Category

Lippenpotlood

Category

Lipliner, het is misschien niet het make-up product dat bovenaan jouw lijstje staat, maar waarom eigenlijk niet? Lipliner kan er namelijk voor zorgen dat jouw lippen stralen. In het onderstaande artikel lees je verschillende tips voor wanneer je lipliner gebruikt, hoe je het gebruikt en op welke punten je moet letten.

Wanneer gebruik je lipliner?

1. Als basis. Lipliner kan de kleur van jouw lippenstift benadrukken, wanneer je het als basis gebruikt. Tevens zorgt de lipliner ervoor dat de lippenstift beter op jouw lippen blijft.

2. Tegen ‘bloeden’. Voedende lipsticks en lipproducten met een glanzende finish kunnen ervoor zorgen dat er lijntjes rond de lippen ontstaan. Dat is uiteraard geen mooi gezicht. Om dit te voorkomen is het aan te raden om een nude lip liner te gebruiken. Met een nude lip liner kunnen de contouren van de lippen worden aangezet. Hoewel de lipliner voorkomt dat de lippenstift gaat bloeden, is het uiteraard wel van belang dat je tussen de lijnen de lippenstift aanbrengt.

3. Om de kleur van jouw lippenstift te veranderen. Door het gebruik van lipliner kun je een beetje spelen met de kleur van jouw lippenstift. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een donkere lipliner te gebruiken, waardoor jouw kleur lippenstift ook wat donkerder zal worden.

4. Om de vorm van je lippen (subtiel) te veranderen. Je kunt met lipliner jouw lippen overlinen. Dit betekent dat je jouw lippen net wat voller kan laten lijken dan dat ze echt zijn of bijwerken wanneer je ongelijke lippen hebt. Om het overlinen tot een succes te brengen, is het echter wel van belang om een lipliner te gebruiken die een tint donkerder is.

5. In plaats van lipstick. Je kunt een lipliner ook gebruiken in plaats van een lippenstift. Wanneer je jouw lippen volledig inkleurt met de lipliner, creëert u mooie en krachtige lippen. Tevens zorgt lipliner ervoor dat jouw lippen niet uitdrogen, dubbel winst dus!

Zo breng je lipliner aan

1. Gebruik je cupidoboogje als startpunt. Zet allereerst een kruisje op het cupidoboogje. Vervolgens plaats je een recht streepje in het midden van de onderlip. Aan de hand van een startpunt in het midden van de mond kun je zien of je het lip potlood symmetrisch aanbrengt.

2. Werk met kleine bewegingen. Door met kleine bewegingen te werken voorkom je harde lijnen rondom je mond.

3. Check alle angles. Bekijk na het aanbrengen van het lip potlood in de spiegel of het goed is aangebracht. Door je kin naar je nek te buigen kun je jouw lippen van de bovenkant bekijken en door je kin omhoog te buigen kun je de onderkant van je lippen bekijken, dit zorgt ervoor dat je alle hoeken kunt bekijken of de lipliner wel goed is aangebracht.

Lip liner tips: belangrijk om te weten

1. Slijp het potlood niet te vaak. Harde lijnen kun je voorkomen door het potlood niet te scherp te slijpen. Voor een natuurlijk effect is een stomper potlood beter.

2. Maak je liner na elk gebruik schoon. Wanneer je ervoor kiest om lip potlood over een lipstick, balsem of glosses heen te gebruiken, is het handig om met een droog zakdoekje het puntje na elk gebruik schoon te vegen. Door schoon te vegen werk je netter en hygiënischer.

3. Weet wanneer je lipliner aan vervanging toe is. Een lipliner is uitgedroogd als je merkt dat je met de lipliner moet drukken om er kleur vanaf te laten krijgen. Ook toont de lipliner een wit laagje wanneer het aan vervanging toe is.

Voor meer informatie over lip potlood, kijk hier.

Iedereen heeft wel eens last van droge lippen, maar hoe krijg je nou echt zachte lippen. Hieronder komen vijf eenvoudige tips! 

1.Lippenbalsem
Dat moet de basis voor je lippen zijn, smeer zo vaak mogelijk je lippen in met een zachte balsem. Je lippen worden namelijk erg beschadigd door het weer denk daarbij aan regen, kou maar ook zeker zon doet wat met je lippen.

2.Scrubben
Wat ook belangrijk is voor je lippen is om één keer in de week je lippen te scrubben. Gelukkig is daar niet zoveel voor nodig, het beste is om het gewoon met een tandenborstel te doen. Je wrijft dan voorzichtig met de tandenborstel over de lippen heen. Door dit een beetje bij te houden haal je de dode schilfers van je lippen af.

3.Mooi maken
Je lippen goed verzorgen is stap één maar ze mooi maken is stap twee. Door een streepje om de lippen heen te maken maak je ze opvallender. Door een scherpe punt te hebben word het een mooi en strak lijntje.

4.Kleurtje
Af en toe een kleurtje op je lippen is altijd mooi. Heb je smalle lippen, kies dan een lichte kleur lippenstift. Heb je volle lippen, ga dan voor een donker kleurtje. Om je lippenstift langer te behouden, breng je eerst een beetje foundation aan op je lippen.

5.Volle lippen
Niet iedereen is gezegend met volle lippen net als Scarlett Johansson of Angelina Jolie. Gelukkig zijn er trucjes om je lippen voller te laten lijken. Lipgloss bijvoorbeeld dat laat je lippen een stuk voller lijken. Maar voor echt vollere lippen breng je na de lipgloss een witte glans aan op het midden van je lippen (onder en boven). Gebruik hiervoor oogschaduw of een highlighter. Blijf in de loop van de dag je lippenbalsem, lippenstift en lipgloss aanbrengen voor mooi verzorgde lippen!

Meer informatie over de tips kunt u vinden op www.vrouwenblog.nl