Now Reading
Hoe kan je je haar natuurlijk verven?

Hoe kan je je haar natuurlijk verven?

Ben je op zoek naar een volledig natuurlijke haarverf en veilige manieren om je haar te verven? Dan ga je van deze post houden! Alle methoden die hieronder staan zijn 100% natuurlijk en ze worden allemaal gemaakt van eetbare ingrediënten en kruiden!

Veel mensen willen graag hun haarkleur veranderen, of het nou voor een nieuwe look is, of om gewoon die grijze haren te bedekken. Maar niemand wilt gebruik maken van de gevaarlijke chemicaliën die onze gezondheid kunnen beïnvloeden. Hieronder zijn geweldige alternatieven om je haar toch te kunnen verven.

Waarom zal je natuurlijke haarverf gebruiken?
Chemicaliën in haarverf zijn gelinkt tot een verschillende hoeveelheid van schadelijke effecten. Het gebruik van haarverf is gelinkt aan kanker, allergische reacties en ademhalingsstoornissen. Zelfs met haarverf waar natuurlijk op staat, moet je voorzichtig mee zijn. Dit komt omdat zelfs deze gevaarlijke chemicaliën bevatten.

Hoe natuurlijke haarverf werkt
De meeste van deze natuurlijke haarverf werken niet direct, hoewel sommige wel gelijk resultaat laten zien. Bij die niet gelijk werken, moet je het verven wat vaker herhalen, totdat je toch de gewenste kleur hebt.

Natuurlijke haarverf, zoals zwarte walnootpoeder, is één van de meest werkzame verven. Met deze methode krijg je echt die diepe zwarte kleur. Koffie is ook zeer effectief.

Hoe test je natuurlijke haarverf?
Voordat je de verf gaat gebruiken,  kan je het beste eerst testen met een plukje haar, zodat je weet wat voor een effect het op je haar heeft.

Opties qua producten:

  1. Gebruik citroenen.

Deze methode is om je haar lichter te maken, of om highlights te creëren. Deze methode werkt niet direct, dus je zult het vaker moeten herhalen.

  1. Walnoten en zwarte walnoten.

Zoals al eerder gezegd, is dit één van de meest effectieve manier om je haar te verven. De verf van de walnoot is heel sterk en laat vlekken achter bij alles wat het aanraakt. Je kan de romp van de walnoot gebruiken of een poederversie. Als je voor de romp gaat, moet je ze fijnmalen, daarna met kokend water bedekken, en voor 3 dagen laten weken. Voor als je toch voor de poeder gaat, kook dan water, en doe er een paar soeplepels van het poeder erbij. Laat het mengsel voor een paar uur door koken, de lengte hangt af van je gewenste kleur.

  1. Koffie

Sterke koffie kan je gebruiken als een donker makend “wasmiddel”. Laat de koffie wat langer staan, en giet de koffie over je haar heen, of dip je haar in de koffie.

  1. Bieten- & Wortelsap

Deze “verven” kan je gebruiken om rode tinten in je haar te krijgen. Je kan ze los van elkaar gebruiken maar ook mengen.  Als je al rood haar hebt, kan dit juist helpen om je haar een “kleur-boost” te geven. Voor de mensen met blond haar, kan bietensap voor beetje een aardbeien blonde kleur geven.

Voeg de bieten- en wortelsap toe aan je haar, en laat het voor zo’n 60 minuten zitten.

  1. Ook theeën werken goed, je kunt bijvoorbeeld Camille of zwarte thee gebruiken. Als eerste was je je haar, daarna giet je op handdoek droog haar, de thee. Laat dit voor minimaal 30 minuten en maximaal 1 uur intrekken.
Wat is je reactie als je dit artikel leest
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

COPYRIGHT 2019 Beauty.nl - Privacy policy - Adverteren

 

Scroll To Top