Now Reading
Nagellak mooi houden

Nagellak mooi houden

Afgebladderde nagellak. Wat is er nu vervelender dan je best doen om je nagels mooi te lakken en dat het vervolgens binnen 1 dag niet meer perfect is? Een veel voorkomende vraag is dan ook “hoe zorg je ervoor dat nagellak langer blijft zitten”? Gelukkig weten wij wat je kan doen om er voor te zorgen dat je lakjes blijven zitten waar ze moeten zitten, dus lees snel verder!

Voor je begint met lakken is het belangrijk dat je nagels volledig vet-vrij zijn; hierdoor zal de nagellak beter aan je nagel hechten. Dit kan je doen door je nagels te reinigen met nagellak-remover maar ook een watje met wat azijn zal het vuil en vet van je nagels af halen. Zorg ervoor dat je nagels na het reinigen wel helemaal droog zijn. Gebruik ook geen handcrème voor je aan je nagels begint, dit heeft hetzelfde effect als vette nagels: je nagellak hecht niet goed.

Net als bij make-up is een goede basis belangrijk. Ook voor je nagels heb je een basislak (vaak basecoat genoemd) die er voor zorgt dat je nagellak beter hecht. Breng deze aan, laat hem drogen en begin hierna met lakken. Als je niet elke dag tijd hebt om je nagels bij te werken, is het slim om voor een lichtere kleur te gaan. Bij lichte kleuren zie je veel minder snel als er een stukje af bladdert dan bij donkere kleuren. Is je nagel niet volledig dekkend na 1 laag? Smeer dan niet 1 dikke laag op je nagels maar breng meerdere dunne laagjes nagellak aan. Laat de lagen tussendoor wel goed drogen. Als je in 1 keer een dikke laag aanbrengt zal alleen de bovenste laag uitharden waardoor je later, als je denkt dat je nagels droog zijn, deukjes krijgt of dat je blijft plakken aan je kleding.

Als je tevreden bent met je lak-beurt, kan je de topcoat aanbrengen. Deze zal de kleur beschermen en er (hopelijk!) voor zorgen dat je nagellak langer mooi blijft. Een trucje om dit nog effectiever te maken is om ook horizontaal langs je nagel te strijken, zo sluit je de nagel als het ware af. Heb je haast of geen geduld? Dan kan je de topcoat versneld laten uit harden door je handen een paar minuten in ijskoud water te dompelen. Dagelijks je topcoat verversen zal er ook voor zorgen dat je nagellak langer mooi blijft.

Wat is je reactie als je dit artikel leest
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

COPYRIGHT 2019 Beauty.nl - Privacy policy - Adverteren

 

Scroll To Top