Now Reading
Dames overhemden: een nieuwe trend?

Dames overhemden: een nieuwe trend?

Bij het woord overhemden denk je al snel aan kleding voor de man. Dat is natuurlijk niet helemaal waar. Overhemden worden tegenwoordig ook prima door dames aangetrokken. Alleen wordt de dames blouse natuurlijk vaak gebruikt als term. Vaak wordt gerefereerd naar dames overhemden als het ook echt bedoeld is voor zakelijke gelegenheden. Dames overhemden zijn namelijk een gewild zakelijk kledingstuk en terug van weggeweest. Erg stijlvol en representatief op werk.

Wat is het verschil tussen een dames en mannen overhemd?
Wellicht is je dit wel eens opgevallen. De knoopsluiting van dames blouses en heren overhemden zitten andersom. Bij een dames overhemd zitten de knopen aan de linkerkant. Bij heren overhemd zitten de knopen aan de rechterkant. Vaak wordt hiervoor één verklaring genoemd. In de middeleeuwen werden veel rijke vrouwen nog aangekleed door hun huishulp. De rijke mannen deden dit vaak al zelf. Voor de hulp in huis was het gemakkelijker om de knopen op de linkerzijde te hebben, want zo kon ze makkelijker bij de knopen en deze vastzetten. Omdat de man het zelf deed was het voor hem juist handiger op rechts. Sinds die tijd is dit eigenlijk altijd zo gebleven. Apart he.

Is het een dames overhemd of een dames blouse?
Een overhemd voor vrouwen wordt eigenlijk vaker een blouse of blouseje genoemd. Vooral bij vrouwen kleding worden deze vaak door elkaar heen gebruikt. Toch is er wel verschil. Een blouse kan ook een heel informeel kledingstuk zijn, terwijl een dames overhemd vaak zakelijk is. Door de jaren heen hebben de wat zakelijkere blouses dan ook de term “overhemd” gekregen.

Zakelijke uitstraling
De laatste jaren zijn er best wat dames overhemden merken op de markt gekomen. Steeds meer vrouwen werken in de zakelijke dienstverlening, branches waar stijlvolle, zakelijke kleding nodig is. Vaak zijn deze overhemden dan ook gemaakt van fijne en zachte stoffen, en een paar subtiele details met mooie boorden. De verwachting is dat dit er meer en meer gaan worden de komende tijd. Merken hebben door dat deze markt groeiende is. Zo komen steeds meer verschillende pasvormen op de markt. Maar ook meer stoffen en kleuren, zodat iedere vrouw een fijn zakelijk overhemd kan vinden.  Een heerlijk T-shirt onder het hemd mag ook steeds vaker. Het houd je warm en voorkomt het doorschijnen.

Meer lezen over overhemden
De dames overhemden zijn te vinden bij online overhemden specialist Overhemden.com. Hier zijn meer dan 30 merken met meer dan 2.000 overhemden te vinden. De dames overhemden zijn een verdere uitbreiding van het assortiment om iedereen die opzoek is naar een overhemd te kunnen helpen. Uiteraard worden ook andere merken verkocht. Internationaal bekende merken in alle verschillende pasvormen. Regular Fit, Modern Fit en Slim Fit. En voor de echte slanke man zelfs super slim fit.

Wat is je reactie als je dit artikel leest
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

COPYRIGHT 2019 Beauty.nl - Privacy policy - Adverteren

 

Scroll To Top