Now Reading
Wat is MindFullness eigenlijk?

Wat is MindFullness eigenlijk?

Je eet een chocoladereep en neemt een paar hapjes en voordat je het doorhebt is hij alweer op.  Of je rijdt ergens heen, komt aan op je bestemming en realiseert je, dat je niks meer van je reis weet. Herkenbaar? Veel mensen hebben dit namelijk.

Dit zijn voorbeelden van MindLessness, omdat we constant bezig zijn met multitasking, is het makkelijk om waakzaamheid uit het oog te verliezen.

Het menselijke brein is makkelijk afgeleid, we zijn vaak niet bewust van hoe we ons voelen, waar we aan denken, wat ons fascineert, maar we kunnen dit wel aanleren.

MindFullness is dus eigenlijk een manier om aandacht aan jezelf te besteden, als het gaat om wat er allemaal in je leven gebeurd. Het zal niet de “druk van het leven” verwijderen, maar het kan helpen om op situaties rustiger te reageren, wat helpt bij je hart, hoofd en lichaam.

Ook helpt het om te beseffen van je onbewuste emotionele en psychologische alledaagse reacties. Het beoefenen van MindFullnes, geeft je de mogelijkheid om volledig aanwezig te zijn, in je leven en werk en het zal de kwaliteit van je leven beïnvloeden.

De voordelen van Mindfullness op een rijtje:

  • Het helpt je om te herkennen, het remt af of versnelt de gewoonlijke reacties.
  • Het helpt je om effectiever te laten reageren op moeilijkere situaties.
  • Het helpt je om situaties duidelijker te zien.
  • Het helpt je om creatiever te worden.
  • Het helpt je om balans en veerkracht op het werk en thuis te bereiken.

 

 

Wat is je reactie als je dit artikel leest
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

COPYRIGHT 2019 Beauty.nl - Privacy policy - Adverteren

 

Scroll To Top