Category

Blusher

Category

Ben jezelf een beetje bleekjes, een blush kan hier verandering in brengen. Je ziet er gezonder, frisser en fleuriger uit. Hoe bepaal je welke blush het beste bij jou past en wat is de mooiste manier om jouw gezicht de fleurige look te geven. In dit artikel leest u over de kleur die bij u past en de soorten blush.

Kleur blush

Blush kan je het beste aanbrengen aan de hand van je gezichtsvorm en de kleur van jouw huid. Het is niet mooi wanneer de kleur te hard of juist te licht is. Naast de kleur is het van belang dat de blush matcht met jouw haar en de kleur lipstick die je wilt dragen. Wanneer de blush matcht bij de kleur van de lipstick geeft dit een supermooi en rustig effect.

Draag op een koele huid roze met een roze of rode ondertoon. Voor een warme huid met gele of olijfkleurige ondertonen, is een perziktint het meest geschikt. Heb je een bleke huid draag dan een lichte kleur, bijvoorbeeld lichtroze. In de winter staan paarse kleuren mooi op een koele huid. Bij een medium huidskleur moet een kleur passen die past bij jouw ondertoon. Sterk gepigmenteerde blushes staan het beste met mensen met een diepe huidskleur, fel tangerine of rozijnenroze.

Blush soorten

Je hebt blush in verschillende soorten: gel, crème en poeder. Wat voor jou werkt, is afhankelijk van jouw huidtype en hetgeen wat jij het prettigst vindt om aan te brengen. De volgende blushsoorten zijn er:

  • Blushsticks: handig voor onderweg of op vakantie. Je hebt immers geen kwast nodig.
  • Poeder blush: voor ieder huidtype geschikt en ziet er het beste uit wanneer je het aanbrengt op een laagje poeder om vlekken te voorkomen. De poeder blush breng je aan met een kwast.
  • Crème blush: voor een droge of oudere huid. Deze blush heeft een natuurlijke look in tegenstelling tot poeders.

Breng niet te veel blush aan, omdat blush lastig van het gezicht te verwijderen is zonder de rest van jouw gezichtsmake-up aan te tasten. Blush kan het best worden aangebracht met laagjes. Mocht je te veel blush hebben aangebracht, gebruik een kwast met foundation. Hierdoor breng jij jouw gezicht in balans.

Hoe krijg je het mooiste effect? Dat kan door de blush op het gezicht te stippen of met licht ronddraaiende bewegingen waarbij de kleur vervaagt. Bij het aanbrengen is het van belang dat de blush richting de slapen wordt aangebracht. Om de kleur egaal en zacht te laten ogen kunt u het beste ronddraaiende bewegingen maken.

Wilt u meer tips over het aanbrengen van blush, kijk hier.

Wil jij graag blush aanbrengen op jouw wangen, maar ben je nog een beetje zoekende hoe je dat het beste kan doen? In dit artikel lees je hoe jij de blush het beste kan aanbrengen.

Waar is blush goed voor?

Het gebruik van blush is goed voor het benadrukken van jouw jukbeenderen. Een belangrijk detail hierbij is wel dat je de blush aanbrengt aan de hand van de vorm van jouw gezicht.

Gezichtsvormen

Ronde gezichtsvorm
Deze gezichtsvorm wordt gekenmerkt door rondere wangen en een bredere kin. In dit geval kun je de blush het beste aanbrengen in de vorm van een driehoek op de jukbeenderen. Vervolgens blend je de blush zacht uit richting je oren. Om een natuurlijk effect te creëren is het van belang dat de blush goed wordt vervaagd.

Vierkante gezichtsvorm
Deze gezichtsvorm is te herkennen door hoekige vormen. Daarnaast zijn de kaak, de jukbeenderen en het voorhoofd ongeveer even breed. In dit geval breng je de blush aan in een ronde beweging en alleen op de appeltjes van de wangen om jouw gezicht zachter en ronder te laten lijken.

Ovale gezichtsvorm
Deze gezichtsvorm kan alles hebben. De jukbeenderen of appeltjes van je wangen accentueren, het kan allebei! Wil je jouw gezicht wat voller laten kijken, breng dan de blush aan op de appeltjes van de wangen. Vervolgens blend je de blush in een rechte lijn richting de oren.

Hartvormige gezichtsvorm
Deze gezichtsvorm kun je herkennen aan een wat puntige kin. Breng de blush net iets onder de appeltjes van de wangen aan en maak cirkels richting het oor om de blush te vervagen.

Lange gezichtsvorm
Om jouw gezicht breder te laten lijken, is het van belang om te werken met horizontale lijnen. Op de appeltjes van de wangen breng je de blush aan en blend je met ronde cirkels naar buiten. Mocht je een langwerpig gezicht hebben, zet de blush wat meer aan. Het gezicht lijkt dan optisch wat voller.

Voor meer informatie over passende blush, klik hier.