Now Reading
Vorm van gezicht en blush

Vorm van gezicht en blush

Een gezonde blos geeft je een frisse en gezonde uitstraling, maar waar op het gezicht moet je blush aanbrengen? Het logische antwoord op die vraag is natuurlijk op je wangen, maar de vorm van je gezicht beïnvloedt waar je de blush aan moet brengen.

Elke vrouw heeft een andere vorm van gezicht. Er zijn een aantal standaard gezichtsvormen, namelijk: rond, ovaal, hartvormig en rechthoekig. In de illustratie hieronder zie je de verschillende gezichtsvormen en de plek waar de blush het beste zijn werk kan doen.

blush

– Een rechthoekig gezicht is hoekig en is langer dan het breed is met een brede kaak en voorhoofd. Gebruik je blush hoog op de appeltjes van je wangen en blend dan horizontaal richting je oren.

– Een rond gezicht heeft geen scherpe hoeken, is meestal breder bij jukbeenderen en heeft zachte rondingen bij de kaaklijn en het voorhoofd. Strijk de blush langs je jukbeenderen omhoog, zo lijkt het gezicht langer en smaller.

– Een ovaal gezicht wordt vaak het ideale gezicht genoemd als het gaat om make-up. Ovale gezichten zijn iets breder ter hoogte van de jukbeenderen, en bij zowel het voorhoofd als de kin loopt het weer smaller. Bij dit gezicht staat blush op de appeltjes van je wang of waar je jukbeenderen het meeste uitsteken het beste.

– Een hartvormig gezicht lijkt op een rond gezicht om dat het zachte hoeken heeft. Maar bij een hartvormig gezicht is het voorhoofd even breed als de jukbeenderen en is de kin een stuk smaller dan de rest van het gezicht. Breng bij deze vorm van gezicht de blush net onder de appeltjes van je wang aan en blend dan omhoog.

Blush is een beauty-product wat met mate moet worden gebruikt, men moet eigenlijk niet kunnen zien dat je het op hebt. Twee felrode vlekken op je wangen zullen er niet natuurlijk uit zien. Wil je weten welke kleur het natuurlijkste bij jouw huidskleur past? Ga dan naar buiten in de kou (goed excuus om te gaan shoppen!) en kijk na een tijdje welke kleur je wangen hebben. Deze kleur zal ook de meest natuurlijke zijn voor je blush. Heb je de blush aangebracht maar vind je hem toch te fel? Gebruik dan een wattenbolletje om de kleur meer te blenden en lichter te maken. Ook kan je met gezichtspoeder de kleur subtieler maken.

Wat is je reactie als je dit artikel leest
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

COPYRIGHT 2019 Beauty.nl - Privacy policy - Adverteren

 

Scroll To Top