Now Reading
Make-up hergebruiken

Make-up hergebruiken

Een poosje geleden schreven we over de houdbaarheid van make-up. Maar dat je producten niet meer als make-up kan gebruiken, betekent niet dat je alles gewoon klakkeloos moet weggooien! Hieronder een aantal nieuwe dingen die je kan doen met je oude mascara, nagellak en oude doosjes en potjes.

Oh nee, je favoriete mascara is over de houdbaarheidsdatum heen! Gelukkig hoef je hem niet gelijk weg te gooien. Maak hem goed schoen met water en zeep, of met alcohol (zorg wel dat alle restjes zeep e.d. weggespoeld zijn). Kreeg je bijvoorbeeld echt knallende wimpers van dit mascara-borsteltje? Gebruik het oude (schoongemaakte) borsteltje dan in je nieuwe mascara. Was hem wel na ieder gebruik en bewaar hem in een schoon, droog bakje. Ook kan je het borsteltje “omtoveren” tot wenkbrauw borsteltje.

Nagellakjes waarvan de houdbaarheid is verstreken zijn ook nog te gebruiken voor andere dingen. Gebruik bijvoorbeeld blanke nagellak om de steentjes in ringen, armbanden en kettingen vast te zetten. Ook kan je nagellak gebruiken om je sieraden mee op te fleuren: geef een saaie ring een nieuw jasje met die felle paarse nagellak of dat glitterlakje.

Chanel, YSL en Dior (en soortgelijke merken) hebben prachtige compactdoosjes en die zijn hartstikke zonde om weg te gooien. Bewaar deze en gebruik compact poederdoosjes als handig spiegeltje in je tas. Ook potjes kan je uitwassen en hergebruiken. Kleine glazen potjes kan je bijvoorbeeld gebruiken om een nieuwe lippenstift in te maken.

Wat is je reactie als je dit artikel leest
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

COPYRIGHT 2019 Beauty.nl - Privacy policy - Adverteren

 

Scroll To Top