Now Reading
Gezichtsreiniging, beautyritueel nr. 1

Gezichtsreiniging, beautyritueel nr. 1

Een mooie en stralende huid krijg je niet zomaar. Daaraan gaat een goede, structureel reinigingsritueel aan vooraf. Een goede reiniging is onontbeerlijk in de dagelijkse huidverzorging. Volg onderstaande adviezen, verjonging gegarandeerd.

Schoonheidsritueel 1 is het verwijderen van onzuiverheden. We leven in een omgevingt waar onze huid continue wordt blootgesteld aan een vervuilende omgeving. De huid krijgt grote temperatuursverschillen te verwerken door de airco en verwarming. Het is dan ook niet gek dat de huid aan het einde van de dag smeekt om een  goede verzorging om te kunnen herstellen.

Herstel
Je kunt het beste twee uur voor het slapen gaan je make-up er af halen en je huid insmeren met een goede nachtcrème  Op die manier krijgt de crème genoeg tijd om in te trekken in de huid, zonder dat alles in je kussen trekt. Ook ’s ochtends moet de huid weer goed verzorgd worden. In slapende toestand is de huid bezig met vernieuwing en herstel, hierdoor ontstaan ook afvalresten op je huid. Tevens verliest je huid ’s nachts het meeste vocht.

Droge, gevoelige huid
Voor dit huidtype is een crème of olie ideaal. Die is zacht en brengt vetzuren aan.

Normale huid
Jij hebt geluk met een normale huid. Hij trekt niet, is niet rood en voelt zacht aan. Qua verzorging heb je genoeg aan een micillaire lotion. Maar je kunt ook keizen voor een lichte reinigingsmelk.

Vettige, gemengde huid
Kies voor een mouse of lotion die verfrissend en ontglimmend werkt. Deze gaat verstopping  van de huid tegen.

Testen
Is je huid na de reiniging helemaal schoon? Dit kan je testen door met een wattenschijfje over je huid te gaan. De huid mag geen sporen van vuil meer vertonen. In de meeste gevallen heb je dus wel 2-3 watjes nodig.

Scrubben 
Een of twee keer kun je je huid scrubben. Heb je een droge  of gevoelige huid is het beter om te kiezen voor een scrub zonder korrel. Ga niet lopen wrijven, maar maak cirkelbewegingen.

Wat is je reactie als je dit artikel leest
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

COPYRIGHT 2019 Beauty.nl - Privacy policy - Adverteren

 

Scroll To Top