Ben jij een echte liefhebber van het dragen van rokken of jurken? Dat is natuurlijk hartstikke leuk! Minder leuk is het als er harde wind is op de fiets en je rok/jurk waait omhoog. Voor de rokken-/jurkenliefhebber die altijd op de fiets naar school/werk gaat, zijn de onderstaande tips wel handig om gênante momenten te voorkomen.

4 Tips

  1. Gebruik een muntje. Het is wellicht iets waar je zelf niet aan zal denken, maar als je een muntje met elastiekje aan de achterkant van de rok of jurk maakt kan deze niet meer omhoog wapperen.
  2. Draag een boxer of een fietslegging. Door het dragen van een fietslegging of boxer vermijd je gênante situaties als je rok/jurk omhoog vliegt. Er valt namelijk weinig te zien voor het publiek zodra het omhoog vliegt, wel zo fijn!
  3. Zet een rokkenzadel op de fiets. Vroeger droegen alle dames alleen maar rokken. Speciaal hiervoor waren de rokkenzadels ontwikkeld. De zadel heeft een minder erge punt, waardoor de rok naar beneden valt. Ideaal dus!
  4. Draag een skort. Een skort is een rok en een broekje in 1. Van de buitenkant is het een rok, maar van binnen zit er ook een broekje. Met dit kledingstuk hoef je je dus totaal geen zorgen te maken of iemand je ondergoed ziet. Een perfecte uitvinding voor wie veel fietst!

Klik hier voor het hele artikel!

.