Babyfloaten is een waar begrip aan het worden in Nederland. Er verschijnen foto’s van baby’s die dobberen in een jacuzzi en in de meeste gevallen ontspannen uit het water komen. In dit artikel leest u over het begrip babyfloaten, hoe een floatsessie en massage verloopt. Daarnaast worden de effecten van babyfloaten en masseren besproken.

Wat is floaten?

Bij floaten ervaar je wat het is om te zweven, bijna geheel gewichtloos zijn. De baby zal in een jacuzzi floaten. Het water is gemiddeld 35 graden Celsius, de lichaamstemperatuur van de baby. Het warme water bevat zout wat drijven mogelijk maakt.

Floatsessie

Een floatsessie is geschikt voor baby’s tussen de 0 en 6 maanden. Vanaf 14 dagen na de geboorte mag de baby floaten. De duur van een sessie is afhankelijk van de leeftijd van de baby, de floatsessie duurt maximaal een halfuur. De baby krijgt een kraagje om de nek, zodat de baby blijft drijven. De floatsessie kan worden afgesloten met een babymassage. Onder begeleiding van een professionele masseuse gaat u uw kleine zelf masseren. U krijgt tips tijdens het masseren, zodat u de massage thuis kunt uitvoeren.

Effecten van floaten en massage

  • Floaten verbetert de balans en coördinatie van de baby. Wat op de lange termijn helpt bij het kruipen, lopen of zwemmen
  • Het warme water werkt kalmerend en is goed voor het slaapritme
  • Tegendruk van het water helpt bij krampjes en heeft een positief effect op de spijsvertering
  • De float sessie is een lichte workout die helpt bij het versterken van de longen, spieren en hart van de baby
  • Het gevoel van het water ondersteunt de ontwikkeling van de hersenen
  • Zelf voor baby’s met fysieke ongemakken als buikkrampjes en reflux kan het werken door de bewegingen die de kindjes maken in het water komt de spijsvertering op gang en dat helpt bij krampjes. Daarnaast werkt een massage goed tegen darmkrampjes en zou de band tussen ouder en kind verbeteren

Voor meer informatie over floaten, klik hier. Op www.newbornspa.nl leest u meer over babyfloaten en babymassage

.