Now Reading
Zelf nagellak maken

Zelf nagellak maken

Sommige oogschaduw-kleuren gebruik je nooit. Ze waren bijvoorbeeld onderdeel van een set of je vindt de kleur toch niet bij jezelf passen. Moet je deze kleuren dan maar weggooien? Het antwoord is nee! Wat je niet mooi vindt als oogschaduw, vind je misschien wel mooi als een nagellak. Of je wilt een nagellak die precies past bij de kleur van je oogschaduw. En daarom is het handig om te weten: zelf nagellak maken is hartstikke gemakkelijk!

Alles wat je nodig hebt heb je waarschijnlijk al in huis: oogschaduw en een blanke nagellak. De oogschaduwen kunnen zowel los pigment (zoals op de foto hieronder) als “gewone” oogschaduw zijn (verpulver deze tot poeder). Let wel, oogschaduwen op crèmebasis zullen niet werken. Verder heb je alleen een mengstokje (bijvoorbeeld een doorgeknipt wattenstaafje), een kwastje van een oude nagellak of een make-up kwast die je niet meer gebruikt en een bakje om in te mengen nodig (wij hebben een waxinelicht houdertje gebruikt). De instructies hieronder kan je gebruiken om een klein beetje nagellak te maken of om een heel potje te maken. Als je een heel potje wilt maken moet je ook iets hebben waar je het luchtdicht in kan bewaren.

Zelf nagellak maken

Doe een klein beetje oogschaduw in het bakje en verpulver deze, indien nodig, fijn met het stokje. Laat zo’n 20 keer een druppel blanke nagellak in het bakje vallen. Zorg ervoor dat het kwastje het pigment niet raakt, anders wordt de blanke nagellak in het potje ook verkleurd. Mix de twee hierna samen tot het één geheel is en je nagellak is klaar! Omdat je er poeder in hebt gedaan zal je nagellak sneller drogen dus breng deze snel aan en geniet van je zelfgemaakte, nieuwe kleur nagellak!

 

Wat is je reactie als je dit artikel leest
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

COPYRIGHT 2019 Beauty.nl - Privacy policy - Adverteren

 

Scroll To Top