Category

Huidverzorging vrouwen

Category

Wanneer de winter in aantocht is, hebben veel mensen last van roodhuid, een droge huid of voelt de huid strak aan. In dit artikel lees je hoe je jouw huid er gezond uit kunt laten zien tijdens de koude winterdagen.

Invloed van winter op de huid

De huid kan droog aanvoelen en er vlekkerig uitzien door het winterse weer. De opperhuid kan oncomfortabel aanvoelen door de wind, kou, sneeuw en regen. Het oncomfortabel aanvoelen van de opperhuid komt door de blootstelling aan guur weer en de verwarming die aanstaat. Gedurende de winter worden bepaalde huidaandoeningen, zoals eczeem, psoriasis of rosacea erger door de genoemde omstandigheden.

Effect van vriezen op de huid.
Wanneer de huid overmatig wordt blootgesteld aan koud weer, wordt de barrièrefunctie van de opperhuid zwakker. De opperhuid beschermt jou tegen vervuiling, uv-stralen en uitdroging. De huid wordt vatbaarder voor schade van buitenaf. De negatieve effecten kun je tegengaan door de huid te hydrateren. De huid kun je tegen de winterse kou beschermen door voldoende water te drinken.

Drie dingen die jij jezelf moet afvragen tijdens de winter

 • Drink je voldoende water om gehydrateerd te blijven?
 • Zijn er factoren die mij huid negatief beïnvloeden, zoals uv-stralen, kou of de gure wind?
 • Moet ik mijn verzorgingsroutine aanpassen in de winter?

Het belangrijkste is hydratatie
Kies producten uit die jouw huid hydrateren. Hyaluronzuur en glycerine zijn ingrediënten die zorgen voor een intense hydratatie. Mocht jij een vettige huid hebben, dan heb jij niet noodzakelijk een rijke vochtinbrengende crème nodig.

Sta niet te lang onder een hete douche
Wist je dat een hete douche de huid uitdroogt? De huid kun je beschermen tegen winter droogte door in een bad met zeezout te gaan liggen. De huid droogt uit tijdens de winter door de droge winterlucht. Om dit te voorkomen zou je een luchtbevochtiger kunnen aanschaffen. Een luchtbevochtiger is een vrij goedkope manier om de droge huid het hele jaar door te helpen hydrateren.

Geef jouw huid een boost
De Liftactiv Anti-oxidanten Booster met 15 % Vitamine C is geschikt voor de droge winterhuid. De booster helpt om oxidatieve stress aan te pakken en vermindert zichtbare tekenen van huidveroudering en vermoeidheid. Het resultaat is al zichtbaar na 10 dagen.

Vergeet de zon bescherming niet
Op zoek naar een dagcrème die jou beschermt tegen schadelijke uv-stralen tijdens de winterdagen? Probeer dan eens de Aqualia Thermal UV. De huid heeft op de skipiste behoefte aan een goede zonbescherming. De crème is versterkend en beschermend en hydrateert en verzorgd een droge winterhuid. Daarnaast heeft de crème een SPF van 25. SPF 25 beschermt de huid tegen uv-stralen. Naast de dagcrème is het aan te raden om een zonnebrandcrème te gebruiken.

Verzorging van acnegevoelige huid in de winter
Het is belangrijk dat de huid voldoende gehydrateerd is om de schadelijke effecten van een droge wind of koude temperaturen tegen te gaan. De talgproductie mag niet uit balans worden gebracht. Kies voor een rijkere dagcrème in de winter. Met de rijkere dagcrème kun je anticiperen op dehydraterende omstandigheden, terwijl je de huid ook grondig reinigt om de verspreiding van bacteriën te voorkomen.

Voor meer informatie over huidverzorging, kijk hier.

Wanneer de winter- en de zomerperiode is geweest, voelt jouw huid altijd droger, ruwer en schraler aan. De oorzaak hiervan? De celdeling van je huid is een stuk afgenomen. Om ervoor te zorgen dat jouw huid weer helemaal optimaal wordt, is het tijd om het goed te verzorgen. Door de goede verzorging maak je de celdeling ook even wakke,r waardoor het weer zijn werk gaat doen.

Hoe herstel je de huid?

In de maanden maart en oktober (na de winter- en zomerperiode) is het de beste tijd om jouw huid extra verzorging te geven. Om jouw huid te herstellen kun je het beste gedurende een periode van 3 weken jouw huid fanatiek scrubben en afspoelen met warm water. Hierdoor wordt de huid gereinigd en worden de dode huidcellen verwijderd. Het 3 weken scrubben kun je het beste als volgt doen:

 • Stap 1: in de eerste week kun je het beste om de avond scrubben.
 • Stap 2: in de tweede week is het de bedoeling dat je iedere avond jouw huid scrubt.
 • Stap 3: om het scrubproces af te ronden, kun je in de derde week weerom de avond scrubben.

De producten van Botanical Beauty zorgen ervoor dat jouw huid weer helemaal kan herstellen.

Je zult je misschien wel vaak afvragen: ‘Hoe creëer ik een mooie egale huid?’, het antwoord op deze vraag lijkt simpel, namelijk: goede verzorging. Echter vraagt deze goede verzorging meer aandacht dan dat we denken.

Je zult het misschien niet verwachten, maar onze huid heeft een eigen biologische klok, het zogenoemde circadiaanse ritme. Dit ritme zorgt ervoor dat onze huid overdag in de beschermmodus is. Deze modus beschermt de huid tegen de UV-straling van de zon, tegen de vervuiling van de lucht en tegen de vrije radicalen. Omdat de huid overdag zichzelf zo moet beschermen, zal het ’s nachts moeten herstellen. Tijdens de nacht maakt de huid antioxidanten aan en herstelt het zich van de schade die overdag is gedaan. Om de huid zo goed mogelijk te verzorgen kun je het beste voor producten kiezen waar veel actieve ingrediënten inzitten die het circadiaanse ritme kunnen aanvullen.

Wat doet de huid tijdens de beschermingsperiode?

 • Het zorgt voor de bescherming van de huidcellen tegen het UV-licht.
 • De huid wordt beschermd met de ’s nachts gemaakte antioxidanten.

Wat doet de huis in de herstellende periode?

 • Het zorgt ervoor de nieuwe cellen zich gaan verdubbelen.
 • Het maakt meer melatonine aan om de huid te herstellen van de schade van het UV-licht.

Wat wel leuk is om te weten, is dat de huid tijdens de beschermingsmodus het meest actief is tussen 07.00 en 11.00 uur en dat de herstellende periode het meest actief is tussen 21.00 en 00.00 uur.

Bent u benieuwd naar goede producten om uw huid te verzorgen? Neem dan een kijkje op: www. dermalogica.nl.

We kennen het probleem allemaal wel, zodra je moe bent krijg je dat ook te zien bij je ogen. Het liefst wil je dit natuurlijk voorkomen, maar hoe kun je dit het beste doen?

Wallen

Door de vermoeidheid ontstaan al snel donkere kringen of wallen onder je ogen. Deze wallen zijn een teken voor stress of voor niet voldoende beweging/slaap. Dit zijn natuurlijk de bekende oorzaken, maar wist u bijvoorbeeld ook dat wallen kunnen ontstaan door allergieën of door tekorten aan ijzer/vitamines? Daarnaast kan niet genoeg drinken ook een oorzaak zijn van deze wallen.

Hoe kun je wallen voorkomen?

 • Eet gezond en verzorg jouw huid goed. Drink minimaal 1.5 liter water per dag om ervoor te zorgen dar jouw huid goed hydrateert. Een andere manier is het innemen van voldoende vitamine A. Dit voorkomt veroudering van de huid door de UV -straling.
 • Leg natte theezakjes onder uw ogen. Door natte theezakjes van groene of zwarte thee onder uw ogen te leggen zorg je voor een betere doorbloeding , wat wallen onder jouw ogen zal voorkomen.
 • Geef jouw huid ’s nachts voldoende ontspanning. Door rust te geven aan jouw huid kan het zich herstellen, wat voorkomt dat je de volgende dag vermoeiende ogen hebt. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld ’s nachts een crème opsmeren.

Hoe kun je wallen verbergen?

Blijf je ondanks deze tips last hebben van wallen? Dan kun je ze nog altijd proberen te verbergen met make-up. Er bestaan verschillende concealers die jou kunnen helpen om het te verbergen. Voor diegenen die een droge huid hebben, kunnen gebruik maken van crème concealer.

Lees meer tips tegen vermoeide ogen op www.flair.be.

Acne en jeugdpuistjes brengen vele jongeren, maar ook menig volwassene tot wanhoop. Met deze veel voorkomende huidaandoening krijgt vrijwel iedereen in meer of minderen mate te kampen. Ontsierende jeugdpuistjes ontstaan meestal vanaf twaalf jaar en verdwijnen spontaan rond je twintigste. Niet bij iedereen. Velen blijven hun leven lang met dit huidprobleem kampen. Wat zijn de oorzaken van acne, hoe voorkom je de gevolgen ervan, en wat is de meest doeltreffende behandeling?

Onderzoekers van de Leeds Metropolian University testen het effect van tijm, goudsbloem en mirre op de bacterie die verantwoordleijk is voor het ontstaan van acne en jeugdpuistjes. Met positief resultaat. Ze slaagden erin deze bacterie bij blootstelling na amper vijf minuten uit te schakelen.Tijm bleek daarbij het meest doeltreffend. Zowel tijm als goudsbloem en mirre worden reeds veel gebruikt bij de behandeling van acne en jeugdpuistjes, maar tot hiertoe werd hun doeltreffendheid nooit wetenschappelijk bewezen.

Jeugdpuistjes meestal in aangezicht
Jeugdpuistjes, acne vulgaris in medische kringen, komt hoofdzakelijk voor op die plaatsen waar zich de meeste talgkliertjes bevinden. Dat is in de eerste plaats in het gezicht, op de schouders en de rug. Jeugdpuistjes hebben een voorkeur voor het gezicht, en komen vanaf de puberteit voor. In principe zijn jeugdpuistjes onschuldig, en verdwijnen spontaan rond je twintigste levensjaar. De huidaandoening wordt veroorzaakt door verstopping van de uitgang van de talgkliertjes, met een ontsteking tot gevolg. Andere oorzaken zijn een versnelde afbraak en afstoting van dode huidcellen en een wildgroei van bacterieën. Jeugdpuistjes worden gekenmerkt door comedonen of mee- eters, rode huiduitstulpingen en blaasjes of holtes gevuld met onstekingsvocht.

Factoren die acne verergeren
Het ontstaan, de ontwikkeling en de ernst van deze aandoening wordt door verschillende factoren ongunstig beïnvloed: Verberg je acne nooit onder een dikke laag make- up, dat maakt de zaak alleen maar erger

•Erfelijk: wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat acne in sommige gevallen wordt bepaald door erfelijke aanleg. Je loopt een verhoogd risico wanneer één of beide ouders veel last hadden van acne. Blanken zijn er ook gevoeliger aan dan kleurlingen.
•Leeftijd: pubers vanaf zo’n twaalf jaar zijn het gevoeligst voor jeugdpuistjes en acne. Dan neemt, onder invloed van hun hormonen, de productie van talg en dode huidcellen toe. •Luchtig: acne ontstaat gemakkelijker …/…

Lees verder: Huid: tijm helpt bij acne en jeugdpuistjes 

Marokko heeft een eeuwenlange hammamtraditie. Overal in Marokko zijn deze hammams te vinden. De hammam is de plaats in Marokko voor ontspanning en het sociale leven van Marokkaanse mensen. Vrouwen en mannen worden gescheiden in de standaard hamman in Marokko.

Het ritueel in een Marokkaanse hamman is anders dan in een Turkse hammam. Het belangrijkste ritueel in een Marokkaanse hammam is het scrubben met een scrubhandschoen of –washandje en arganoliezeep. Het scrubben gebeurt met een scrubwashandje met arganolie zeep erop of erin of met zogenaamde zwarte zeep. Arganolie is zeldzaam en vanwege het zeldzame karakter, het handmatige oogsten en productie is arganolie zeer prijzig. Prijzen boven de € 100,- per liter zijn geen uitzondering. Het heeft daarom de bijnaam vloeibaar Marokkaans goud. Arganolie wordt in de keuken gebruikt bij het bereiden van maaltijden, maar wordt ook gebruikt als ingrediënt in cosmetica en zeep en heeft medicinale eigenschappen.

Door het scrubben met een ruwe handschoen verbetert de stofwisseling en de bloedomloop in de huid. De huid wordt geleidelijk steviger en compacter. Arganolie beschermt de huid tegen huidveroudering, versterkt het spierweefsel en hydrateert de huid. Het scrubwashandje en de arganolie zeep kun je overal in de Marokkaanse souks en medina’s kopen. Na een hammambezoek en een scrubbehandeling voelt iedereen zich herboren en zijn de mensen weer op de hoogte van de laatste nieuwtjes in hun omgeving in Marokko.

Zelf hammam creëren 
U kunt in uw eigen douche en/of badkamer uw eigen hammam creëren door heel eenvoudig een scrubwashandje en arganolie zeep te kopen bij allesvoordesauna.nl. Zij hebben scrubwashandjes in diverse uitvoeringen qua mate van ruwheid, maar ook arganoliezeep is verkrijgbaar.

Voor zowel de artikelen om thuis een hamman te creëren als de scrubwashandjes, kijk u op allesvoordesauna.nl. 

Heerlijk ontspannen! Wie wil dat nou niet? Met name in de huidige, stressvolle samenleving van nu. Laat u eens verwennen door een massage of een heerlijke pakking! Na deze ontspannende behandelingen volgt de geestelijke rust vanzelf.

Een beautydag (in eigen land) wordt steeds populairder. De ene kuuroord opent de deuren of de andere staat alweer gereed om te openen. Dit is ook niet zo gek. Een beautydag is het hele jaar mogelijk! Ook steeds meer mannen voelen geen schaamte meer om een beautydag of – weekend te ondergaan. En gelijk hebben ze! Is het niet de wens van iedereen om eens volledig te relaxen?

Aangezien er steeds meer kuuroorden bijkomen, en lang niet elk kuuroord evenveel kwaliteit biedt, is het verstandig van tevoren te bedenken wat het doel is van uw bezoek. In tegenstelling tot Duitsland zijn er in Nederland zijn er geen eisen voor een kuuroord om je “kuuroord” te mogen noemen. Volgens Duitse begrippen zijn er in Nederland momenteel 4 echte kuuroorden:

 1. Sanadome Nijmegen
 2. Thermaalbad Arcen
 3. Thermae 2000
 4. Fontana Bad Nieuweschans
Deze 4 kuuroorden beschikken allemaal over thermaalbaden. Een bad met een temperatuur van 21 graden (bij de bron) en die gevuld is met bronwater dat mineralen bevat en een positieve werking heeft op allerlei huid- en spierziektes, maar ook bij ontstekingen.
Bij een aantal kuuroorden kunt u ook overnachten, en anders is er wel een hotel in de buurt. Hoe uitgerust u na zo’n dag ook bent, om weer helemaal terug naar huis te rijden ziet u aan het einde van de dag misschien ook niet zitten.
Geregeld zijn er leuke aanbiedingen te vinden! Ook kunt u hier terecht voor een bezoek aan de sauna, badkledingdag, gezichtsbehandeling, yoga en nog veel meer!

Na de lange, kille en vochtige winter en het sombere voorjaar met bitter weinig zon, verlangen we allemaal naar de deugddoende zonwarmte. We zijn er allemaal klaar voor, enkel de zon ontbreekt. Hou jij ook van een lekker bruin kleurtje, dan is het nu de hoogste tijd om actie te ondernemen. Je kan best nu al beginnen met je huid gezond voor te bereiden op de zon. Met zo’n gezonde voorbereiding is je huid niet alleen beter beschermd tegen de schadelijke ultra- violette stralen van de zon. Een goed voorbereide huid zal ook veel vlugger en beter bruinen…

Na de vele sombere, zonloze dagen kijkt iedereen uit naar de komst van de zon. Wat is er gezelliger als een zonovergoten dag? We worden er niet alleen goed gehumeurd van. De zon geeft je ook extra energie, en is je voornaamste leverancier van vitamine D dat je weerstand verhoogt en je beendergestel versterkt. Zonlicht heeft echter ook nadelen. Daar zijn de ultra- violette stralen verantwoordelijk voor. Het zijn de Uva en de Uvb stralen die ervoor zorgen dat je huid verbrandt. Deze zonnestralen zijn meteen ook verantwoordelijk voor de huidveroudering. Bescherm je jouw huid onvoldoende tegen deze schadelijke zonnestralen, dan kan dit op termijn zelfs huidkanker veroorzaken. Om je maximaal te beschermen heeft je afweersysteem extra ondersteuning nodig, en die kun je gemakkelijk zelf leveren.

Scrubben is de boodschap
De allereerste stap naar een gezonde, stralende en fluweelzachte huid is scrubben of peelen. Voor normale huidtypes zijn één of twee behandelingen per week ideaal. Met een droge of gevoelige huid moet je extra voorzichtig zijn. Wrijf na ieder bad of douche je huid in met een goede hydraterende crème. Terwijl je huid extra voeding krijgt, worden alle dode huidcellen afgevoerd.

Extra tips van de dermatologe
•Blijven scrubben: ook al heb je een mooi bruin kleurtje, dan nog moet je blijven scrubben. Dat zorgt voor een goede doorbloeding en een jonge huid.
•‘s Avonds: scrub bij voorkeur de ‘s avonds voor het zonnen. Zo kun je vervelende huidirritaties voorkomen.

Voeding rijk aan antioxydanten
Weten wat je eet is belangrijk voor een gezonde huid. Onder impuls van de zonnestralen neemt de aanmaak van de schadelijke vrije radidalen sterk toe. Deze kleine deeltjes dringen je lichaam binnen, beschadigen je lichaamscellen en maken je ziek. Vrije radicalen zijn ook vrantwoordelijk voor ons (huid)verouderingsproces. Antioxydanten zijn je belangrijkste wapenq in de strijd tegen deze vrije radicalen.

Voor een jonge en gezonde huid is een dieet rijk aan antioxydanten belangrijk. Daarbij caroteen en lycopeen staan bovenaan het lijstje. Lycopeen vind je bijvoorbeeld in hoge concentratie terug in tomaten. Een Brits onderzoek wees uit dat diegenen die gedurende enkele maanden dagelijks vijf eetlepels

Bron: Maak je huid gezond klaar voor de zon

Een onzuivere huid kan soms tot verlegenheid en zelfs gebrek aan zelfvertrouwen leiden. Er zijn veel producten gericht op het behandelen en voorkomen van een onzuivere huid, maar deze producten zijn vaak agressief en drogen de huid uit.


Om acne, puistjes, mee-eters en onzuiverheden te voorkomen én op milde wijze te behandelen, gebruik je de Biodermal acne huidverzorgingslijn waarvan de effectieve werking wetenschappelijk is bewezen. De complete behandeling bestaat uit slechts twee producten. Een face gel om de huid diep te reinigen en een crème om de huid te verzorgen. Het onderscheidende van deze producten met een gepatenteerde formule is dat ze je huid niet irriteren of uitdrogen. Tevens heeft de crème een zachte peelende werking, wat zorgt voor een gladde en stralende huid.


Zuiver & zeker
Uit onderzoek is gebleken dat negentig procent van de mensen wel eens last heeft van acne, puistjes, mee-eters en andere huidonzuiverheden.* Dit wordt vaak als ontsierend ervaren. De Biodermal Acne producten geven je het pure en frisse gevoel van helder water in je gezicht, terwijl ze je huid zuiveren zonder dat deze uitdroogt. Dit helpt je om je zeker te voelen en je te laten stralen!

Mythen
Rondom acne bestaan heel wat mythen. Zo wordt er bijvoorbeeld gesuggereerd dat puistjes worden veroorzaakt door het eten van chocolade, varkensvlees, patat of ander vet voedsel. Ook denkt men vaak dat slechte hygiëne een rol speelt. Daarnaast is de uitspraak ‘puistjes zijn voor pubers’ niemand vreemd. Niets is echter minder waar. De oorzaak van puistjes ligt in aanleg en hormonale schommelingen. Overmatig reinigen van de huid kan het zelfs verergeren. Uiteraard hebben niet alleen pubers last van puistjes. Acne kan zelfs voor het eerst op latere leeftijd voorkomen, bijvoorbeeld door hormoonschommelingen tijdens een zwangerschap. Puistjes zijn dus niet je eigen schuld. Wel kun je er iets tegen doen.

Reinigen en verzorgen
De complete behandeling bestaat uit slechts twee producten met huideigen bestanddelen: Biodermal Acne crème, een medisch hulpmiddel met wetenschappelijk bewezen werking en Biodermal Face gel diepreinigend. Dankzij de effectieve, tweevoudige werking van de producten kun je bestaande onzuiverheden verminderen én de oorzaak van acne aanpakken en zo voorkomen dat er nieuwe onzuiverheden ontstaan. Voor een optimaal resultaat is Biodermal Face gel speciaal ontwikkeld om te gebruiken in combinatie met Biodermal Acne crème. Voorkomen is beter dan genezen; met Biodermal Acne kan dat op een milde wijze nu allebei.

Lees verder over acne op www.biodermal.nl
De acne crème is verkrijgbaar via biodermal. Voor de face gel geldt net als de acne crème dat deze verkrijgbaar is via biodermal.