Lipliner, het is misschien niet het make-up product dat bovenaan jouw lijstje staat, maar waarom eigenlijk niet? Lipliner kan er namelijk voor zorgen dat jouw lippen stralen. In het onderstaande artikel lees je verschillende tips voor wanneer je lipliner gebruikt, hoe je het gebruikt en op welke punten je moet letten.

Wanneer gebruik je lipliner?

1. Als basis. Lipliner kan de kleur van jouw lippenstift benadrukken, wanneer je het als basis gebruikt. Tevens zorgt de lipliner ervoor dat de lippenstift beter op jouw lippen blijft.

2. Tegen ‘bloeden’. Voedende lipsticks en lipproducten met een glanzende finish kunnen ervoor zorgen dat er lijntjes rond de lippen ontstaan. Dat is uiteraard geen mooi gezicht. Om dit te voorkomen is het aan te raden om een nude lip liner te gebruiken. Met een nude lip liner kunnen de contouren van de lippen worden aangezet. Hoewel de lipliner voorkomt dat de lippenstift gaat bloeden, is het uiteraard wel van belang dat je tussen de lijnen de lippenstift aanbrengt.

3. Om de kleur van jouw lippenstift te veranderen. Door het gebruik van lipliner kun je een beetje spelen met de kleur van jouw lippenstift. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een donkere lipliner te gebruiken, waardoor jouw kleur lippenstift ook wat donkerder zal worden.

4. Om de vorm van je lippen (subtiel) te veranderen. Je kunt met lipliner jouw lippen overlinen. Dit betekent dat je jouw lippen net wat voller kan laten lijken dan dat ze echt zijn of bijwerken wanneer je ongelijke lippen hebt. Om het overlinen tot een succes te brengen, is het echter wel van belang om een lipliner te gebruiken die een tint donkerder is.

5. In plaats van lipstick. Je kunt een lipliner ook gebruiken in plaats van een lippenstift. Wanneer je jouw lippen volledig inkleurt met de lipliner, creëert u mooie en krachtige lippen. Tevens zorgt lipliner ervoor dat jouw lippen niet uitdrogen, dubbel winst dus!

Zo breng je lipliner aan

1. Gebruik je cupidoboogje als startpunt. Zet allereerst een kruisje op het cupidoboogje. Vervolgens plaats je een recht streepje in het midden van de onderlip. Aan de hand van een startpunt in het midden van de mond kun je zien of je het lip potlood symmetrisch aanbrengt.

2. Werk met kleine bewegingen. Door met kleine bewegingen te werken voorkom je harde lijnen rondom je mond.

3. Check alle angles. Bekijk na het aanbrengen van het lip potlood in de spiegel of het goed is aangebracht. Door je kin naar je nek te buigen kun je jouw lippen van de bovenkant bekijken en door je kin omhoog te buigen kun je de onderkant van je lippen bekijken, dit zorgt ervoor dat je alle hoeken kunt bekijken of de lipliner wel goed is aangebracht.

Lip liner tips: belangrijk om te weten

1. Slijp het potlood niet te vaak. Harde lijnen kun je voorkomen door het potlood niet te scherp te slijpen. Voor een natuurlijk effect is een stomper potlood beter.

2. Maak je liner na elk gebruik schoon. Wanneer je ervoor kiest om lip potlood over een lipstick, balsem of glosses heen te gebruiken, is het handig om met een droog zakdoekje het puntje na elk gebruik schoon te vegen. Door schoon te vegen werk je netter en hygiënischer.

3. Weet wanneer je lipliner aan vervanging toe is. Een lipliner is uitgedroogd als je merkt dat je met de lipliner moet drukken om er kleur vanaf te laten krijgen. Ook toont de lipliner een wit laagje wanneer het aan vervanging toe is.

Voor meer informatie over lip potlood, kijk hier.

Comments are closed.