Category

Algemeen

Category

Geniet even van een rustig momentje voor jezelf. Lekker ontspannen in de sauna en verwend worden met een lichaamsmassage. En deze wellness dag heeft ook nog een zacht prijsje dus dat wordt extra lekker genieten.

Tijdens uw beautydag kunt u genieten van een heerlijke lichaamsmassage van 30 minuten. ‘s Middags even fijnproeven met een heerlijke clubsandwich en de rest van de dag geniet u van diverse faciliteiten als het buitenbad, de heerlijk geurende kruidensauna, het Turkse stoombad of de grote Finse sauna. Na deze warmte-momenten kunt u afkoelen in de koude ruimten of het bijzonder fraai vormgegeven voetenbad.

Ook relaxen horen uiteraard bij deze beautydag. Op een van de loungebanken in de speciale ontspanningsruimte, het restaurant of in de speciale rustruimte. En bij mooi weer kunt u in de tuin lekker aan het water “het havendiep” genieten of op het terras.

Heeft ook al zin gekregen in deze voordelige wellness aanbieding?
Klik dan hier en lees snel meer over deze aanbieding!

De zomer is hét seizoen waarin vrouwen meer zin hebben zich op te tutten. Ruim de helft van de vrouwen wil er in de zomer van top tot teen mooi uitzien. Een van de beautyrituelen is het lakken van nagels, 80% van de vrouwen geeft aan nagellak te dragen. Favoriet zijn transparante, roze en rode nagellak. Maar vrouwen experimenteren in de zomer ook graag met leuke frisse kleuren. Dit blijkt uit onderzoek van Etos naar vrouwen en hun nagellakgewoontes.

Nederlandse vrouwen hebben gemiddeld 12 verschillende kleuren nagellak in huis en lakken hiermee 1 tot 3 keer per maand hun nagels. Een derde van de vrouwen geeft zichzelf het liefst in het weekend een thuismanicure en/of pedicure en is hier maximaal 15 minuten mee bezig. Bij aankoop van een nieuwe kleur nagellak is de kleding die vrouwen dragen het meest bepalend, gevolgd door het seizoen en de modekleuren van het moment. Voordat ze op koopjesjacht gaan, laten ze zich graag inspireren door vriendinnen, magazines en de drogisterij.

Trends
De trend van deze zomer, het combineren van verschillende felle en contrasterende kleuren, oftewel colour blocking, wordt door een deel van de vrouwen al toegepast op de nagels. Niet alleen op de handen, maar ook op de voeten. Veel vrouwen verzorgen in de zomermaanden hun voeten extra goed. Meer dan de helft lakt haar teennagels in mooie kleuren als ze open schoenen of slippertjes draagt.

Niet alleen de kleur is doorslaggevend bij de aankoop van een nieuwe nagellak. De helft van de vrouwen geeft aan dat nagellak lang moet blijven zitten en snel moet drogen. De vorm van het flesje en de geur worden als minst belangrijk genoemd. Naast nagellak gebruikt ruim de helft van de vrouwen een topcoat en 49% wel eens een basecoat.

Kleur
Rood is voor mannen de kleur die wordt geassocieerd met een sexy uiterlijk. Rode nagellak vinden mannen dan ook de mooiste kleur nagellak. En meer dan een derde van de mannen geeft aan vrouwen zonder nagellak onverzorgd te vinden en knappen daar zelfs op af. Mannen en vrouwen zijn gelijkgestemd wat betreft de kleur geel, mannen vinden deze kleur nagellak niet mooi en vrouwen geven aan geel niet te dragen.

Etos
Met een assortiment van meer dan 300 verschillende kleuren nagellak, inspireert Etos vrouwen deze zomer hun nagels te lakken. Sinds kort hoort hier het salonmerk Essie bij met 70 verschillende kleuren nagellak. Etos heeft 500 Nederlandse vrouwen gevraagd naar hun nagellakgewoontes. Dit onderzoek is uitgevoerd in opdracht van Etos door Panelwizard. De resultaten geven een representatieve afspiegeling van de mening van de Nederlandse bevolking.

Berichten op het internet suggereren dat gebruik van deodorants met aluminium chloorhydraat  borstkanker veroorzaken omdat de stof zich opstapelt in de lymfeklier onder de armen.

Dit is echter niet het geval. Er is hier sprake van een niet onderbouwde verdachtmaking bedoeld om u angst aan te jagen. Door het gebruik van deodorants en antitranspiranten loopt men géén verhoogd risico op borstkanker.

Het Amerikaanse National Cancer Institute (NCI) heeft verklaard niet bekend te zijn met enig onderzoek die de internetberichten bevestigen. Uit een studie van oktober 2002 gepubliceerd in de Journal of the National Cancer Institute is aangetoond dat er geen vergroot borstkanker risico wordt gelopen bij deodorant gebruik, ook niet als  daarvoor de oksel is onthaard. Ook andere studies hebben aangetoond dat deodorants en antitranspiranten geen borstkanker veroorzaken.

Dit wordt bevestigd door de Kankerbestrijding. U kunt dit nalezen op de website van de
Kankerbestrijding. Deodorants en antitranspiranten zijn veilig. Consumenten hoeven niet onnodig ongerust te zijn.

Belgen met veel vrienden en familieleden uit de middenklasse, rapporteren een betere gezondheid dan wie veel vrienden en familieleden uit de arbeidersklasse heeft. Sociaal-economische ongelijkheden in het sociale netwerk vertalen zich dus in gezondheidsverschillen. De resultaten van dit onderzoek van de vakgroep Sociologie van de UGent zijn onlangs gepubliceerd in het gezaghebbende wetenschappelijke tijdschrift Health & Place.

Niet enkel wie je bent, maar ook wie je kent
Uit voorgaand onderzoek bleek al dat de eigen sociaal-economische positie belangrijk is voor de gezondheid. Uit de studie bij 815 volwassenen in België, uitgevoerd door de sociologen Pieter-Paul Verhaeghe, Piet Bracke en Elise Pattyn van de Universiteit Gent, is nu aangetoond dat ook de sociale klasse van de vrienden en de familie van tel is voor de gerapporteerde gezondheid, onafhankelijk van de eigen sociale klasse en het eigen opleidingsniveau. De sociale klasse van kennissen blijkt dan weer niet belangrijk te zijn voor de gezondheid. Het zijn duidelijk de mensen die het dichtst bij een persoon staan, die het meeste invloed hebben op diens gezondheid. Dezelfde patronen heeft Pieter-Paul Verhaeghe onlangs ook vastgesteld bij een steekproef van meer dan 20.000 volwassenen in Engeland. Daar had de sociale klasse van vrienden en familie een nog veel grotere invloed op de gezondheid.

Meer materiële en emotionele steun van de middenklasse
De studie toont verder aan dat mensen meer op middenklassers kunnen rekenen voor materiële en emotionele steun dan op arbeiders, en dat deze sociale steun deels verantwoordelijk is voor de gezondheidsvoordelen. Omdat de (hogere) middenklasse sociaal-economisch sterker staat dan arbeiders, kunnen ze mensen ook beter helpen. Hoewel dit nog verder onderzocht moet worden, vermoeden de onderzoekers dat middenklassers meer hulp kunnen bieden bij het ontwikkelen van een gezond voedings- en bewegingspatroon, en bij de zoektocht naar  kwaliteitsvolle gezondheidszorg.

Ruimer belang van het sociale netwerk
Steeds meer onderzoek wijst op de bepalende rol van sociale netwerken voor tal van zaken. De sociaal-economische samenstelling van het sociale netwerk is niet enkel belangrijk voor de gezondheid, maar ook voor het vinden van een goede job, een kwaliteitsvolle woning of slaagkansen in het onderwijs. Steeds weer blijkt dezelfde ongelijkheid tussen mensen met een sociaal-economisch sterk netwerk en mensen met een sociaal-economisch zwak netwerk. Er moet volgens de onderzoekers dan ook naar gestreefd worden om mensen uit  verschillende sociaal-economische groepen meer met elkaar in contact te laten komen, maar idealiter worden  de sociaal-economische ongelijkheden direct aangepakt.

De meeste Nederlanders zijn volgens onderzoek tevreden met het combineren van werk en privé. Toch kan het voorkomen dat het even niet zo lekker meer loopt.

Deadlines op uw werk, kans op promotie, een nieuwe baas, openstaande interessante vacature intern. Allemaal redenen die stress zouden kunnen veroorzaken. Hieronder vindt u enkele tips om toch gezond te functioneren op uw werk, en ook daarbuiten.

 1. Gezond leven
  Sport regelmatig en let op uw voeding. Stress en andere psychische klachten hebben minder kans bij gezonde mensen.
 2. Deel uw zorgen
  Kunt u de hoeveelheid werk niet (meer) aan? Kunt u niet overweg met die naaste collega? Is uw werk niet uitdagend genoeg? Deeluw zorgen met bijvoorbeeld uw werkgever. Houdt het niet voor u, hierdoor zal uw gezondheid achteruitgaan.
 3. Uitdaging
  Wanneer u uw werk als een uitdaging ziet heeft u meer kans op plezier in uw werk. Als u de uitdaging mist kunt u wellicht binnen uw huidige werk een nieuwe uitdaging vinden.
 4. Balans tussen werk en privé
  Voldoende ontspanning is noodzakelijk. Besteed tijd aan uw partner, kinderen, familie en vrienden.
 5. Herken uw kwaliteiten en valkuilen
  Gezond blijven is ook een kwestie van uzelf kennen. Wat zijn de dingen waar u goed in bent? Wat zou u beter aan anderen kunnen overlaten?

Voor de mensen die (regelmatig) vergaderen hieronder enkele tips om het vergaderen te combineren met een ontspannende activiteit!

Business Body Balance – ontspan en relax tijdens een vergadering

Vitaal Vergaderen en Golfen in Midden Nederland

Mensen kunnen nu vaker een kleinere maat kleren dragen dan vroeger. Maar dat komt niet omdat mensen steeds dunner worden, maar dat komt omdat de kledingmaten steeds groter worden. 

Dat blijkt uit een onderzoek van het Britse tijdschrift The Economist. Het tijdschrift noemt het ‘Size Inflation’. Het gaat hierbij vooral om vrouwenkleding, maar ook mannenkleding met dezelfde maat is groter geworden.

Merken
Volgens het tijdschrift komt dit voor bij zowel Europese als Amerikaanse kleding. Kledingmaten zijn natuurlijk niet bij elk merk hetzelfde, maar uit het onderzoek van het tijdschrift blijkt dat de gemiddelde maat 14 bij vrouwenbroeken bij de taille nu meer dan 10 centimeter groter is dan 40 jaar geleden. Maat 14 van nu staat daarmee gelijk aan maat 18 van vroeger.

Dikker
Fabrikanten doen het niet voor niks, de maten groter maken. Zo geven ze de consumenten het idee dat ze nog in de zelfde maat passen en dat maakt ze vrolijker en doordat ze vrolijker zijn kopen ze sneller. Al is dat natuurlijk echt niet zo, want ze dragen eigenlijk 2 maten groter als wat ze eerst hadden.

Risico
Volgens het tijdschrift brengt dit risico’s met zich mee, aangezien mensen nu niet gestimuleerd worden om op dieet te gaan en zo steeds dikker worden.

Nederlanders vinden gezondheid een van de belangrijkste waarden in het leven. Materiële welvaart, hobby’s en vakanties vinden ze het minst belangrijk, maar daaraan besteden ze wel het meeste geld, en aan gezondheid het minste. Dat blijkt uit het onderzoek ‘De waarde van de zorg’, dat de NVZ vereniging van ziekenhuizen heeft laten uitvoeren door onderzoeksbureau Synovate.

Nederland wil topzorg
Nederlanders vinden dat goede gezondheidszorg voor iedereen hoort bij hun land en dat het bijdraagt aan de economie. Bij de ambitie om topzorg te leveren hoort meer geld, maar daar willen de meeste mensen niet zelf voor opdraaien. Wanneer men meer zou moeten betalen voor gezondheidszorg, omdat er steeds meer succesvolle behandelingen komen, ziet men dat niet als teken van economische voorspoed maar als een lastenverzwaring. Wanneer men meer geld voor vakanties te besteden heeft ziet men dat wel als teken van een gunstig economisch tij.

Het hele artikel is te lezen op Health.nl

Ook de ouderen onder ons willen wel eens goed verwend worden. Hieronder een aantal leuke tips om ze mee te verrassen, ook leuk voor Moederdag!

Een schoonheidsbehandeling
Laat je moeder of oma eens lekker verwennen in de beautysalon! Een heerlijke massage of gezichtsbehandeling, daar fleuren ze helemaal van op. Er zijn ook schoonheidsspecialisten die aan huis komen, dat is nog idealer!

Nieuwe kleren of sieraden uitzoeken
Zoek samen met je moeder of oma nieuwe kleding of leuke sieraden uit. Er zijn diverse webshops met leuke kleding voor ouderen, maar ook de traditionele kledingcatalogussen zijn nog steeds verkrijgbaar. Sieraden zijn ook online en in de winkel verkrijgbaar.

Een weekendje weg
Veel ouderen vinden het heerlijk om even lekker weg te gaan. Het doet ze goed en ze stralen als ze erover kunnen vertellen. Dit hoeft niet ver weg te zijn, er zijn in Nederland bijvoorbeeld heel veel leuke cruises of busreizen voor ouderen.

Een kappersbon
Het kapsel moet natuurlijk altijd goed in de plooi blijven en daarom zal je moeder of oma een kappersbon zeker waarderen! Als het nodig is, zou je ook een thuiskapper kunnen inschakelen.

Met bovenstaande ideeën zul je je moeder of oma zeker verrassen!

Gist kan de wondheling bevorderen door het beschermen en helpen herstellen van huidweefsel. De anti-oxidanten die het bevat dragen daar aan bij: gist is rijk aan betaglucan.

Dit uit glucosemoleculen bestaande polymeer met herstellend vermogen heeft het voordeel ten opzichte van polymeren dat het beter doordringt tot in de huid. Uit onderzoek blijkt dat 28 procent van de aangebrachte beta-glucan de huid binnendringt en 4 procent daadwerkelijk aankomt in de diepere lagen waar rimpels ontstaan.

Bron: Beautyingredient onder de loep: Gist, Nu.nl, 16 januari 2011