep kan dit al verholpen worden, dus zeker de moeite waard!

Ben je benieuwd naar het hele artikel? Neem dan kijkje op www.magriet.nl.

We kennen het probleem allemaal wel, zodra je moe bent krijg je dat ook te zien bij je ogen. Het liefst wil je dit natuurlijk voorkomen, maar hoe kun je dit het beste doen?

Wallen

Door de vermoeidheid ontstaan al snel donkere kringen of wallen onder je ogen. Deze wallen zijn een teken voor stress of voor niet voldoende beweging/slaap. Dit zijn natuurlijk de bekende oorzaken, maar wist u bijvoorbeeld ook dat wallen kunnen ontstaan door allergieën of door tekorten aan ijzer/vitamines? Daarnaast kan niet genoeg drinken ook een oorzaak zijn van deze wallen.

Hoe kun je wallen voorkomen?

  • Eet gezond en verzorg jouw huid goed. Drink minimaal 1.5 liter water per dag om ervoor te zorgen dar jouw huid goed hydrateert. Een andere manier is het innemen van voldoende vitamine A. Dit voorkomt veroudering van de huid door de UV -straling.
  • Leg natte theezakjes onder uw ogen. Door natte theezakjes van groene of zwarte thee onder uw ogen te leggen zorg je voor een betere doorbloeding , wat wallen onder jouw ogen zal voorkomen.
  • Geef jouw huid ’s nachts voldoende ontspanning. Door rust te geven aan jouw huid kan het zich herstellen, wat voorkomt dat je de volgende dag vermoeiende ogen hebt. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld ’s nachts een crème opsmeren.

Hoe kun je wallen verbergen?

Blijf je ondanks deze tips last hebben van wallen? Dan kun je ze nog altijd proberen te verbergen met make-up. Er bestaan verschillende concealers die jou kunnen helpen om het te verbergen. Voor diegenen die een droge huid hebben, kunnen gebruik maken van crème concealer.

Lees meer tips tegen vermoeide ogen op www.flair.be.

Een goede zonnebril is géén gadget maar moet in de eerste plaats je ogen en de tere huid er rond maximaal beschermen tegen de schadelijke ultra- violette stralen van de zon. Dat wordt door de meerderheid der zonnebrildragers nog teveel over het hoofd gezien. Bij hen maakt hun zonnebril deel uit van hun dagelijkse outfit, om er goed en trendy uit te zien. Het dragen van een goede zonnebril is nochtaans noodzakelijk voor de gezondheid van je ogen. Op wat moet je dan letten bij het kiezen van de meest geschikte zonnebril?

Langdurig in de zon lopen zonder zonnebril is op termijn schadelijk voor je ogen. Je oogweefsels zijn immers erg gevoelig en hebben dan ook fel te lijden onder de sterk wisselende weersomstandigheden. In normale omstandigheden kunnen je ogen perfect instaan voor hun eigen bescherming en gezondheid. Is er teveel en te sterk zonlicht, dan verkleinen je pupillen automatisch. Zo kunnen de schadelijke ultra- violette stralen onmogelijk je oogbol bereiken. Word je toch verblind door de zon, dan nemen je wimpers deze beschermende taak over. Ze sluiten je ogen af om ze maximaal tegen het felle zonlicht te beschermen.

Label UV 400 of 100% UV
Het is dus zo dat je ogen zich in normale omstandigheden best voor zichzelf kunnen zorgen. Dat wordt uiteraard anders tijdens een lange autorit in de zon, bij een zomerwandeling en zeker tijdens het zonnen op het strand. Dan is het dragen van een goede zonnebril pure noodzaak. Maar wat verstaan men onder een goede zonnebril? Het kiezen van een zonnebril op basis van zijn design is een belangrijke fout. Pas wanneer je zonnebril het label UV 400 of 100% UV- bescherming draagt ben je zeker dat hij je ogen voldoende beschermt. Hou er ook rekening mee dat een goede zonnebril niet alleen je ogen maar zeker ook de de tere huid er rond voldoende beschermt. Die huid rond je ogen is flinterdun, en bijgevolg het eerste slachtoffer van je verouderingsproces.

Een onvoldoende of slechte bescherming tegen de schadelijke zonnestralen veroorzaakt rimpels en kraaienpootjes. Kies dus in de eerste plaats voor een voldoende brede zonnebril en zeker een model dat je slapen maximaal bedekt.

Lees verder: Goede zonnebril moet je ogen beschermen 

 

Je ogen zijn de spiegels van je ziel. Maar je ogen kunnen véél meer dan dat. Wetenschappelijk onderzoek toonde aan dat je ogen veel kunnen vertellen over zowel je geestelijke als je lichamelijke gezondheid. Wil je weten hoe groot je risico is op het ontwikkelen van een hartinfarct? Of je in de toekomst gaat sukkelen met een reumatische aandoening als reuma en artrose, een of andere allergie of een te hoge bloeddruk? Lees het voortaan in je ogen, pas eventueel je voeding aan en met wat meeval kun je dit allemaal voorkomen!

Niets is sprekender dan je ogen. Ze vertellen je hoe jij je voelt. Ben je gelukkig? Heb je met allerlei tegenslagen af te rekenen? Voel je je niet goed in je vel, verdrietig misschien? Dat kun je inderdaad uit iemand zijn blik of in zijn/haar ogen aflezen. Voortaan kun je ook aan de vorm, de kleur of een verandering in je blik te weten komen voor welke ziekte je extra moet oppassen. En meteen wordt de hartewens van wijlen dokter Lecompte misschien toch nog realiteit: hop naar onze… duizendste verjaardag!

Aandoeningen
Door je ogen te bestuderen kunnen wetenschappers vaststellen met welke onschuldige of zelfs levensbedreigende aandoeningen je in de toekomst krijgt af te rekenen Oogartsen zijn al langer in staat onderliggende aandoeningen niet alleen op te sporen, maar ze in vele gevallen ook doeltreffend te behandelen door naar netvlies te kijken. En die aandoeningen zijn lang niet uitsluitend beperkt tot je ogen. Zo stellen oogartsen vroegtijdig diabetes, hart- en vaatziekten en ernstige leveraandoeningen op, zelfs nog voor de patiënt er weet of zelfs maar enige last van heeft.

Laat regelmatig je ogen testen
Regelmatig je ogen laten testen is dus niet alleen goed voor de gezondheid van je kijkers te testen, maar ook om je lichamelijke en geestelijke gezondheid na te gaan. De eerste tekenen van bepaalde aandoeningen kunnen in je ogen vastgesteld worden nog voor de eerste symptomen ervan opduiken.

Je ogen regelmatig nakijken is de beste manier om je tegen allerlei onschuldige maar ook levensbedreigende ziekten te beschermen. Dat kan de oogarts omdat sommige oogapparaten ook de achterkant van je oog laten bekijken.

Hersentumor voorspellen
Heb je regelmatig met ernstige hoofdpijn af te rekenen, en vind je dokter niet onmiddellijk de oorzaak? Laat dan zeker ook je ogen nakijken. De oogarts kan dan nagaan of er een hersentumor mee gemoeid is! Dat merkt hij aan de vorm van je pupillen. Die staan meestal symmetrisch…/…

Lees verder op Leefgezonder.blogspot.com

Gerstekorrels zijn kleine, witte ronde bultjes onder je huid, die niet jeuken of pijn doen. Ze kunnen op iedere leeftijd voorkomen, en vaak zitten ze op het jukbeen of rond de ogen.

Het is nog onbekend hoe gerstekorrels ontstaan, maar voor zover bekend heeft het niets te maken met welke huidverzorgingsproducten je gebruikt.  Wat je absoluut niet moet doen is proberen deze “korreltjes” ondeskundig zelf weg te halen, want daar kun je littekentjes aan over houden.

Soms gaan de gerstekorrels vanzelf weg, maar al je je er aan stoort aan de gerstekorreltjes kun je het beste naar de schoonheidsspecialiste gaan. Zij weten hoe je deze zonder de huid te veel te beschadigen kunt verwijderen. Wat ook helpt is het regelmatig, 1 á 2 x per week, afhankelijk van je huidtype, scrubbenvan je huid.

Lees verder op: Vrouwpedia

Steeds meer Nederlanders gooien hun contactlenzen of bril maar wat graag in de hoek nadat zij een vaak langgekoesterde wens in vervulling hebben laten gaan. Een spannende stap is gezet: het laten laseren van hun ogen.

De meeste kinderziektes bij het laseren van ogen zijn bedwongen en er is inmiddels veel informatie bekend.

Toch blijven een paar belangrijke tips staan:

– Zet alle voors en tegens voor je zelf op een rij
– Lees je goed in
– Doe een Quicktest om uit te vinden of je in aanmerking komt
– Google naar tips en ervaringen van eventuele voorgangers en zet betrouwbare adressen
op een rij
– Laat je ogen te allen tijde voorafgaand aan de behandeling testen door een
oogarts, nooit door een opticien
– Laat door deze oogarts vaststellen welk soort oogoperatie je mag ondergaan

Enkele sitetips

gezondheidsplein.nl
ooglaservergelijking.nl
ooglaseren.net
eyescan.nl
visionclinics.nl

 

Over ogen valt enorm veel te zeggen. Bijvoorbeeld vanuit een medische invalshoek wanneer je kampt met oogproblemen of vanuit cosmetisch oogpunt bekeken wanneer je ogen jouw zelfverzekerdheid beïnvloeden.

Maar ogen zijn en zeggen zo veel meer. Ogen worden ook wel de spiegel van onze ziel genoemd. Een blik in jouw ogen kan immers verraden hoe jij je voelt en door een ander een open blik in jouw ogen te gunnen, schenk je die ander een blik in jouw ziel. Je laat open en bloot zien wie je bent. En door te kijken met diezelfde ogen kun je behalve geven ook ontvangen. Ontvangen door te lezen wat andere ogen jou vertellen. Dat kunnen zowel positieve als negatieve non-verbale boodschappen zijn.

Ogen weerspiegelen liefde, angst, blijdschap, geluk, verdriet, dankbaarheid en nog wel 101 andere emoties.

Met ogen zie je de wereld, jouw familie, je kijkt naar je geliefde, naar vrienden, of collega’s en je ziet je kind in diezelfde wereld rondstappen. Maar waar het zien en aankijken voor de één een vanzelfsprekendheid is, kan dat voor de ander zelfs een angst zijn, of gevoelens van schaamte of onzekerheid oproepen.

Ben je bevoorrecht met gezonde ogen en sta je in je kracht in het leven dan moet je wel een gelukkig maar vooral dankbaar mens zijn.

Geen groter geschenk is dat je mag KIJKEN, dat je mag ZIEN en dat je GEZIEN wordt en dat jouw ziel gekust mag worden door het leven en de mensen om je heen.

Lees verder over ogen op www.verkenjegeest.com