De meningen over het gebruik van bronzer zijn erg verschillend, de één vindt het fantastisch en de ander vindt het 3x niks. Voor wie nog niet helemaal overtuigd is van het gebruik van bronzer, zal na dit artikel misschien wel anders denken. In dit artikel lees je tips over het gebruik van bronzer van professionals.

Tips van professionals

1. Kies de juiste bronzer
Van belang is dat de kleur van de bronzer niet veel afwijkt van jouw eigen huidskleur. Een tip is om een bronzer te kiezen die niet meer dan twee tinten van jouw huidskleur afwijkt. Vele raden hierbij aan om een bronzer te gebruiken in de vorm van poeder. Bronzer in de vorm van poeder zorgt er bijvoorbeeld voor dat het makkelijk aan te brengen is op de huid en het is makkelijk te blenden. Mocht je een wat stralende huid willen creëren met behulp van bronzer, kan dit met behulp van een licht glow. Het is hierbij wel van belang dat je niet een bronzer gebruikt met veel glitters, want dit zorgt voor een vettige look en benadrukt jouw oneffenheden.

2. Gebruik een goede kwast
De bronzer komt het beste tot zijn recht wanneer deze wordt aangebracht met een grote, zachte kwast. Dit voorkomt dat de huid er viezig uitziet.

3. Pas jouw foundation aan
Wanneer je bronzer draagt, is het aan te bevelen om een bronzer te gebruiken die donkerder en warmer is dan de foundation die je normaal gesproken gebruikt. Een donkere foundation zorgt ervoor dat de huid er een beetje gebruind uitziet. De bronzer ziet er natuurlijker uit. Wanneer jij deze tip gebruikt, zie je dat de kleuren samenkomen. Heb je een lichte huid? Let er dan op dat je niet oranje wordt. Dit kun je voorkomen door gebruik van foundation en bronzer.

4. Verwar het niet met contouren
Met contouren breng je diepte aan en doet het gezicht smaller ogen. Terwijl een bronzer zorgt voor een gezonde glans.

5. Gebruik bronzer niet over je hele gezicht
Het is niet de bedoeling dat de bronzer over het hele gezicht wordt aangebracht. Bronzer is bedoeld om een zomerse gloed te laten zien, breng het dus aan op de plekken waar je het snelst bruin wordt. Bij de meeste mensen zijn dit de kaak, neus, jukbeenderen en het voorhoofd. De volgorde die je kan hanteren om de bronzer aan te brengen is: voorhoofd, dan wat bronzer rond je jukbeenderen en vervolgens op de kaaklijn. Tot slot nog met een lichte veeg op de neusbrug. Let hierbij wel op dat je nuancering hanteert.

6. Maak je look af met een highlighter
Om het geheel niet donker of smoezelig eruit te laten zien, kun je boven op de jukbeenderen een highlighter aanbrengen met een warme toon.

Wil je de tips nog een keer nalezen, klik hier.

Comments are closed.