Now Reading
Eten tegen stress

Eten tegen stress

Anti-oxidanten, magnesium, kalium, omega 3-vetzuren zijn allemaal stoffen die stress verminderen. Maar weet jij wat je moet eten om deze binnen te krijgen? Beauty.nl geeft je een handig overzicht zodat jij al etend je stress kan verminderen.

Anti-oxidanten
Tijdens de vertering van bepaald eten maakt je lichaam soms moleculen aan die niet goed voor je zijn, zogenaamde “vrije radicalen”. Deze vrije radicalen kunnen slechte gevolgen hebben voor je lichaam, zoals de veroudering van je huid en stress. Gelukkig kun je hier iets tegen doen, en dan wel door voedsel te eten waar veel anti-oxidanten in zitten. Deze anti-oxidanten zitten in kleurrijk fruit en groentes zoals bessen, wortelen, rode paprika en groene bladgroente.

Magnesium
Magnesium is een mineraal dat je spieren vertelt om te ontspannen en is een van de belangrijkste stoffen in je lichaam als het gaat om stress. Magnesium is ook aangetoond om een ontspannende invloed op je hoofd te hebben. Dit mineraal zit in spinazie, noten, gedroogde abrikozen, bonen en volkoren brood.

Kalium
Als je aan het stessen bent, word je stofwisseling sneller wat als gevolg heeft dat je kaliumgehalte daalt. Kalium normaliseert je hartslag en zorgt voor de waterbalans in je lichaam. Het is dus belangrijk dat je genoeg voedsel eet met kalium erin. Dit mineraal is ondere andere te vinden in avocado’s, bananen en yoghurt.

Omega 3-vetzuren
Er is veel onderzoek gedaan naar de effecten van omega 3-vetzuren bij stress, maar ook depressie en angsten. Hier is uitgekomen dat 1000mg omega 3 per dag een positieve verandering kan brengen. Ook wel interessant om te weten: een tekort aan omega 3-vetzuren kan tot een droge huid leiden. Deze vetzuren zijn vooral te vinden in vette vis, zoals zalm en lijnzaad en in mindere mate zit het ook in walnoten, zonnebloempitten en pompoenpitten.

En onthoud: “Stressed is just desserts spelled backwards”.. Dus maak een lekkere kom yoghurt met stukjes banaan, gedroogde abrikozen en bessen en eet die stress weg!

Wat is je reactie als je dit artikel leest
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

COPYRIGHT 2019 Beauty.nl - Privacy policy - Adverteren

 

Scroll To Top