Met de herfst en de winter zijn in aantocht en zodoende worden de trends voor aankomend najaar ook bekend. Wat betreft de haartrends zullen deze er inspirerend zijn en zullen vernieuwend zijn.

Korte kapsels met pony

Korte kapsels komen weer volledig terug van weggeweest van pixie cuts tot aan androgine tot rattenkopjes. Over het algemeen wordt de korte coupe niet als vrouwelijk gezien. De korte coupe kunt u vrouwelijk maken met bijvoorbeeld een pony. Qua pony kun je alle kanten op, zoals korte/rafelige pony of een korte superrechte pony. Wat voor soort pony je kiest, zal afhangen van het beeld dat je zelf voor ogen hebt. Eigenlijk moet je lekker doen wat je wilt en experimenteren.

Allernieuwste korte coupes

  • Pixie cuts: door de wat langere asymmetrische plukjes heeft dit kapsel, ondanks de korte lengte, een hoog zwoelheidgehalte.
  • Rattenkopjes: kortgeschoren hoofden. Voor weinig mensen weggelegd. Het is iets wat van binnenuit moet komen.
  • Androgyne haarsnit: met zijscheiding, interessant vanuit psychologisch opzicht. Overigens is zo’n boyisch kapseltje vooral een kwestie van styling.
  • Krullenbollen: kleine krullen van jezelf dan is het best eens leuk om zo’n kort kapseltje te proberen. Bevrijd van het gewicht van lange (re) haarlengte krijgen je krullen vrij spel.

Halflange kapsels

De trend van de bob of lob kapsels blijft voor aankomende seizoenen. Ze getuigen van karakter en een beetje lef. Maar voor aankomende seizoen zien we dat de halflange kapsels korter worden. De lengte reikt net tot onder de kaaklijn waardoor hals en nek nagenoeg vrij blijven.

De meeste bobjes zijn recht afgeknipt en worden meestal met een midden scheiding gedragen. Verder valt op dat er minder pony’s te zien zullen zijn. De populaire bobjes voor het winterseizoen zijn dus rechttoe rechtaan.

Haarstylen om mee te experimenteren

  • Big hair: grote volumes en getoupeerde manen huppelden dit seizoen voor het eerst sinds jaren weer over de catwalks.
  • Hoge en lange paardenstaarten: een constante, een evergeen, die nooit ontbreekt.
  • Knotten en vlechten: in alle mogelijke versies, maar het is vooral de superlange vlecht (even een haarstuk mee vlechten) die domineert. De knotten zijn over het algemeen vrij netjes en laag, en vooral ook mooi bewerkt. Ze zijn gevlochten of kunstig ineengedraaid.
  • Gelhoofden: kunstige, superscherpe en gedefinieerde kapsels dankzij gel en kam.

Lees verder over de korte en halflange kapsels op www.trendstyle.net

Comments are closed.